EUROLYGA 2023

Pergalę šventę „Šiauliai“ į LKL dugną nustūmė „Juventus“

[[ge:lrytas:lrytas:2695534]]

 Šiaulių miesto klubas iškovojo jau antrąją pergalę iš eilės LKL.<br>G.Šiupario nuotr.
 Šiaulių miesto klubas iškovojo jau antrąją pergalę iš eilės LKL.<br>G.Šiupario nuotr.
 Antanas Sireika<br>G.
 Antanas Sireika<br>G.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2017, 8:05 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 10:35 PM

Gan netikėta pergalę Lietuvos krepšinio lygos čempionate prieš Prienų Birštono „Vytautą“ iškovojusi „Šiaulių“ komanda antradienį kibo į atlapus Utenos „Juventus“ krepšininkams. Du pralaimėjimus prieš tai patyrę uteniškiai visais būdais siekė išvengti trečiojo, tačiau bergždžiai: į sėkmės kelią atsistoję šiauliečiai palaužė svečius 82:73 (22:20, 23:12, 12:22, 25:19).

Į Lietuvą sugrįžusį ir prie „Juventus“ vairo stojusį trenerį Gediminą Petrauską LKL čempionatas kol kas nedžiugino: uteniškiai buvo nusileidę Panevėžio „Lietkabeliui“ 85:92 ir Vilniaus „Lietuvos rytui“ 75:82. Tad natūralu, jog antradienį Utenos krepšininkai svajojo apie pirmąją sėkmę pirmenybėse. 

Tačiau „Vytautą“ 61:59 nurungusi šiauliečių ekipa pajuto pergalių skonį ir per pirmuosius du mačo su „Juventus“ kėlinius antradienį pilnai dominavo. Antrąjį ketvirtį laimėjusi 23:12, Antano Sirekos kariauna ilsėtis išėjo pirmaujant 45:32.

Trečiame kėlinyje susigriebęs „Juventus“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 3 taškų – 57:54, tad viską turėjo nulemti paskutiniosios dešimt minučių.

Bet juos šeimininkai ir vėl pabėgo 65:58 ir šį atotrūkį išlaikė iki paskutinės minutės, kai pirmavo 78:69. Uteniškiai nerado jokių priešnuodžių ir dabar LKL pirmenybėse žengia turnyro dugne su trimis pralaimėjimais.

„Šiauliai“: Nicholas Zeisloftas 17, Donatas Sabeckis 15 (6 atk. kam., 7 rez. perd.), Arminas Urbutis 14 (9 atk. kam.), Laurynas Birutis 13 (7 atk. kam.), Ignas Vaitkus 10 (7 atk. kam.).

„Juventus“: Laronas Dendy 17, Dovis Bičkauskis 14, Laurynas Samėnas 12, Mindaugas Kupšas 9, Arvydas Šikšnius 7 (7 atk. kam.).

„Visi mokosi, visi labai stengiasi. Norisi, kad nenukryptume per daug į tuos mokslus. Čia yra žaidimas, turi būti daugiau laisvės. Smagiausia, kad nereikia šaukti ar rėkti. Pamatysite trenerį pakeltomis rankomis – vadinasi, jis pasiduoda. Tai stengiuosi laikyti rankas arčiau kūno (Šypsosi). Nenorėčiau, kad jie žaistų kažkokiais sunkiais deriniais. Štai varžovai žaidė keturiais „mažais“, tai tereikėjo, jog kamuolys greičiau vaikščiotų. Smagu, kad šiandien svarbiu momentu pavyko su tuo susitvarkyti“, – savo auklėtiniais patenkintas buvo A.Sireika.

Treneris taip pat atskleidė, kad „Šiaulių“ komandoje įvedė naują tradiciją – po rungtynių krepšininkai privalo padėkoti sirgaliams už palaikymą, apeidami ratą aplink aikštelę. „Sakiau, kad nesušaukim ten rato viduryje. Pakeisim tradicijas. Jūs pasisveikinote su varžovais, o tada turite apeiti visą aikštelę, tą kovos lauką, o paskui jau susirinksime, sušauksime ir eisime daryti tempimo pratimus. Kodėl? Nes šitie žmonės atėjo jūsų pasižiūrėti. Tiesiog padėkokite, kad jie sukelia tas emocijas, kurių jums taip reikia, kai būnate pavargę. Norime, kad būtų kitokios tradicijos. „Šiauliai“ atgimsta. Norime ne tiek pergalių, o kad krepšinis teiktų džiaugsmą žmonėms. Mano tikslas yra toks, kad žaistume gražų krepšinį“, – kalbėjo treneris. A.Sireika taip pat paaiškino, kodėl šiose rungtynėse didžiąją laiko dalį ant suolo praleido komandos naujokas Omaras Prewittas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.