EUROLYGA 2023

Gruzinų žvaigždė Zaza Pačulija: „Mūsų tikslas – „Eurobasket 2017“ medalis“

Lietuvos krepšinio rinktinę turnyre Klaipėdoje nuskriaudusi Gruzijos nacionalinė ekipa sulaukė savojo lyderio – sekmadienio vakarą į Tbilisį atskrido NBA čempionas 33-ejų Zaza Pačulija. Su „Golden State Warriors“ ekipa šį sezoną NBA aukso žiedus laimėjęs gruzinas į gimtinę trumpam atvežė ir lygos čempionų taurę.

 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
 Zaza Pačulija<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 8, 2017, 6:59 PM

NBA krepšininką Tbilisio Rustavelio oro uoste pasitiko kelių šimtų krepšinio aistruolių minia, kuri pagerbė pirmąjį gruziną, kuris tapo NBA čempionu. Vos ne keliskart mažiau savo krepšininkų NBA turėjusi Gruzija jau turi savąjį NBA čempioną, tuo tarpu Lietuva vis dar laukia šio įvykio. Per visą NBA istoriją stipriausioje pasaulio lygoje žaidė tik Vladimiras Stepanija (1998-2004 metai), Niko Ckitišvilis (2002-2006 m.) ir nuo 2012-ųjų iki 2014 metų kartkėmis žaidęs Tornike Šengelija.

„Šis sezonas buvo itin sėkmingas „Golden State Wariors“ komandai ir asmeniškai man, – tik atvykęs pareiškė Z.Pačulija. – Ir kitą sezoną atstovausiu šiai ekipai, ir mes vėl sieksime būti geriausiu klubu lygoje“.

NBA čempionas vidurio puolėjas paneigė gandus, kad pabaigęs karjerą pasiners visa galva į politiką.

„Jokios politikos. Aš esu krepšinio žmogus, man svarbiausiai yra krepšinis ir, patikėkite, aš ilgai jį žaisiu. Aš girdėjau gandų, kad neva aš tapsiu politiku, eisiu su tam tikra partija į rinkimus. To nebus“, – pareiškė Gruzijos rinktinės kapitonas.

Pirmadienį Z.Pačulija buvo pakviestas į Prezidentūrą, kur šalies vadovas Georgijus Margvelašvilis įteikė aukščiausią Gruzijos apdovanojimą – „Garbės ordiną“.

Jau antradienį garsus krepšininkas pradės treniruotis su nacionaline ekipa, kuri sugrįžo iš Klaipėdos, laimėjusi „Kidy Tour Cup“ turnyrą. Jame šios šalies atstovai baudė už pasitikėjimą savo jėgomis Baltijos šalių rinktinės.

Z.Pačulija patikino, kad šiame Europos krepšinio čempionate Gruzija sieks medalių.

„Gruzijos rinktinėje yra begalė patyrusių ir talentingų krepšininkų. Ir šįkart mes galvojame ne tik apie tai, kaip žengti iš grupės kovų į atkrintamuosius mačus, bet ir apie kovą pusfinalyje bei medalius. Taip, tai nėra lengva, tačiau mes kovosime, kad šis siekis taptų realybe“, – kovingai kalbėjo jau 14 metų NBA žaidžiantis Z.Pačulija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?