EUROLYGA 2023

Į „Lietuvos rytą“ sugrįžęs R. Kuncaitis – tarp R. Kurtinaičio ir K. Kemzūros planų

Puikiai Rimą Kurtinaitį pažįstantis Robertas Kuncaitis pačioje vasaros pabaigoje sulaukė bičiulio skambučio – „Lietuvos ryto“ treneris ieškojo dar vieno asistento. 

 R.Kuncaitis vėl dirbs Sostinės klube.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Kuncaitis vėl dirbs Sostinės klube.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Kuncaitis Lietuvos rinktinėje dirbo K.Kemzūros asistentu.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Kuncaitis Lietuvos rinktinėje dirbo K.Kemzūros asistentu.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2017, 8:31 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 12:40 AM

53-ejų R.Kuncaitis nė kiek nedvejojo ir nusprendė vėl prisijungti prie Vilniaus ekipos, kurioje su pertraukomis yra dirbęs keturis sezonus. 

„Ilgai įkalbinėti nereikėjo, jei tik aš reikalingas, kodėl gi ne?“, – kalbėdamas su lrytas.lt, nusišypsojo R.Kuncaitis. 

Šilutiškis oficialiai tapo trečiuoju R.Kurtinaičio padėjėju. „Lietuvos ryto“ treneriui taip pat talkins šiuo metu šalies rinktinės trenerių štabe dirbantis Mindaugas Brazys bei ispanas Alberto Blanco. 

Kitaip nei šie specialistai, R.Kuncaitis praeityje jau yra dirbęs su sostinės komandos treneriu. 

2008–2010 metais, būdamas R.Kurtinaičio trenerių štabe, jis iškovojo Europos taurės (tuometinį ULEB) trofėjų, tapo LKL, BBL bei LKF taurės čempionu. 

„Net ir vėliau, visą laiką palaikydavome ryšį su Rimu. Nors tai, kad dabar sulaukiau pakvietimo, buvo šiek tiek netikėta“, – atskleidė treneris. 

Palikęs „Lietuvos rytą“, R.Kuncaitis spėjo padirbėti Klaipėdos „Neptūno“, Alytaus „Dzūkijos“, Nymburko ČEZ bei „Šilutės“ ekipose.

Nuo 2016-ųjų R.Kuncaitis taip pat dirba ir Austrijos nacionalinės rinktinės trenerių štabe, kuriam vadovauja Kęstutis Kemzūra

Nepaisant to, kad austrai šią vasarą iškovojo vietą antrajame atrankos į 2019 metų pasaulio čempionatą etape, abiejų Lietuvos specialistų ateitis nėra aiški. 

Tiek sutartį su Davido Blatto treniruojama Stambulo „Darussafaka“ pratęsęs K.Kemzūra, tiek „Lietuvos ryte“ dirbantis R.Kuncaitis turi dvejonių dėl artėjančių pasaulio čempionato atrankos „langų“. 

„Mums šią vasarą gerai sekėsi ir austrai norėjo, kad toliau liktume prie jų rinktinės vairo. Bet laukia sudėtingas sezonas, todėl neaišku, kaip bus, atsiradus „langams“.  

Dabar sudėtinga pasakyti, ar mane patį klubo vadovai išleis, kokios galimybės išvykti lapkritį ar vasarį. Kęstutis dirbs „Darrusafaka“, bet dėl Austrijos rinktinės jam taip pat atviras klausimas“, – sakė R.Kuncaitis. 

Treneris pridūrė, jog naujoji pasaulio čempionato atrankos sistema jam neatrodo labai patraukli. 

„Mes šnekėjome apie tai ir pačiais FIBA komisarais, bet jie tiesiog atsakė, kad patys už šį dalyką balsavome“, – pasakojo jis. 

Šiuo metu R.Kuncaitis kartu su „Lietuvos ryto“ ekipa jau pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui ir dalyvauja treniruočių stovykloje Birštone. 

„Visi čia labai darbingi. Šiek tiek nustebino užsieniečiai – jie daug dirba papildomai. Tai labai gerai nuteikia. Kol kas nuotaikos tikrai geros ir žiūrėsime, kaip seksis toliau“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.