EUROLYGA 2023

Sužavėto „Raptors“ trenerio žodžiai: tokio Jono Valančiūno jis dar nematė

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas dėl savo žaidimo dažnai susilaukdavo kritikos iš krepšinio apžvalgininkų, o ne išimtis ir pasirengimas naujajam sezonui. Prieš pirmąją treniruočių stovyklą pasirodė NBA apžvalgininkų nuomonės, ar nereikėtų 25 metų, 213 cm ūgio lietuvio vietos startiniame komandos penkete užleisti 28-erių, 208 cm ūgio afrikiečiui Serge'ui Ibakai. 

 Jonas Valančiūnas sužavėjo "Raptors" trenerį<br> Twitter nuotr.
 Jonas Valančiūnas sužavėjo "Raptors" trenerį<br> Twitter nuotr.
 J.Valančiūnas sužavėjo komandos trenerį D.Casey<br> Twitter nuotr.
 J.Valančiūnas sužavėjo komandos trenerį D.Casey<br> Twitter nuotr.
 J.Valančiūnas NBA žiniasklaidos dienoje<br> USA Today Sports nuotr.
 J.Valančiūnas NBA žiniasklaidos dienoje<br> USA Today Sports nuotr.
 Anot "Raptors" trenerio, J.Valančiūnas tobulėja<br> USA Today Sports nuotr.
 Anot "Raptors" trenerio, J.Valančiūnas tobulėja<br> USA Today Sports nuotr.
 Praėjęs sezonas J.Valančiūnui buvo sėkmingas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Praėjęs sezonas J.Valančiūnui buvo sėkmingas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 2:33 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 2:43 PM

Tačiau „Toronto Raptors“ treneris Dwane'as Casey savo pasisakymu užglaistė visus neaiškumus. Anot jo, kritikuoti nieko nereikia, didelės permainos taip pat nebūtinos, abu krepšininkai žaisdami kartu atrodo puikiai.  Žaidėjų tobulėjimą atidžiai sekantis strategas jiems negailėjo pagyrų.

S.Ibaka į Torontą atvyko praėjusį sezoną, kai šis jau buvo įsibėgėjęs. Pritapti komandoje jam sekėsi gerai, o ne vieneriose rungtynėse jis pranoko ir J.Valančiūną.

Tačiau D.Casey nė vieno aukštaūgio neišskiria. Dabar treneris stengiasi, kad puolėjai susižaistų. Pirmosios treniruotės pradžiugino – krepšininkai vienas kitą supranta vis geriau. „Raptors“ trenerį ypač pradžiugino J.Valančiūno demonstruojama forma.

„Jonas labai gerai juda, dalija kamuolį, aikštėje atlieka gerus sprendimus. Jis dirba labai gerai. Galingai kovoja po krepšiu puolime. Pagal šį rodiklį jis man yra vienas geriausių visoje lygoje. Tai gali būti jo varikliukas.

Jau nebežiūrime į jį, kaip į jauną žaidėją. Penkeri metai – pakankamas laikas ištobulėti. Ko gero, geresnės formos J.Valančiūno neesu matęs. Po Europos čempionato jis atrodo pasitinkintis savimi, puikiai geba vesti jaunesnius žaidėjus į priekį“, – pagyrų lietuviui negailėjo D.Casey.

Aukštaūgiui gerų žodžių skyrė ir Toronto komandos žvaigždė Demaras DeRozanas. Anot jo, jeigu J.Valančiūnas ir toliau demonstruos tokį žaidimą, tai padės ne tik S.Ibakai, tačiau ir kitiems komandos draugams.

„Jis gali būti dominuojantis, jeigu kalbame apie tai, kaip geba kovoti po krepšiu ir statant užtvaras suteikti erdvės komandos draugams atakuoti. Taip pat gebant susikurti situaciją atakuoti iš po krepšio. Tokiu savo žaidimu Jonas mums atveria daugiau erdvių. Žinoma, kažką drąstiškai pakeisti sunku, tačiau turime šiuos šansus išnaudoti“, – sakė D.DeRozanas.  

Pirmąsias draugiškas rungtynes „Raptors“ sužais spalio 2 dieną, 5 valandą ryto Lietuvos laiku prieš „Los Angeles Clippers“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.