EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionato atrankoje – nuliūdintas K. Kemzūra, Estijos sėkmė ir stipri Armėnija

Pasaulio vyrų krepšinio čempionato atrankos preliminariame etape šeštadienį buvo sužaistos antrojo turo rungtynės. Per jas pirmąjį pralaimėjimą patyrė Kęstučio Kemzūros treniruojama Austrijos rinktinė, o antrąsias pergales iškovojo Bulgarijos ir Armėnijos krepšininkai. 

 D.Musa atrodo užtikrintai. <br> AP nuotr.
 D.Musa atrodo užtikrintai. <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2017, 8:03 AM

A grupė. A grupės vienvalde lydere tapo pirmą kartą didžiųjų turnyrų atrankoje dalyvaujanti Armėnijos rinktinė. Daugiausia iš armėnų kilmės JAV ir Rusijoje užaugusių krepšininkų sudaryta komanda Jerevane gana užtikrintai nugalėjo Švedijos ekipą 82:69. Tarp nugalėtojų labiausiai pasižymėjo natūralizuotas amerikietis Ryanas Boatrightas. Jis pelnė 23 taškus.

Kitose grupės rungtynėse Bosnijos ir Hercegovinos komanda taip pat įtikinamai įveikė Slovakijos rinktinę 84:71. Namie žaidusius bosnius į pergalę vedė 32 taškus (8/9 dvitaškių, 4/6 tritaškių, 4/6 baudų) įmetęs Džananas Musa. 
Grupėje pirmauja dukart laimėjusi Armėnija. Bosnija ir Hercegovina bei Švedija iškovojo po vieną pergalę.

B grupė. Namų sienos ir galingas „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo Jakobo Poltlio žaidimas (jis pelnė 24 taškus) nepadėjo Kęstučio Kemzūros treniruojamai Austrijos rinktinei. Austrai po lygios kovos nusileido Nyderlandų krepšininkams 72:79. 

Austrijos ir Nyderlandų rinktinės iškovojo po vieną pergalę, bet austrai jau žaidė dukart, olandai – tik sykį. Pergalių neturi grupės autsaiderė Albanijos rinktinė. 

C grupė. Pergale atrankos turnyrą pradėjo Estijos rinktinė, išvykoje nugalėjusi Makedonijos komandą 80:76. Estai, kuriems dėl traumos negali padėti Siimas Sanderis Vene, pirmąjį kėlinį pralaimėjo 17:29, bet ištaisė klaidas ir perėmė iniciatyvą. 

Grupės lyderės yra po vienerias rungtynes žaidusios ir po kartą laimėjusios Estijos ir Kosovo komandos. Makedonijos rinktinė patyrė du pralaimėjimus.

D grupė. D grupės lydere tapo antrąją pergalę iškovojusi Bulgarijos rinktinė. Šeštadienį bulgarai savo aikštėje gana ramiai pranoko baltarusius 78:68. 

Bulgarams atstovaujantis Kauno „Žalgirio“ naujokas Dee Bostas pelnė 11 taškų, o naudingiausiai žaidė „Barcelona“ puolėjas Aleksandras Vezenkovas, įmetęs 15 taškų ir atkovojęs 15 kamuolių. 

Baltarusijos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė buvęs „Šiaulių“ gynėjas Vitalijus Liutyčius. Jis pelnė 19 taškų. 
Bulgarijos komandos sąskaitoje yra dvi pergalės, Baltarusija ir Portugalija žaidė po kartą ir kol kas nelaimėjo nė sykio. 

Sistema. Pasaulio čempionato atrankos preliminariame etape kovoja 13 komandų. Jos suskirstytos į keturias grupes (A grupėje žaidžia keturios komandos, kitose trijose grupėse – po tris). Į kitą atrankos etapą iš kiekvienos grupės pateks po dvi komandas. 

Žaisti preliminariame atrankos etape nereikia 24 komandoms, kurios dalyvaus 2017 metų Europos čempionate. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.