EUROLYGA 2023

Čempionato 4-oji diena: 18-mečio skrydis, 20-metis gelbėtojas ir Lietuvos slaptasis ginklas

Sekmadienį Europos čempionate geriausiai žaidė krepšininkai, apie kuriuos kalbama retai arba pradėta kalbėti visai neseniai. Savo šlovės minučių sulaukė patyrę, bet Europos arenų anksčiau nedrebinę lietuvis Adas Juškevičius, ukrainietis Denysas Lukašovas ir Izraelio natūralizuotas amerikietis Richardas Howellas bei sparčiai kylančios žvaigždės Luka Dončičius ir Lauri Markkanenas. 

 Suomija ir vėl šventė pergalę<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Suomija ir vėl šventė pergalę<br> AFP/Scanpix nuotr.
 A.Juškevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Juškevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Howellas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R.Howellas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Dončičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Dončičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 4, 2017, 9:27 AM, atnaujinta Sep 4, 2017, 3:48 PM

Dienos penketas

Denysas Lukašovas (Ukraina). 17 taškų (3/4 dvitaškių, 3/8 tritaškių, 2/2 baudų), 11 rez.perd. Ukraina nugalėjo Gruziją 88:81.

Ukrainos įžaidėjams per praėjusius Europos čempionatus būdavo sunku atsiskleisti, nes rinktinės žaidimo gijas laikydavo natūralizuoti amerikiečiai. Šiais metais amerikiečio nėra, bet sekmadienį paaiškėjo, kad galima išsiversti ir be jo – visas puolimo organizatoriaus pareigas puikiai atliko buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas 28-erių D.Lukašovas, nuo praėjusio sezono atstovaujantis kukliam Kranojarsko „Jenisej“ klubui. 

Luka Dončičius (Slovėnija). 22 taškai (4/5 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 5/6 tritaškių), 5 atk.kam. per 33 min. Slovėnija nugalėjo Graikiją 78:72.

18-metis Madrido „Real“ ir Slovėnijos rinktinės vunderkindas per pirmąsias dvejas rungtynes buvo Gorano Dragičiaus šešėlyje, bet sekmadienį slovėnų supergynėjai pasikeitė vietomis. Sunkiausiu metu treneris Igoras Kokoškovas net pasodino G.Dragičių ant suolo, kad šis netrukdytų geriausiam rungtynių žaidėjui L.Dončičiui.

Adas Juškevičius (Lietuva). 20 taškų (4/4 dvitaškių, 4/6 tritaškių) per 22 min. Lietuva nugalėjo Italiją 78:73.

Lietuvos rinktinės slaptasis ginklas tapo didele staigmena italams. Nepakankamai išnagrinėję A.Juškevičiaus žaidimą praėjusiose rungtynėse, varžovai suteikė jam per daug laisvės ir buvo už tai nubausti. Panevėžio „Lietkabelio“ naujokas atakavo beveik be klaidų ir parodė, jog tapti Europos čempionato atradimu galima net sulaukus 28-erių.

Richardas Howellas (Izraelis). 23 taškai (10/15 dvitaškių, 3/4 baudų), 9 atk.kam., 7 per.kam. per 38 min. Izraelis nugalėjo Vokietiją 82:80.

Tik šiais metais Izraelio pilietybę gavęs R.Howellas tapo labai solidžiu rinktinės pastiprinimu. Varžovams buvo sunku jį sustabdyti ir per draugiškas rungtynes, ir per du pirmuosius Europos čempionato turus. O sekmadienį baudos aikštelę nuo vokiečių apgynęs ir turnyro perimtų kamuolių rekordą pakartojęs 26 metų aukštaūgis džiaugėsi ir svariu indėliu į pirmąją pergalę Europos čempionate.

Lauri Markkanenas (Suomija). 27 taškai (7/15 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 7/7 baudų), 9 atk.kam. per 34 min. Suomija nugalėjo Lenkiją 90:87 (po 2 pratęsimų). 

Iki ketvirtojo kėlinio sirenos likus 15 sek. jaunoji suomių žvaigždė buvo pelnęs tik 12 taškų. Tačiau rungtynių pabaiga priklausė jam. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje 20-metis „Chicago Bulls“ naujokas pataikė tris baudas, perėmė kamuolį ir dėjimu išlygino rezultatą, likus 3 sek. iki pirmojo pratęsimo pabaigos pataikė dar vieną dvitaškį ir dar kartą sugrąžino lygsvarą, o antrojo pratęsimo paskutinėmis sekundėmis atkovojo kamuolį po netaiklaus komandos draugo baudos metimo ir padėjo lemiamą tašką.

Dienos žaidėjas
Lauri Markkanenas (Suomija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.