EUROLYGA 2023

Sudėtinga D. Motiejūno misija: įspūdingi skaičiai negarantuoja bilieto atgal į NBA

Neseniai apie savo persikėlimą į Kinijos krepšinio lygą (CBA) pranešęs Donatas Motiejūnas sulaukė įvairių reakcijų – nuo palaikymo žodžių iki nuostabos dėl netikėto sprendimo.

 D.Motiejūnas kitą sezoną rungtyniaus Kinijoje.<br> AP nuotr.
 D.Motiejūnas kitą sezoną rungtyniaus Kinijoje.<br> AP nuotr.
 D.Motiejūnas kitą sezoną rungtyniaus Kinijoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Motiejūnas kitą sezoną rungtyniaus Kinijoje.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 J.Fredette Kinijoje turėtų pasilikti dar vienam sezonui.<br> AFP/Scanpix
 J.Fredette Kinijoje turėtų pasilikti dar vienam sezonui.<br> AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 6:30 PM, atnaujinta Aug 14, 2017, 6:33 PM

Porą sezonų savo vietos niekaip neradęs ir NBA tik epizodiškai rungtyniavęs puolėjas kelsis į Šandongo „Golden Stars“ klubą. 

Šis pasiūlymas, dėl kurio D.Motiejūnas 24sek.lt žiniomis per šešis mėnesius trunkantį sezoną uždirbs virš 2,5 milijonų dolerių, nurungė ir minimalios vertės sutartis siūliusius NBA klubus, ir Tel Avivo „Maccabi“ bei Kauno „Žalgirio“ dėmesį. 

Pagrindinis tokį variantą pasirinkusio lietuvio motyvas buvo paprastas – naujasis klubas siūlė ne tik milžiniškus pinigus, bet ir daug minučių aikštėje.

D-Mo CBA lygoje, kuri komandai atstovaujančių užsieniečių skaičių dažniausiai apriboja iki dviejų, turėtų būti vienas ekipos lyderių ir rinkti solidžią statistiką. 

Nors vis dažniau prabylama apie kylantį Kinijos krepšinio lygį, tačiau įspūdingai atrodantys legionierių vidurkiai vertinami atsargiai.

Praėjusį sezoną CBA lygoje dominavo gerai žinomas amerikietis Jimmeris Fredette, kuris per susitikimą rinko net 37,6 taško. 

Visgi iki tol krepšininkas nesugebėdavo įsitvirtinti NBA klubuose ir vidutiniškai įmesdavo vos kelis taškus.

Net po įspūdingo pasirodymo Azijoje, šią vasarą J.Fredette vis tiek nepatraukė didesnio NBA ekipų dėmesio ir CBA rungtyniaus dar vieną sezoną. 

Įdomus ir Josho Akognono pavyzdys – trumpai „Lietuvos ryto“ gretose rungtyniavęs amerikietis pernelyg nežibėjo LKL čempionate, nors vėliau antroje pagal pajėgumą Kinijos lygoje jo vidurkis siekė beveik 40 taškų. 

Toje pačioje lygoje pasižymėjo ir Stambulo „Galatasary“ neįsitvirtinęs Russas Smithas – amerikietis vienose rungtynėse užfiksavo net 81 taško rodiklį.

Nors tai antroji šalies lyga, tačiau panašių skaičių pasitaiko ir pačioje CBA . 

Šiais metasi portalas ESPN paskelbė stipriausių nacionalinių pirmenybių sąrašą, o jame Kinijos čempionatas atsidūrė vos dvyliktoje pozicijoje. 

Aukščiau išsirikiavo ne tik LKL, bet ir Australijos, Graikijos bei Adrijos lygos.

Tačiau tai nepaneigia fakto, kad Kinija gali tapti tramplinu grįžimui į NBA – tai jau įrodė Michaelas Beasley ar Alanas Williamsas, sugebėję po pertraukos įsitvirtinti už Atlanto. 

Tad nors  D.Motiejūno sprendimas iškeisti Eurolygą į Kiniją rizikingas, bet išsipildžius geriausiam scenarijui, šansai vėl rungtyniauti NBA bus labai realūs. 

Kita vertus, yra ir ne tokių malonių atvejų, kai persikėlimas į Kiniją tampa kelione be bilieto atgal, todėl D-Mo ateinantį sezoną teks pademonstruoti visas galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.