EUROLYGA 2023

LKL – profesionaliai niekada nežaidęs verslininkas: atsakymo neturi net klubo vadovai

Nors naujasis Lietuvos krepšinio lygos sezonas palieka daug neatsakytų klausimų, ne ką prastesnį intrigų sąrašą galima sukurti apie vieną komandą – Prienų-Birštono „Vytautą“.

 T.Tumynas registruotas Lietuvos krepšinio lygai.<br> „Facebook" ir lrytas.lt nuotr.
 T.Tumynas registruotas Lietuvos krepšinio lygai.<br> „Facebook" ir lrytas.lt nuotr.
 T.Tumynas.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
 T.Tumynas.<br> V.Ščiavisnko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 8:27 PM, atnaujinta Sep 19, 2017, 8:28 PM

Skolų šleifo vis dar varžomas klubas sezoną FIBA Čempionų lygoje pradeda jau antradienį, tačiau aiškumo dėl galutinės sudėties trūksta ne tik sirgaliams, bet, ko gero, ir pačiam Virginijui Šeškui.

Nors šiuo metu „Vytautas“ LKL čempionatui registravo 13 žaidėjų, tačiau planuoja pasipildyti dar vienu įžaidėju ir galbūt atsisakyti kai kurių krepšininkų paslaugų.

Klubo direktorius Adomas Kubilius portalui lrytas.lt pasakojo, jog šiuo metu komandos formavimą itin riboja finansai, tad trenerių norai prasilenkia su galimybėmis.

„Nesakyčiau, kad finansinė situacija gerėja, bet stengiamės pagal turimą biudžetą formuoti komandą, kartu paliekant lėšų įsipareigojimams. Truputį rimčiau skaičiuojame pinigus – ne optimistiškai, o realistiškai“, – teigė jis.

Nors „Vytautas“ vasarą įsigijo du legionierius, tačiau ne jie tapo didžiausia staigmena – daugiausiai ažiotažo prieš naują sezoną sulaukė tiek LKL, tiek FIBA Čempionų lygos atrankos kovoms registruotas Tomas Tumynas.

31-erių marijampolietis dėmesį atkreipė dėl to, jog niekada profesionaliai nežaidė krepšinio ir yra kur kas geriau žinomas kaip verslininkas.

T.Tumynas neseniai išgarsėjo kaip įmonės Kazlų Rūdoje vadovas, kuri siuva Madrido „Real“ žvaigždės Cristiano Ronaldo vardinius apatinius ir marškinėlius.

Verslininkas jau nuo pat „Vytauto“ pasirengimo stovyklos pradžios treniravosi su komanda ir turėtų vilkėti 13-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Visgi į pirmąsias sezono rungtynes, kuriose prieniškiai FIBA Čempionų lygos atrankoje susitiks su Groningeno „Donar“ ekipa, jis neišvyko.

Klubo direktoriaus pasiteiravus, ką T.Tumynas veikia komandoje, jis konkretesnio atsakymo pateikti negalėjo.

„Tomo paklauskite, gal jis atsakys. Šitas klausimas visiems pats įdomiausiais, bet nesiryžčiau į jį atsakyti.

Pirmiausia reikia pažiūrėti, kaip T.Tumynui seksis, ar jis liks komandoje, ar neliks. Jis registruotas lygai, bet jo ateitis nėra aiški“, – teigė A.Kubilius.

Panašu, jog net jei T.Tumynas liks ekipoje, jo vaidmuo bus panašus į Prienų komandą šią vasarą palikusio Tomo Michnevičiaus variantą.

Šis 23-ejų puolėjas per karjerą LKL sugebėjo praleisti tris sezonus, nors aikštėje beveik nepasirodydavo ir vidutiniškai rinko po 0,5 taško.

Dar vienu, nors kiek mažesniu netikėtumu „Vytauto“ sudėtyje tapo Barto Aleksandravičiaus pavardė. 

18-metis krepšininkas pateko į V.Šeškaus komandą, nors praėjusį sezoną rungtyniavo šalies moksleivių lygoje ir ten toli gražu nebuvo vienas iš lyderių, fiksuodamas 4,7 taško ir 1,9 atkovoto kamuolio vidurkius.

„Bartas pasikviestas kaip jaunas mūsų rajono vaikinas. Norime parodyti rajono rėmėjams, kurių turime nemažai, ir jaunimui, kad viskas įmanoma. Bartas pluša treniruotėse ir suteikiame jam šansą. 

Kaip ir sakiau, viską lemia biudžetas. Jei turėtume pinigų, nusipirktume dvyliką lygiaverčių žaidėjų. Bet yra kaip yra. Mums reikia žmonių ir kaip treniruočių partnerių. Gal Bartas subręs ir demonstruos geresnį žaidimą“, – kalbėjo A.Kubilius.

Tačiau abejotino pajėgumo sudėtis nėra vienintelis „Vytauto“ vadovų galvos skausmas. Net trys krepšininkai – Justas Sinica, Ovidijus Galdikas ir Eigirdas Žukauskas – pasirašė atviras sutartis ir bet kada gali palikti ekipą.

Anot A.Kubiliaus, klubas supranta riziką ir ateitį jau apgalvojo.

„Rizikos labai nebijome. Pasirinkimą dėl J.Sinicos pakoregavo Regimanto Minioto trauma. O O.Galdiką kol kas įsivaizduojame laikinai, nes trijų centrų vis tiek nelaikysime“, – sakė jis.

Komandos direktorius pabrėžė, jog įdomiai suformuotos komandos tikslai nesikeis – LKL bus siekiama bent patekti į atkrintamąsias, o geriausiu atveju ir prasibrauti į ketvertuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.