EUROLYGA 2023

Rinkdamasis naujokus Rimas Kurtinaitis dėmesio skyrė ir jų „užklasinei veiklai“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas pasirašė sutartį su sunkiojo krašto puolėjo bei vidurio puolėjo pozicijoje žaisti galinčiu Robertu Carteriu, o naujuoju pirkiniu itin džiaugėsi vyriausiasis komandos treneris Rimas Kurtinaitis. Jis oficialiai ekipos svetainei internete papasakojo apie klubą papildžiusį amerikietį bei komplektacijos darbus.

R.Kurtinaitis džiaugėsi naujausiu vilniečių pirkiniu.<br> G.Šiupario nuotr.
R.Kurtinaitis džiaugėsi naujausiu vilniečių pirkiniu.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2017, 2:33 PM, atnaujinta Aug 12, 2017, 2:42 PM

R.Carteris savo karjeroje žaidė vos viename profesionaliame klube, tačiau jo pavardę R.Kurtinaitis vis tiek spėjo įsiminti. 206 centimetrų aukštaūgis sostinės komandai padės ne tik atkovotais kamuoliais ar gynyba, bet ir tolimais metimais.
 
„Mačiau, kaip jis žaidžia, kol dirbau Italijoje, – pasakojo R.Kurtinaitis. – Labai džiaugiamės, kad jis prisijungė prie mūsų komandos, nes pats krepšininkas turėjo pasiūlymų ir iš kitų klubų.
 
Robertas vis dar yra jaunas, o iki NBA šiemet jam pritrūko labai nedaug. Tai krepšininkas, kuris yra labai universalus ir gali žaisti keliose pozicijose, o tai man labai patinka. Reikalui esant mes galėsime žaidimą greitinti žemais penketais, tačiau prireikus turėsime ir aukštaūgius, kurie galės pasistumdyti.
 
R.Carteris nėra labai aukštas, tačiau neblogai atkovoja kamuolius, meta iš dvitaškio bei tritaškio, žaidžia „du prieš du“, gali perduoti kamuolį laisvam komandos draugui, o apie jo charakterį mus pasiekė tik geri atsiliepimai. Šiemet jis žaidė NBA Vasaros lygoje, kurioje jam sekėsi tikrai neblogai.
 
Smagu, kad jis pasirinko mūsų komandą, nes turėjo tokį patį pasiūlymą iš Italijos, tačiau jų klubas nežaidė Europos taurėje. Robertas galėjo keltis ir į Kiniją, tačiau toks sprendimas yra kiek rizikingas. Jis dar jaunas, todėl mums bus labai naudinga jo energija aikštėje. Manau, jog Vilniuje jis turės puikią progą tobulėti bei atsiskleisti.
 
Man buvo labai svarbu turėti kiek kitokį aukštaūgį nei Artūras Gudaitis, todėl tapome tik dar labiau universalesni.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.