EUROLYGA 2023

Antradienio penketas. Ketveriukė iš NBA ir 18-metis dienos didvyris

Slovėnui Lukai Dončičiui dar tik 18 metų, bet būtent jo šaltakraujiškumas antradienį buvo svarbiausias veiksnys per Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynes. Europos krepšinio supertalentas nustelbė net taip pat puikiai žaidusias NBA žvaigždes slovėną Goraną Dragičių, ispaną Marcą Gasolį, latvį Kristapą Porzingį ir vokietį Dennisą Schroderį. 

 Luka Dončičius vedė slovėnus į pergalę<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Luka Dončičius vedė slovėnus į pergalę<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 D.Schroderis ir vėl pasirodė puikiai<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 D.Schroderis ir vėl pasirodė puikiai<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Goranas Dragičius žudė latvius<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Goranas Dragičius žudė latvius<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kristapui Porzingiui nepavyko latvių atvesti į pergalę<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kristapui Porzingiui nepavyko latvių atvesti į pergalę<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Marcas Gasolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Marcas Gasolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Luka Dončičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Luka Dončičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Europos krepšinio čempionato atkrintamųjų medis<br> Lrytas.lt nuotr.
 Europos krepšinio čempionato atkrintamųjų medis<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 8:23 AM, atnaujinta Sep 13, 2017, 11:36 AM

Dienos penketas

Dennisas Schroderis (Vokietija). 27 taškai (9/19 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 0/1 baudos), 8 rez.perd. per 33 min. Vokietija pralaimėjo Ispanijai 72:84.

D.Schroderis nėrėsi iš kailio ir daug kartų pergudravo jį dengusius ispanų gynėjus. Vis dėlto 23 metų „Atlanta Hawks“ žaidėjas daug ką turėjo daryti pats, todėl paskutinei atakos stadijai ne visada užtekdavo jėgų ir nemažai D.Schroderio metimų nepasiekė tikslo. 

Goranas Dragičius (Slovėnija). 26 taškai (7/10 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 6/7 baudų), 6 atk.kam., 8 rez.perd. per 32 min. Slovėnija nugalėjo Latviją 103:97.

„Miami Heat“ gynėjas jau pirmajame kėlinyje pelnė 13 taškų ir padėjo savo komandai greitai įgyti dviženklį pranašumą. Vis dėlto paskui jį patikimai dengė Janis Strėlniekas, o G.Dragičiui krepšys užsirišo. 31 metų gynėjas padarė keletą jo lygio žaidėjui neatleistinų klaidų, bet persitvarkė į Lukos Dončičiaus talkininko vaidmenį ir palengvino jaunojo partnerio užduotis. 

Luka Dončičius (Slovėnija). 27 taškai (3/3 dvitaškių, 4/11 tritaškių, 9/10 baudų), 9 atk.kam. per 36 min. Slovėnija nugalėjo Latviją 103:97.

G.Dragičius spindėjo pirmajame kėlinyje, bet svarbiausiu metu Slovėnijos rinktinės žaidimo gijas laikė 18-metis L.Dončičius, kuris ir pataikė iš toli, ir drąsiai veržėsi po varžovų krepšiu, o vien per ketvirtąjį kėlinį pelnė 12 taškų. Vis dėlto dar svarbesnis Madrido „Real“ gynėjo pasiekimas buvo dvi išprovokuotos Kristapo Porzingio pražangos, žymiai apribojusios latvių lyderio veiksmus. 

Kristapas Porzingis (Latvija). 34 taškai (11/14 dvitaškių, 1/7 tritaškių, 9/11 baudų), 6 atk.kam. per 32 min. Latvija pralaimėjo Slovėnijai 97:103.

22 metų latvį stabdė ir Anthony Randolphas, ir Gašperis Vidmaras, bet „New York Knicks“ aukštaūgis dažnai varžovų pastangas vertė niekais ir buvo rezultatyviausias antradienio žaidėjas. Jis vien per ketvirtąjį kėlinį pelnė 16 taškų. Kita vertus, greitai gautos pražangos patį K.Porzingį privertė pasisaugoti ginantis, o tuo pasinaudojo ir slovėnų priekinės linijos žaidėjai, ir landūs gynėjai. 

Marcas Gasolis (Ispanija). 28 taškai (6/9 dvitaškių, 4/6 tritaškių, 4/5 baudų), 10 atk.kam. per 30 min. Ispanija nugalėjo Vokietiją 84:72.

Pirmajame kėlinyje gavęs techninę pražangą už ginčus su teisėjais, M.Gasolis greitai privertė pamiršti šį nemalonų epizodą. Būtent „Memphis Grizzlies“ vidurio puolėjo žaidimas buvo lemiamas per ispanų pergalę užtikrinusį spurtą trečiojo kėlinio pabaigoje. 32 metų M.Gasolis per 4 su trupučiu minutės pelnė 16 taškų (!), o rezultatas pasikeitė nuo 43:47 iki 65:53 (ispanai atkarpą laimėjo 22:6). 

Dienos žaidėjas

Luka Dončičius (Slovėnija).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.