EUROLYGA 2023

Martynas Gecevičius apie graikus: „Ketvirta vieta grupėje neatspindi jų lygio“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau ruošiasi rytojaus rungtynėmis su Graikijos rinktine Europos čempionato aštuntfinalyje.

 M.Gecevičius varžovų nenuvertina. <br> G.Šiupario nuotr.
 M.Gecevičius varžovų nenuvertina. <br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 9:31 PM, atnaujinta Sep 8, 2017, 9:53 PM

Į Stambulą abi komandos atvyko skirtingomis nuotaikomis. Lietuviai paskutinėse rungtynėse įveikė Vokietiją ir užėmė pirmą vietą grupėje.

Tuo tarpu graikai tik paskutinėse rungtynėse su Lenkija užsitikrino vietą aštuntfinalyje. Tačiau Martynas Gecevičius tikina, kad ketvirta vieta A grupėje Graikijos lygio neatspindi ir varžovų nereikia nuvertinti.

„Žiūrime jų stipriąsias, silpnąsias puses. Stebime, kaip jie gali žaisti. Matome, kad jie daug „centruoja“ ketvirtoje pozicijoje“, – apie pasiruošimą kalbėjo snaiperis.  

– Graikijoje visada būdavo aiškus lyderis, tačiau tokio žmogaus dabar nėra. Turės įtakos tai jūsų žaidimui? – paklausė gynėjo žurnalistas.

– Jie vis tiek turi aukšto lygio žaidėjų, o užimta ketvirta vieta grupėje neatspindi jų tikrojo lygio. Jie yra labai gera ir patyrusi komanda. Jie kiekvienais metais kovoja dėl titulų klubuose. Tai tikrai yra stipri komanda.

– Pats gerai išmanai graikų krepšinį, nes žaidei Pirėjo „Olympiacos“. Kas yra pavojingiausia jų žaidime?

– Jie turi G.Printezį ketvirtoje pozicijoje, turi K.Sloukasą, N.Calathesą. Jie tikrai turi daug pajėgių žaidėjų. O vieną dieną gali iššauti vienas, o kitą dieną kitas. O mes stengsime, kad tai neįvyktų.

– Buvo kalbų apie nesutarimus Graikijos rinktinėje. Kiek pats turi informacijos apie tai?

– Jie visada yra karštakošiai. Tiek aikštelėje ir tiek už aikštelės ribų. Tiek karštų vyrų susirenka į krūvą, tai gal kažkokių nesutarimų turėjo, bet nemanau, kad tai turės kokios įtakos. O jei jie pradės pyktis aikštelėje, tai nuo to mums tik bus geriau. 

– Treneris užsiminė, kad Mindaugas Kuzminskas turi bėdų su nugara. Kiek tai pakeis komandos žaidimą?

– Na, jis dabar sportuoja, nors ir nepilna jėga. Daktarai viską padarys, kad jis būtų atsigavęs ir galėtų žaisti visa jėga. Manau, kad jo pakeisti nereikės.

– Esi vienas iš 2010 metų bronzinės rinktinės žaidėjų. Stambulas sukelia kažkokius prisiminimus?

– Stambulas sukelia ir dar kitokių prisiminimų. Su graikais laimėjom Eurolygą čia. Dabar jau norisi naujų atsiminimų. Stengiamės koncentruotis ties rungtynėmis ir svajonėmis negyvename. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting