EUROLYGA 2023

Izraelio žiniasklaida: „Lietuvai trūksta Š.Jasikevičiaus, bet ji vis tiek favoritė“

Izraelio žiniasklaida, kaip ir Izraelio rinktinės krepšininkai bei treneris Erezas Edelsteinas, Lietuvos rinktinę vadina aiškia šeštadienio vakarą vyksiančių rungtynių favorite. Ketvirtadienį lietuvių patirtas pralaimėjimas gruzinams nepakeitė izraeliečių požiūrio. Jų akyse mūsų šalies rinktinė lieka neabejotina ne tik paskutinės antrojo turo dvikovos, bet ir visos B grupės favorite.

Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos krep<br>G.
Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>G.
Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>G.
Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>G.
Lietuvos rinktinės treniruotė.<br>G.
Lietuvos rinktinė pralaimėjo Gruzijai<br>G.
Lietuvos rinktinė pralaimėjo Gruzijai<br>G.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 2, 2017, 1:55 PM, atnaujinta Sep 2, 2017, 2:00 PM

Izraelio žiniasklaida Lietuvos rinktinės nesėkmę per rungtynes su Gruzijos komanda vieningai vadino didele staigmena. Kartu šis rezultatas buvo vadinamas labai nepalankiu Izraelio rinktinei.

„Gruzijos pergalė prieš Lietuvą komplikuoja šeimininkų situaciją. Gruzija buvo laikoma komanda, su kuria Izraelis kovos dėl vieno iš bilietų į atkrintamąsias varžybas, bet dabar gruzinai turi papildomą tašką. Kita vertus, pralaimėjusi Lietuva per antrąsias rungtynes bus ypač nusiteikusi, ir tai – dar viena bloga žinia Izraelio krepšininkams“, – dėstė dienraščio „Ma‘ariv“ interneto svetainė.

Tiesa, ryžto netrūksta ir Izraelio komandai, kuri turnyrą pradėjo beviltišku pralaimėjimu Italijos ekipai. „Komanda supranta rungtynių svarbą ir žada padaryti viską, kad įveiktų buvusius Europos čempionus“, – prieš dvikovą su lietuviais rašė „Ma‘ariv“.

„Lietuva turnyrą pradėjo kaip B grupės favoritė, bet šeštadienį bus ypatingai nusiteikusi, nes netikėtai pralaimėjo pirmąsias rungtynes Gruzijai“, – pirmąja lietuvių nesėkme visai nesidžiaugė ir dienraštis „Jerusalem Post“.

Interneto svetainė nrg.co.il smarkiai abejojo Izraelio rinktinės galimybėmis nugalėti Lietuvos krepšininkus. Pesimizmą puikiai atspindėjo straipsnio antraštė: „Sužeistas žvėris. Ar Izraelio komanda turi galimybių prieš Lietuvos rinktinę?“

Kita vertus, nrg.co.il grupės favoritės Lietuvos rinktinės nevadina Europos čempionato favorite ir netiki, kad mūsų šalies komanda gali dar kartą iškovoti medalius.

„Atsakymas į klausimą, ar Lietuva gali vėl nueiti visą kelią, būtų neigiamas, – rašo nrg.co.il. – Ir ne vien dėl netikėto pralaimėjimo Gruzijai. Lietuva tikriausiai nėra pajėgi pirmą kartą nuo 2003 metų susigrąžinti Europos čempionės vardą.

Kitas didelis klausimas – treneris Dainius Adomaitis. Iki šiol jis dirbo Lenkijoje, buvo Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio padėjėjas, o pastaroji jo komanda buvo Klaipėdos „Neptūnas“. Visai neįspūdinga. Faktas, kad jis žaidė vienoje geriausių Europos komandų 1999-ųjų Kauno „Žalgiryje“ neduoda jam daug balų.

Izraelio žiniasklaida nemažai dėmesio skyrė Tel Avivą užplūdusiems spalvingiems Lietuvos krepšinio sirgaliams. Izraeliečių manymu, žiūrovų palaikymas bus svarbus veiksnys net žaidžiant su šeimininkų komanda.

„Lietuvos rinktinėje daug žvaigždžių. Komandos sudėtis lygi, visos pozicijos stiprios. O tribūnose grupės favoritus palaikys apie tūkstantis tribūnas žaliai nudažysiančių sirgalių. Penktadienį Tel Avivo paplūdimys nusidažė Lietuvos vėliavos spalvomis, šeštadienį panašiai atrodys „Yad Eliyahu“ arena“, – rašė one.co.il interneto svetainė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.