EUROLYGA 2023

Sunkių derybų sulaukęs Martynas Echodas: „Lietuvos ryto“ pasiūlymas viską nurungė“

Nors netikėtai užtrukusios derybos dėl sutarties sukėlė nerimo Martynui Echodui, tačiau galų gale talentingas krepšininkas gali ramiai laukti artėjančio sezono – jis oficialiai tapo „Lietuvos ryto“ nariu.

 M.Echodas rungtyniaus sostinės klube.<br> G.Šiupario nuotr.
 M.Echodas rungtyniaus sostinės klube.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 2:39 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 9:07 PM

20-metis praėjusį sezoną solidžiai pasirodė LKL autsaiderių „Šiaulių“ gretose, o šią vasarą sužibėjęs ir Europos dvidešimtmečių čempionate, abejingų nepaliko.

Jauną puolėją savo gretose panoro matyti sostinės klubas ir nepaisant to, kad turėjo daugybę kitų pasiūlymų, M.Echodas nedvejodamas priėmė būtent šį.

Krepšininkas parašą ant trejų metų trukmės sutarties būtų padėjęs ir anksčiau, bet pirminis klubo pasiūlymas jo bei agento netenkino, tad detalių derinimas užsitęsė dar kurį laiką.

Visgi dabar tai jau nebesvarbu –  M.Echodas nekantriai laukia pirmųjų „Lietuvos ryto“ treniruočių stovyklų ir artėjančio sezono.

„Netgi labai“ – šypsodamasis tikino jis.

– Šią vasarą dalyvavote jaunimo Europos čempionate  – šeštoji vieta buvo nusivylimas?,- lrytas.lt paklausė M.Echodo. 

– Tikrai nebuvome patenkinti. Turnyre nebuvo ryškių favoritų ir ketvirtfinalyje tikėjome savo jėgomis, pralaimėjome visai netikėtai.

Užtikrintai pirmavome po trijų kėlinių ir tikrai buvome stipresni...Bet kai pralaimėjome, kovose dėl 5–8 vietų jau ir nebuvo tiek daug motyvacijos. Namo važiavome nelabai geromis nuotaikomis. 

– Su Laurynu Biručiu buvote vieni ryškiausių krepšininkų čempionate. Kaip vertinate savo asmeninį pasirodymą? 

– Visada galima ką nors daryti geriau, bet džiaugiuosi už save. Sulaukiau didelio trenerio pasitikėjimo, gavau daug laiko, turėjau kamuolį.  

– Po čempionato sulaukėte dar didesnio klubų susidomėjimo? 

– Realiai, iki čempionato nieko nežinojau ir tiesiog ruošiausi jam. Kai viskas pasibaigė, pradėjau galvoti apie pasiūlymus. 

– Kai iš NKL persikėlėte į aukštesnį lygį, rungtyniavote silpniausiame LKL klube. Dabar esate patenkintas dėl tokio scenarijaus? 

– Taip, norėjau gauti kuo daugiau žaidimo laiko, kad pradėčiau pasitikėti savimi. Viskas taip ir išėjo. Nors sezonas komandai tikrai buvo prastas, bet gavau daug patirties ir dabar, atėjus į stipresnį klubą, jausiuosi gerai. 

– Daugeliui perėjimo į vyrų krepšinį laikotarpiu būna sunku dėl pajėgumo ir greičių skirtumo. Jautėte tai? 

– Gal pirmuosius kelis mėnesius, bet po to įsivažiavau. Sezono pradžioje pats save nuteikiau, kad bus beprotiškai sunku. LKL žaidėjai labiausiai skyrėsi savo jėga ir protingesniais sprendimais. Stengiausi ir pats tuos dalykus tobulinti, savimi pasitikėjau ir įpusėjus sezonui buvo lengviau. 

– Kas jūsų nuomone labiausiai lėmė tokį gerą debiutinį sezoną – ar tai buvo vien trenerio pasitikėjimas? 

– Ir dėl trenerio pasitikėjimo, ir dėl žaidimo laiko. Rungtyniaudavau po 25 minutes, o joks kitas jaunas žaidėjas LKL šį sezoną tiek nežaidė. Labai dėl to džiaugiuosi ir esu dėkingas treneriui. Sunki klubo finansinė situacija man irgi išėjo į naudą, gavau progą pasireikšti. 

– Jei galėtumėte vietoj „Šiaulių“ varianto pasirinkti rungtyniauti, tarkime, „Žalgiryje“, bet gauti mažiau laiko aikštėje, sutiktumėte? 

– Nelabai, gal kada nors ateityje (šypsosi). Dabar noriu išmokti kuo daugiau ir parodyti klubui, kad galiu gerai žaisti. 

– LKL sezono uždarymo metu atsiėmėte perspektyviausio žaidėjo apdovanojimą. Tikėjotės to? 

– Net nežinau, gal labiau galvojau, gal jį įteiks Isaiah Hartensteinui (šypsosi). Tai tikrai apsidžiaugiau juo. Atsirado papildomos motyvacijos, kai žmonės pastebi mano darbą ir pastangas. Dėl to norisi tik dar labiau stengtis. 

– Nebaisu po ryškaus karjeros starto nepateisinti vilčių? 

– Nelabai, nes aplinkinių nuomonės nelabai klausau. Pasitikiu savo šeima, draugais,turiu jų palaikymą. Kaip jau bus, taip bus. Svarbiausia atiduoti visas jėgas. 

– Sezonui „Šiauliuose“ einant į pabaigą nujautėte, kad turėsi šansą patekti į pajėgesnį klubą? 

– Galvojau, kad gal dar pasilikti „Šiauliuose“, bet kai gavau pasiūlymą iš „Lietuvos ryto“, negalėjau atsisakyti. Manau, mano vertę kažkiek dar pakėlė ir Europos čempionatas. 

– Kiek variantų šią vasarą iš viso turėjote? 

– Tiksliai net nežinau, bet maždaug apie dešimt. Agentas kai kurių gal net nesakė, nes jie nebuvo pakankamai geri. Tokių, kuriuos rimtai svarstyčiau, buvo kokie keturi. 

– Nenorėjote rungtyniauti užsienyje? 

– Buvo tokių pasiūlymų, bet „Lietuvos ryto“ pasiūlymas viską nurungė. Rungtyniavimas vienoje geriausių komandų pas labai gerą trenerį man buvo labai patrauklus ir norėjau čia žaisti. 

– Esate kaunietis, ilgą laiką rungtyniavote „Žalgirio“ dublerių komandoje ir priklausėte šiam klubui. Draugai nepartraukė per dangtį dėl to, kad išvykstate į VIlnių? 

– Gali būti, kad pajuokaus, bet, manau, tikrai mane palaikys (juokiasi). 

– Ar su Rimu Kurtinaičiu kalbėjotės apie savo vaidmenį komandoje?

– Jis tiesiog sakė, kad turėsiu neatsipalaiduoti ir kiekvieną dieną įrodinėti, ką galiu. Jei tai įrodysiu, tai tuomet ir gausiu žaidimo laiko. Būsiu vienas jauniausių komandos žaidėjų ir turėsiu stengtis dvigubai labiau.  

– Tai jums bus didelis žingsnis į priekį. Laukiate pirmųjų stovyklų su komanda? 

– Tikrai, netgi labai. „Lietuvos rytas“ labai stipri komanda, žaisime Europos taurėje, LKL kovosime dėl aukščiausių tikslų. Noriu pamatyti, kaip tokio lygio klube vyksta treniruotės ir jose pasirodyti gerai. Manau, tai bus puiki vieta tobulėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.