EUROLYGA 2023

Rinktinės kandidatų mažėja: už darbą padėkota dar vienam krepšininkui

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas trumpėja. Rinktinės strategas Dainius Adomaitis po truputį naikina paskutinius klaustukus ties žaidėjų pavardėmis ir pirmadienį priėmė sprendimą atsisakyti dar vieno krepšininko.

Su rinktine atsisveikino D.Gailius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Su rinktine atsisveikino D.Gailius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše dabar liko keturiolika žaidėjų<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše dabar liko keturiolika žaidėjų<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 12:51 PM, atnaujinta Aug 21, 2017, 5:14 PM

Į Europos krepšinio čempionatą vykti neteks Deividui Gailiui, kurį vis dar kamuoja Prancūzijoje patirto apsinuodijimo maistu pasėkmės. Dėl šios priežasties krepšininkas su rinktine nevyko ir į turnyrą Rygoje.

Dabar Lietuvos nacionalinės komandos sąraše liko 14 pavardžių, o tai reiškia, kad iki galutinio sprendimo teliko minimalus žingsnis. 

„Po apsinuodijimo Prancūzijoje darytuose tyrimuose rasta bakterija. Gydymas užsitęsė, o pasiruošimui laiko lieka labai mažai, todėl nusprendėme padėkoti Deividui už darbą“, – sakė D.Adomaitis.

D.Gailius sužaidė trejas draugiškas rungtynes su Lenkijos Gruzijos ir Prancūzijos nacionalinėmis komandomis. Per jas krepšininkas vidutiniškai pelnė po 3,3 taško ir atkovodavo po 1,7 kamuolio.

Rinktinės treneris po šeštadieninių rungtynių prieš latvius buvo minėjęs, kad pirmadienį žaidėjų sąrašas sutrumpės ir jo žodžiai buvo ištęsėti. Tiesa, skubėti su komandos komplektacija noro pas jį nebuvo ilgai, o visa tai ir buvo grindžiama neaiškia, kai kurių žaidėjų būkle.

„Nesinori kažko atsisakyti ir vėl atgal kviesti žaidėją“, – savo sprendimą kiek ankščiau aiškino D.Adomaitis.

Pirmą kartą geriausiems šalies krepšininkams vadovaujantis strategas pirmiausia atsisakė Martyno Sajaus paslaugų, kuris iškeliavo į studentų rinktinę, o vėliau su svajone atstovauti šaliai teko atsisveikinti ir Rokui Giedraičiui. Prieš išvykstant į Latviją, už darbą buvo padėkota Mindaugui Girdžiūnui.

Prie jų prisijungus D.Gailiui, klaustukų ties komplektacijos darbais lieka vis mažiau.

Iki repeticijų pabaigos – vos du žingsniai. Rugpjūčio 23-ąją dieną Šiauliuose, rinktinės laukia susitikimas su islandais, o rugpjūčio 25-ąją Vilniaus „Siemens“ arenoje bus išbandytos jėgos prieš galingąją Ispaniją.

Paskutinis taškas kandidatų sąraše turėtų būti padėtas artimiausiomis dienomis, kadangi kelias Europos čempionate bus pradėtas jau rugpjūčio 31-ąją dieną. Pirmasis varžovas bus Gruzijos nacionalinė komanda, su kuria jėgas Lietuvos krepšininkams teko išbandyti ir pasirengime. Tuomet Klaipėdoje vykusiose rungtynėse buvo nusileista rezultatu 70:81.

Likę Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatai:

Mantas Kalnietis

Lukas Lekavičius

Martynas Gecevičius

Artūras Milaknis

Marius Grigonis

Adas Juškevičius

Mindaugas Kuzminskas

Jonas Mačiulis

Edgaras Ulanovas

Donatas Motiejūnas

Evaldas Kairys

Eimantas Bendžius

Jonas Valančiūnas

Artūras Gudaitis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.