EUROLYGA 2023

Europos krepšiniui ieškant išeičių, ryškėja naujos problemos

Europos krepšinis – apsisprendimų kryžkelėje. Krepšinio vadovai bando panaikinti nesantaiką ir ieškodami išeičių suka galvas, bandydami išspręsti šiuo metu vieną didžiausių problemų –  krepšininkų atstovavimą nacionalinėms komandoms.

 Nors Eurolyga pateikė pasiūlymą tvarkaraščiams spręsti, legendinis Serbijos treneris D.Ivkovičius Europos krepšinyje mato ir kitų problemų<br> Lrytas.lt koliažas
 Nors Eurolyga pateikė pasiūlymą tvarkaraščiams spręsti, legendinis Serbijos treneris D.Ivkovičius Europos krepšinyje mato ir kitų problemų<br> Lrytas.lt koliažas
Jeigu dabartinė situacija nepasikeis, iš dabartinės Lietuvos rinktinės atrankoje į pasaulio čempionatą galės žaisti vos keletas krepšininkų<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Jeigu dabartinė situacija nepasikeis, iš dabartinės Lietuvos rinktinės atrankoje į pasaulio čempionatą galės žaisti vos keletas krepšininkų<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 24, 2017, 10:13 AM

Eurolyga jau pateikė pasiūlymą su klubinį ir rinktinių krepšinį suderinančiu tvarkaraščiu, kuris, rodos, galėtų atsakyti į klausimus, dėl geriausių žaidėjų atstovavimo savo šalims. Tačiau, kai kurie krepšinio specialistai įžvelgia ir kitų skaudžių problemų, kurioms būtina ieškoti vaistų. 

Legendinis krepšinio specialistas iš Serbijos Dušanas Ivkovičius prieš daugiau nei metus baigė nuo 1978-ųjų trukusią trenerio karjerą, tačiau krepšinio pasaulyje vis dar išlieka viena svarbiausių asmenybių. 

Serbo nuomonė yra visuomet gerbiama, o tai, ką jis pasisakė apie Eurolygos ir FIBA nesutarimus taip pat pritraukė nemažai dėmesio.

Nors Eurolyga ketvirtadienį išplatino aiškų pasiūlymą, kurį įgyvendinus, pajėgiausiame senojo žemyno klubiniame turnyre rungtyniaujantys žaidėjai be problemų galėtų žaisti ir nacionalinėse komandose, vis tik,  D.Ivkovičiaus nuomone, be tvarkaraščių, problemų yra ir daugiau. 

Pažvelgus į bendras tendencijas, neišvengiamai gali būti pasiektas žemiausias taškas.

D.Ivkovičius, kuris taip pat yra FIBA techninės komisijos narys, mano, kad dabar Europos krepšinis yra kryžkelėje su NBA, o Europa per ne lyg dažnai siunčia net gi visiškai jaunus krepšininkus į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) taip griaudama senojo žemyno sportą.

Vyksta karas tarp FIBA ir Eurolygos, o auka yra krepšinis. Greitai pasieksime tokį žemą tašką, kad nebeturėsime alternatyvų. Kalbėjau su abejomis pusėmis. Panašu, kad nė viena iš jų neturi rimtų variantų ir nežino, kaip viskas baigsis”, – pabrėžė serbas.

Anot D.Ivkovičiaus, ne ką mažesnė problema nei geriausių krepšininkų atstovavimas rinktinėms – per didelė žaidėjų migracija į JAV, kuri tampa vis skaudesne žaizda ir kurią būtina kuo greičiau gydyti.

„Pakartosiu, nepaisant to, ką teko matyti Eurolygoje ir Europos čempionate, nepaisant gerų žaidėjų, kuriuos regėjome, europinis krepšinis yra krizėje. Būtume laimingi, jei žaidėjai iškeliautų į NBA parodę, kad Eurolygoje padarė viską, ką tik galėjo. Būtų džiugu vien tai, jei už Atlanto, pristatinėjant krepšininkus prieš rungtynes, būtų minima jų gimtoji šalis ar klubas, kuris žaidėją išugdė. 

Deja, per daug leidžiame prarasti talentingus vaikus dėl Europoje išsivysčiusios sudėtingos situacijos. Greitai turėsime žaidėjus išvykstančius į JAV vien dėl NBA plėtojimosi lygos. Esu FIBA techninės komisijos narys ir daug kalbėjome, ką galime pakeisti šioje situacijoje”, – savo nuomonę dėstė krepšinio specialistas.

Serbijos legenda tiki, kad galiausiai sprendimas bus rastas. Jo manymu, daugiau neverta gręžtis atgal.

„Esu optimistas net ir tokioje situacijoje, kai Europos žaidėjams padėtis yra sunkesnė nei bet kada, kai jų laukia tiek rungtynių ir reikia taikytis prie sunkių tvarkaraščių. Negerai, kai geriausi žaidėjai negali atstovauti rinktinėms. Viliuosi, kad išeitis bus rasta. Visuomet tikėjau, kad ši sporto šaka turi puikius žmones, bet dabar yra lemtingas momentas Europos krepšiniui“, – buvo įsitikinęs D.Ivkovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.