EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė prarado poziciją Europos čempionato reitingo ketverte

Lietuvos rinktinė neranda savojo žaidimo ir pasirengimo Europos čempionatui cikle iškovojo vos vieną pergalę iš keturių žaistų rungtynių.

 Lietuvos rinktinės žaidimas kol kas stringa. <br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvos rinktinės žaidimas kol kas stringa. <br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-11 16:31

Lietuvos rinktinė prieš prasidedant pasiruošimui užėmė ketvirtą vietą Europos čempionato paskelbtame reitinge, tačiau po sunkaus starto nukrito į penktąją.

Apžvalgoje apie Lietuvos rinktinės žaidimą buvo užsiminta apie Jono Valančiūno nežaidimą prieš gruzinus, tačiau tai neturėtų būti pasiteisinimas.

„Mače su Gruzija nežaidė Jonas Valančiūnas, tačiau tas pralaimėjimas lietuviams vis tiek turi būti kaip žadintuvo skambutis. Juk mes kalbame apie vieną iš Lietuvos varžovių grupių etape. Vis tik nereikia pamiršti, kad Lietuva yra dviejų paskutinių Europos čempionatų finalininkė. Europos čempionate jie turėtų įsivažiuoti, tiesa?“ – taip apie lietuvius atsiliepė apžvalgininkas.

Nors Ispanijos rinktinė neteko Sergio Lullo, ji išliko pirmoje vietoje. Taip pat verta paminėti, kad ispanai pralaimėjo 71:89 Belgijos rinktinei.

Tiesa, pačius lietuvius įveikę prancūzai reitinge užima vos 7-ąją vietą. Prancūzijos rinktinė nusileido Kroatijos krepšininkams ir prarado Timtothe Luwawu-Cabarottą, dar vieną NBA krepšininką. 

Europos čempionato reitingo geriausiųjų dešimtukas:

1. Ispanija

2. Graikija

3. Serbija

4. Kroatija

5. Lietuva

6. Slovėnija

7. Prancūzija

8. Turkija

9. Gruzija

10. Italija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.