EUROLYGA 2023

Sporto departamentas stojo į FIBA pusę

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) kreipėsi į Kūno kultūros ir sporto departamentą prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės pristatydama naują atrankos į Europos ir pasaulio čempionatus sistemą bei išdėstydama probleminę situaciją dėl Eurolygos varžybų tvarkaraščio.

 KKSD vadovas Edis Urbanavičius<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 KKSD vadovas Edis Urbanavičius<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2017, 9:45 AM, atnaujinta Aug 10, 2017, 9:49 AM

Pagal naują FIBA sistemą, pirmieji atrankos į pasaulio čempionatą „langai“ sutaps su Eurolygos patvirtintu tvarkaraščiu ir Lietuvos nacionalinė krepšinio rinktinė atrankos rungtynes žais tomis pačiomis dienomis kaip ir  Kauno „Žalgiris“. 

Vadovaujantis Kūno kultūros ir sporto įstatymu, nacionalinė rinktinė – geriausių sportininkų grupė, sporto varžybose atstovaujanti sporto organizacijai, todėl valstybė remia ir skatina Lietuvos rinktinių dalyvavimą ir atstovavimą šaliai svarbiausiose tarptautinėse varžybose. 

Pagal naują varžybų sistemą beveik ketvirtadaliu sutrumpėja pasirengimas atrankos varžyboms, tuo pačiu sumažėja žaidėjų fizinis krūvis, o Europos šalių krepšinio mėgėjams atsiranda galimybė namuose stebėti nacionalinių rinktinių varžybas. Tokiu būdu nacionalinėms rinktinėms atstovautų tik geriausi šalies sportininkai, todėl departamentas pritaria FIBA iniciatyvai atrankos į Europos ir pasaulio čempionatus sistemą vykdyti „langų“ principu. 

Visgi departamentas neturi jokių teisinių ir finansinių svertų daryti įtakos privačios bendrovės Eurolygos sprendimams. Departamento nuomone, ginčas tarp Eurolygos ir FIBA turi būti išspręstas susitarimo būdu, kad šalių nacionalines rinktines atstovautų geriausi krepšininkai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.