EUROLYGA 2023

Iš rinktinės ginklą įvardinusio Valdemaro Chomičiaus lūpų – patarimas Dainiui Adomaičiui

LTOK vykusiame pirmojo Nepriklausomos Lietuvos olimpinio medalio paminėjime Valdemaro Chomičiaus akys nuolat rūpestingai sekė renginio žvaigžde tapusią dukrytę Ievą – ji nenustygdama vietoje gerokai pakėlė nuotaikas konferencijų salėje. 

 V.Chomičius neabejoja, jog Lietuvos rinktinė pajėgi kovoti dėl aukščiausių Europos čempionato vietų.<br>lrytas.lt montažas.
 V.Chomičius neabejoja, jog Lietuvos rinktinė pajėgi kovoti dėl aukščiausių Europos čempionato vietų.<br>lrytas.lt montažas.
 D.Motiejūnas į Gruzijos krepšį įmetė 9 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Motiejūnas į Gruzijos krepšį įmetė 9 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Lietuvos rinktinės sudėtis draugiškame turnyre Klaipėdoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Lietuvos rinktinės sudėtis draugiškame turnyre Klaipėdoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Gudaitis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju turnyre Klaipėdoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Gudaitis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju turnyre Klaipėdoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 6:38 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:57 PM

Nors šią vasarą buvusio krepšininko, dabar treneriu dirbančio V.Chomičiaus dėmesys išties daugiausiai sukasi aplink šeimą, tačiau 58-erių vyras nepraleido ir prasidėjusių nacionalinio krepšinio kovų. 

Draugiškose rungtynėse Klaipėdoje lietuviai jau spėjo susitikti su Lenkijos ir Gruzijos rinktinėmis – vienu tašku laimėję pirmąsias, antrosiose jie pripažino varžovų pranašumą.

V.Chomičius, ne vienerius metus praleidęs Lietuvos rinktinės trenerių štabe, sunkius lietuvių žingsnius vertino atsargiai, tačiau užtikrino – iš šios komandos tikėtis galima daug.

 „Kol kas akivaizdu, kad vyksta pasiruošimas. Pirmosiose rungtynėse matėme ir labai gerų, ir blogesnių momentų. Bet tai nereiškia, kad neturime braižo, juk rungtyniavo ne visi pagrindiniai žaidėjai, kai kuriems kitiems tokia atsakomybė teko pirmą kartą. 

Žinoma, treniruočių procese irgi galima pamatyti, ką žaidėjas gali ir ko turėtum iš jo reikalauti, bet treneriui norisi tai išbandyti ir rungtynėse“, – D.Adomaičio situaciją vertino V.Chomičius. 

Nors daugelis rinktinės žaidime jau spėjo pastebėti „Neptūno“ bruožus – greitį ir daug tolimų metimų, tačiau kol kas šis ginklas veikia su trikdžiais – prieš lenkus Lietuvos rinktinė realizavo vos 13 proc. tritaškių, o gruzinus – 21 proc. 

„Aišku, tikrai reikia pagerinti greitį, agresyvumą gynyboje bei taiklumą. Kol kas neišnaudojame to, kad visi mūsų komandos žaidėjai gali pataikyti iš toli.

Šį ginklą reikėtų naudoti dažniau. D.Adomaitis mėgsta greitą žaidimą ir tolimus metimus, o tokia rinktinė šiai dienai ir yra reikalinga. Bet, žinoma, visas rungtynes neišeis bėgti ir mesti“, – svarstė V.Chomičius. 

Specialistas pabrėžė, jog nors rinktinė išsiskiria itin pajėgia priekine linija, kurios smaigalyje atsiduria Jonas Valančiūnas, Artūras Gudaitis ar Donatas Motiejūnas, tačiau pagrindinės sudėties gynėjų grandis taip pat atrodo solidžiai. 

„Komanda subalansuota, o mūsų gynėjai yra potencialiai stiprūs. Juk Mantas Kalnietis, kai žaidžia rinktinėje, būna visiškai kitoks, nei klube.

Manto sezonas Milane nebuvo pats geriausias ir jis visą atsidavimą tikrai pademonstruos šią vasarą. Be to, Lukas Lekavičius taip pat labai patobulėjo“, – teigė treneris. 

V.Chomičius pagyrė ir pirmosiose dviejose rungtynėse solidžia statistika išsiskyrusį A.Gudaitį bei atskleidė iš D.Motiejūno besitikintis lyderio vaidmens. 

„Artūras kol kas žaidžia tikrai gražiai. Jeigu ir toliau išlaikys tokią formą, būtų puiku. Tačiau jam dar reikia įgauti daugiau rungtynių patirties ir taip visiškai subręsti rinktinei. 

O D.Motiejūno kūnas atrodo stipriai, jis darbštus, atsidavęs krepšiniui. Gal per pastaruosius kelis sezonus jam trūko žaidimo laiko, bet, manau, jis tikrai taps komandos lyderiu ir demonstruos tokį krepšinį, kokio visi tikisi“, – kalbėjo V.Chomičius. 

Po draugiško turnyro Klaipėdoje D.Adomaitis jau atsisveikino su puolėju Martynu Sajumi, o artimiausiu metu už darbą turėtų padėkoti dar vienam ar dviems žaidėjams. 

Visgi jo sprendimus kiek sujaukė Evaldo Kairio ir Mariaus Grigonio traumos, tad treneris anksti „atkabinti“ daugiau krepšininkų neskubės. 

„Krepšinyje niekada nežinai, kaip viskas pasisuks – traumą galima gauti ir lygioje vietoje. Jau geriau su komanda būtų daug žaidėju ir juos treneris atsirinktų tik paskutiniu momentu“, – variantą D.Adomaičiui siūlė V.Chomičius. 

Anot jo, nors prie rinktinės vairo debiutuojantis D.Adomaitis yra stebimas per padidinamąjį stiklą, tačiau jaunam specialistui tai neturėtų pernelyg trukdyti. 

„Dainius yra matęs šilto ir šalto. Nors rinktinėje dėmesys dvigubai ar trigubai didesnis, bet be kritikos nėra progreso. Manau, jis tvirtas – toks buvo ir kaip krepšininkas, ir kaip treneris. Svarbiausia, kad viskas gerai sektųsi. 

Pagal turimus žaidėjus, ši rinktinė tikrai kovos dėl medalių, tik neaišku, dėl kokių“, – užtikrintai prognozes apibendrino V.Chomičius, kurį jau netrukus pro konferencijų salės duris už rankos išsivedė plačiai besišypsanti dukra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.