EUROLYGA 2023

Rimtas iššūkis „Žalgiriui“: dėl pergalės Kėdainiuose turėjo gerokai paprakaituoti

[[ge:lrytas:lrytas:2782067]]

"Žalgiris" Kėdainiuose įveikė "Nevėžį"<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Žalgiris" Kėdainiuose įveikė "Nevėžį"<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2017, 6:53 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 9:51 PM

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe LKL“) sekmadienio vakarą vyko trys kovos, o Kėdainiuose ilgą rungtynių laiką kvepėjo sensacija. Kiek netikėtą iššūkį „Žalgirio“ komandai namų arenoje metė Kėdainių „Nevėžio“ klubas.

Tris kėlinius kaip lygiavertis varžovas prieš kauniečius kovojęs „Nevėžis“ palūžo tik ketvirtajame ir turėjo pripažinti šalies čempionų pranašumą rezultatu 66:77 (21:17, 17:15, 15:21, 13:24).

„Nevėžis“: Mauro Veljačičius 15, Justas Tamulis 14, Malcolmas Grantas ir Valerijus Likhodejus po 8.

Žalgiris“: Artūras Milaknis 19, Vasilije Micičius (6 rez. perd.) ir Edgaras Ulanovas po 10, Antanas Kavaliauskas 8, Gytis Masiulis 6, Kevinas Pangosas ir Axelis Toupane‘as po 5.

Kėdainiečiai rungtynes pradėjo tiesiog įspūdingai ir įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo jau 15:2. „Žalgiriui“ pavyko priartėti, tačiau pirmąjį kėlinį vis tiek laimėjo aikštės šeimininkai (21:17). Antrajame kėlinyje nemažinę apsukų jie savo skirtumą dar labiau padidino. Po Gintauto Matulio tritaškio pranašumas buvo jau šeši taškai (38:32).

Trečiajame kėlinyje atkakli kova tęsėsi, o po jo švieslentėje degė lygybė (53:53). Ir tik ketivrtajame kėlinyje Kėdainių klubo energija sumažėjo, o tuo pasinaudodami žalgiriečiai jau krovėsi persvarą. Artūras Milaknis smeigė du tritaškius, po krepšiu gerai kovojo aukštaūgiai Paulius Jankūnas bei Antanas Kavaliauskas ir rungtynių nugalėtojas tapo aiškus.

„Visada sunkiai įsibėgėjame. To nenorime ir analizuojame klaidas, bandome tai pataisyti. Eurolygoje taip bus negalima daryti. Ten lygis daug aukštesnis. Negaliu teigti, kad nesimatė žaidėjų noro. Buvo gerų momentų gynyboje. Visi kibo į darbą ir atsidavimas matėsi, tačiau šiai dienai mums dar trūksta galvos. Visi matė, kad puldavome, kur nereikia ir darėme tai, ko nereikia daryti.

Visos komandos Lietuvoje konkurencingos ir norime įkalti savo žaidėjams, kad išvykoje bus sunku žaisti prieš bet ką. Reikia pagerinti vienas kito supratimą, nes turime daug situacijų, kur nežaidžiame taip, kaip norėtume. Reikia laiko susiklijuoti“, – po rungtynių sakė „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus asistentas Darius Maskoliūnas. 

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama komanda paskutiniosiose rungtynėse buvo nusileidusi Klaipėdos „Neptūno“ klubui ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Savo sąskaitoje kauniečiai po pergalės Kėdainiuose dabar turi tris pergales.

„Nevėžiui“ tai buvo antrosios rungtynės šiame sezone. Pirmajame mače jie, kaip ir Kauno klubas, nusileido uostamiesčio komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.