EUROLYGA 2023

Vidui Mačiuliui krepšinio rinktinės nesėkmę aiškino ekstrasensas: „Lietuvius užhipnotizavo“

Kol po Europos krepšinio čempionato specialistai vardijo pagrindines Lietuvos rinktinės nesėkmės aštuntfinalyje priežastis, žurnalistas Vidas Mačiulis tiesios ieškojo Druskininkuose. 

 V.Mačiulis neįprastai domėjosi rinktinės nesėkmės priežastimis.<br> lrytas.lt montažas.
 V.Mačiulis neįprastai domėjosi rinktinės nesėkmės priežastimis.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Kurtinaitis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 R.Kurtinaitis.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 V.Mačiulis gyrė A.Sabonį.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Mačiulis gyrė A.Sabonį.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2017, 10:55 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:14 PM

Ten žinomas 71-erių žurnalistas susitiko su save ekstrasensu vadinančiu Egidijumi Mažintu. 

V.Mačiulis tiki, jog šis humanitarinių mokslų daktaras, buvęs operos solistas ir režisierius gali matyti praeities bei ateities įvykius. 

„Esu matęs visokių žmonių, bet kai vasarą pirmą kartą sutikau Egidijų, jis man pasakė vieną dalyką, kuris netrukus išsipildė. Galima juoktis, bet kai kam Dievas duoda tokį talentą kaip aiškiaregystė“, – kalbėjo V.Mačiulis. 

Krepšinio pasaulyje visą gyvenimą besisukantis žurnalistas pasakojo, kad iš aiškiaregio išgirdo įdomių dalykų. 

„Jis 70 procentų garantavo, kad Lietuvos rinktinė graikams pralaimėjo dėl to, jog varžovai buvo pasitelkę šamanų jėgas. Lietuvius užhipnotizavo ir „užrišo“ krepšį. 

Taip pat sakė, kad D.Adomaitis bus pakeistas tik 2019 metais, o artimiausiu metu vadovaus ir klubui, ir rinktinei.  

Mūsų rinktinei pasaulio čempionato atrankoje su Kosovu bus sunku. Tačiau su lenkais – lengviau. Čia dėl to, jog Kosovas irgi užsiiminėja tokiais šamaniškais dalykais“, – E.Mažinto spėjimus atpasakojo V.Mačiulis. 

V.Mačiulis aiškiaregio teiravosi ir dėl Lietuvos krepšinio lygos trenerių ateities, tačiau visą istoriją teigė pasakosiantis savo laidose „Krepšinio pasaulyje“, o kol kas su lrytas.lt kalbėjosi apie prasidėjusį lygos sezoną. 

LKL sekate nuo pat jos įsikūrimo. Kuo neseniai prasidėjęs sezonas atrodo ypatingas?, – lrytas.lt paklausė V.Mačiulio. 

– Kuo toliau, tuo man labiau patinka ši lyga. Nėra taip, kad turime tik vieną ar dvi panašaus lygio komandas. Nors pastarieji „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ pralaimėjimai komandų gerbėjams yra liūdnoki, bet mane, kaip žurnalistą, džiugina grandams iššūkį metantys klubai. 

Tampa akivaizdu, kad tos komandos, kuriose yra daugiau lietuvių, kur kas labiau „dega“ žaidimu. Pamatęs panevėžiečius „Siemens“ arenoje pagalvojau, kad jie šiandien tikrai laimės. Jie tiesiog to labiau norėjo, skirtumas matėsi. Kaip ir Klaipėdos „Neptūnas“.  

Čia prisideda ir lietuvių krepšininkų noras pasirodyti prieš legionierius, kad moka žaisti ir yra tam sutverti. O legionieriai atvažiuoja, uždirba pinigus ir išvažiuoja. Vladas Garastas yra gerai pasakęs, kad aikštėje bėgioja ne pinigai, o žmonės. Kurie labiau norės ir geriau pasiruoš, tie ir laimės. 

– Minėjote, kad „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ rungtynėse skyrėsi komandų emocijos. 7 legionierius turinčiai Vilniaus komandai bus sunku pakeisti nusiteikimą? 

– Rimas Kurtinaitis yra patyręs, moka dirbti su užsieniečiais. Tai jis jau įrodė su Maskvos „Chimki“ patekdamas į Eurolygą. Manau, kad viskas bus gerai, nes E.Mažinto paklausiau ir apie kiekvieną trenerį. Jis pasitelkęs kortas labai gražiai atskleidė visų charakterius ir net politines pažiūras. 

– „Žalgiris“ didžiausią vasaros darbą nuveikė išlaikydamas Šarūną Jasikevičių. Kiek jo asmenybė svarbi komandai ir visai lygai? 

– Š.Jasikevičius moka įkvėpti žaidėjus. Galiu užtikrintai sakyti, kad tik jo dėka Lukas Lekavičius žais Atėnų „Panathinaikos“. 

Tik Šarūnui reikėtų save tramdyti ir visko neimti į širdį. Kartais jis atiduoda per daug jėgų kovai su teisėjais, o tas persiduoda žaidėjams. Bet visiškai suprantu, kad treneris taip daro, nes nori laimėti bei yra tikras maksimalistas. 

– Mažesni LKL klubai šį sezoną atrodo įdomiai: Prienų-Birštono „Vytautas“ sudėtyje turi ir verslininką, ir Moksleivių krepšinio lygoje nežibėjusį aštuoniolikmetį. Tai kerta lygos profesionalumui? 

– Žinau, kaip klubams yra sunku finansiškai. Kartais gal ir gerai, jei komandos rėmėjai žaidžia ir būna treniruotėse. Tegul tas verslininkas padavinėja kamuolius, ir jam bus nauda, ir komandai. Aš dėl to nesijaudinu.  

– Jūsų akimis, kaip pastaraisiais metais keičiasi klubų atstovų ir pačių žaidėjų bendravimas su žiniasklaida? 

– Komandų savininkų, trenerių ir žaidėjų požiūris į žurnalistus labai pasikeitęs. Jie kartais galvoja, kad esame „šunauja“. Tada žurnalistai bijo kritikuoti, nes greitai pasidarai persona non grata,  į tave žiūri skersai. Kai žodį duodi pasakyti profesionalams, irgi pykstama.  

Reikėtų kažką daryti – žurnalistai, treneriai, klubų vadovai ir viešųjų ryšių atstovai turi susėsti ir pažiūrėti vieni kitiems į akis. Nes kitaip toli nenueisime. Kaip dabar yra, taip gyventi negalime. Jei LKL pasiekė tokį aukštą lygį, ir bendravimo su žurnalistais lygis turi augti. 

– Dar neprasidėjus LKL daug priekaištų sulaukė prastą rinktinės rezultatą ar LKF vadovų komunikaciją kritikavusios nuomonės. Priekaištai pagrįsti? 

– Tas pats Arvydas Sabonis, tapęs LKF prezidentu, labai taktiškai ir atvirai kalbėdavo. Kas jam dabar to neleidžia, ar pataria geriau nebendrauti, kenkia jam? Arvydas yra ne tik ūgiu, bet ir protu yra viršūnėje. Jei jis neklausytų kitų ir gyventų pagal save, visiems būtų geriau.  

O dėl kritikos – jeigu kas nors sukritikuotų mano laidą, aš jiems greičiausiai pasakyčiau, kad nekalbėtų taip, jei gyvenime nėra sukūrę nė vienos laidos.  

Gal tie, kurie piktinasi kritika rinktinei, galvoja: „kaip gali nebuvęs rinktinės treneriu sakyti savo nuomonę?“. Tačiau net kvailiausioje nuomonėje yra dešimt procentų tiesos, tik reikia į tą nuomonę įsiklausyti.

26-ąjį sezoną „Krepšinio pasaulyje“ pradės šį sekmadienį 16:20 per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.