EUROLYGA 2023

Impulsyviausiems Lietuvos sirgaliams – nelinksma žinia: Stambulas jų nelaukia

 

 „Sinan Erdem“ arena, kurioje vyks lemiamos „Eurobasket 2017" kovos.
 „Sinan Erdem“ arena, kurioje vyks lemiamos „Eurobasket 2017" kovos.
 „Sinan Erdem“ arena, kurioje vyks lemiamos „Eurobasket 2017" kovos.<br> M.Krukausko nuotr.
 „Sinan Erdem“ arena, kurioje vyks lemiamos „Eurobasket 2017" kovos.<br> M.Krukausko nuotr.
 „Sinan Erdem“ arena, kurioje vyks lemiamos „Eurobasket 2017" kovos.
 „Sinan Erdem“ arena, kurioje vyks lemiamos „Eurobasket 2017" kovos.
Daugiau nuotraukų (4)

Modestas Krukauskas, lrytas.lt spec.korespondentas, Stambulas (Turkija)

Sep 8, 2017, 9:02 AM, atnaujinta Sep 8, 2017, 12:29 PM

Tyla, olimpinė ramybė ir budinčių turkų į viršų sukryžiuotos rankos – manyk, kad nieko nėra ir nebus iki šeštadienio. Ir tuščios kasininkų vietos prie „Sinan Erdem“ arenos bilietų kasų, kur jau greitai geriausios šešiolika Europos rinktinių sieks išstumti viena kitą už aikštės ribų, kol galiausiai didžiausiame turkų mieste bus vainikuota auksinė „Eurobasket 2017“ komanda.

Kol dar vyko Europos čempionato C ir D grupių lemiami mačai, netoli Stambulo pagrindinio Atatiurko oro uosto esanti įspūdinga 13 tūkstančių krepšinio aistruolių galinti sutalpinti „Sinan Erdem“ arena pradėjo puoštis "Eurobasket 2017" motyvais - violetiniu apdaru. 

Būtent šioje arenoje nuo šio šeštadienio iki kito sekmadienio vyks svarbiausi „Eurobasket 2017“ mūšiai, po kurių tik trims komandoms bus taip saldu, lyg užvalgius turkiškų skanėstų – iš šešiolikos pirmąjį etapą įveikusių rinktinių po batalijų apdovanotos bus vos trys geriausios, o visos kitos ekipos bus priverstos tyliai sugrįžti namo.

Tarp pretendenčių į „Eurobasket 2017“ nugalėtojus yra ir Lietuvos ekipa, kuri B grupės mačuose Tel Avive iškovojo 4 pergales, patyrė vieną pralaimėjimą ir savo pasirodymą Izraelyje baigė užimdama pirmąją poziciją.

Vienam ketvertui – serbams, latviams, rusams ir turkams – nereikėjo niekur skristi: D grupės komandos žaidė Stambule, tačiau kitoje arenoje, tolokai nuo lemiamų kovų aikštės – „Fenerbahce“ krepšinio salėje.

„Turkija laukė šios šventės. Europos čempionatas pas mus vyko tik 2001-aisiais, ir mes tada namie pirštų galiukais lietėme auksą, bet jis išslydo ir pateko į Jugoslavijos rankas. Dabar turkai nėra tokie galingi kaip tuomet, bet tas aukso kvapas nesikeičia – kaip visada, vilioja. Turkai namie nepratę būti blogi, todėl renkame pilnas sales į įvairiausių sporto šakų kovas – sirgaliai tiki savo sportininkais“, – teigė „Sport Canu“ televizijos kanalo sporto žurnalistė Uitam Avsci.

Bet pasižiūrėti lemiamas „Eurobasket 2017“ dvikovas kitų šalių aistruoliams nėra paprasta.

Jau nuo ketvirtadienio prie „Sinan Erdem“ arenos esančios bilietų pardavimo kasos „nuobodžiauja“ – dirba tik pora bilietų pardavėjų. Teisingiau, du vaikinukai, esantys kasininkų vietose, atlieka daugiau statistų vaidmenį.

„Bilietų į rungtynes? Juokaujate? Jų nėra. Visi parduoti ir neturiu ką pasiūlyti. Mes tik atiduodame iš anksto užsakytus. Visi bilietai parduoti. Iki finalo“, – sakė juos platinantis Aytimas.

Jo žodžiais, visi nuo 60 iki daugiau kaip 500 turkiškų lirų kainuojantys bilietai savininkus susirado dar praėjusią savaitę ir dabar yra „sold out“.

Paklaustas, ar lietuviai kaip nors galėtų įsigyti bilietų į savo mėgstamos komandos dvikovą aštuntfinalyje su Graikija, vaikinas buvo tiesmukas: „Tik iš perpardavinėtojų. Jūsų sirgaliai garsūs tuo, kad perka bilietus iš rankų, nebijodami permokėti. Tad dukart didesnė kaina, ir bilietas bus.“

Tiesa, Aytimas tikino, kad bilietų vis dėlto bus – jų atsiras po aštuntfinalių ir iki finalų, tačiau prie kasų teks buriuotis nuo ryto.

„Oficialioms delegacijoms bilietų yra skirta. Jei komanda pralaimės, ji dalį jų grąžins. Tada bus galimybė jų nusipirkti. Tačiau lemiamų finalo kovų bilietų niekas negrąžins, to tikėtis neverta“, – kalbėjo bilietų pardavėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.