EUROLYGA 2023

Dainius Adomaitis viliasi, kad šansai rungtynėse bus išnaudojami geriau

Lietuvos krepšinio rinktinė tęsia pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui, tačiau ne itin sėkmingai. Trečiadienį Orleano mieste, Prancūzijoje įvykusiose rungtynėse, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai rezultatu 80:82 nusileido  Kroatijai ir patyrė antrąją nesėkmę per trejas draugiškas rungtynes.

Dainius Adomaitis džiaugėsi, kad pavyko sugrįžti į rungtynes<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dainius Adomaitis džiaugėsi, kad pavyko sugrįžti į rungtynes<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2017, 1:03 AM, atnaujinta Aug 10, 2017, 1:11 AM

Po pralaimėjimo D.Adomaitis džiaugėsi, kad pavyko sugrįžti į rungtynes, tačiau pabrėžė, kad turimus šansus reikėtų išnaudoti geriau.

„Lengva sulūžti, kai pralaimima 13 ar 15 taškų. Pabaigoje metimai nebuvo blogi, bet tokius šansus turime išnaudoti geriau. Perlaužti rungtynes likus vienam taškui, o pabaigoje nubausti priešininką", – po rungtynių Orleane, žurnalistams teigė rinktinės strategas.

Nors žaidimas, kol kas, klijuojasi sunkokai, dar prieš išvykdamas į Prancūziją, D.Adomaitis pabrėžė, kad skubėti niekur nežada. Stratego manymu, reikia daugiau laiko, jog būtų padarytos tinkamos išvados. 

„Manau, kad išvadas bus galima daryti po rungtynių namuose su Prancūzija. Nepamirškime, kad yra jauna komanda, o tokie žaidėjai kaip D.Motiejūnas yra ilgai nežaidę krepšinio. Mindaugas Kuzminskas sezoną jau seniai pabaigė. Dabar įsitrauks į žaidimą tie, kurie tik fizinio rengimo treniruotėse dalyvavo. Todėl dar ir laiko reikia, bet atspirties taškas bus tos rungtynės namuose su Prancūzija. O turnyre Latvijoje turime žengti žingsnius į priekį“, – viltingai kalbėjo D.Adomaitis.

Tačiau pirmasis susirėmimas su Prancūzija, kuriame lietuviai sieks atsigauti po dviejų iš eilės nesėkmių įvyks greičiau nei Kaune. Komandų akistatą išvysime jau ketvirtadienio vakarą.

Daugybė klaustukų rinktinės vairininkui vis dar išlieka ir ties žaidėjų pavardėmis. Nors prieš keletą dienų atsisakyta Martyno Sajaus paslaugų, kuris su studentų rinktine išvyko į Universiadą, tačiau sumaištį sukėlė netikėtos Mariaus Grigonio bei Evaldo Kairio traumos. Į Prancūziją rinktinė išvyko be šių žaidėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.