EUROLYGA 2023

LKL klubų rugsėjis: kam po starto dar teks gerokai pasistengti?

Jeigu Lietuvos krepšinio lygos finalą reikėtų pradėti jau dabar, jame žaistų Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. 2016 ir 2017 metų Lietuvos vicečempionai geriausiai startavo naujajame sezone ir ilgiausiai išvengė pralaimėjimų. Rugsėjo mėnesį tik šios dvi komandos iškovojo po tris pergales per trejas rungtynes.

 Po rugsėjo mėnesio be pralaimėjimų LKL liko tik dvi komandos<br> Lrytas.lt koliažas
 Po rugsėjo mėnesio be pralaimėjimų LKL liko tik dvi komandos<br> Lrytas.lt koliažas
 "Lietkabelis" sudavė saudų smūgį "Lietuvos ryto" komandai<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 "Lietkabelis" sudavė saudų smūgį "Lietuvos ryto" komandai<br> V.Ščiavinsko nuotr.
"Žalgirio" treneriui Šarūnui Jasikevičiui sezono pradžioje teko nusivilti pralaimėjimu Klaipėdoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Žalgirio" treneriui Šarūnui Jasikevičiui sezono pradžioje teko nusivilti pralaimėjimu Klaipėdoje<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Dzūkijos" klubui sezono pradžioje teko atlaikyti grandų išbandymus<br>V.Ščiavinsko nuotr.
"Dzūkijos" klubui sezono pradžioje teko atlaikyti grandų išbandymus<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-10-01 11:29, atnaujinta 2017-10-01 11:38

Trys Lietuvos klubai rugsėjį pradėjo, o Prienų-Birštono „Vytautas“ jau ir baigė tarptautinį sezoną. 

„Neptūnas“ 

Rugsėjį: 3-0.

LKL: 3-0.

Nors formaliai, dėl geresnio taškų skirtumo, LKL lentelės pirmojoje vietoje įsitaisė „Lietkabelis“, „Neptūno“ laimėjimai, ko gero, buvo svaresni. Klaipėdiečiai jau nugalėjo čempiono vardą ginantį „Žalgirį“, o pergalių seriją pradėjo žaisdami be praėjusį sezoną rezultatyviausių LKL krepšininkų rikiuotėje antrąją vietą užėmusio Tomo Delininkaičio. Be to, tik per trečiąsias rungtynes su „Žalgiriu“ debiutavo dar vienas naujokas Malcolmas Armsteadas, kuriam akivaizdžiai trūko laiko, kad suprastų visus trenerio Kazio Maksvyčio reikalavimus. 

„Lietkabelis“

Rugsėjį: 3-0.

LKL: 3-0.

Nors per vasarą pasikeitė pusė Panevėžio komandos, jos užduotys nesumažėjo. Atrodo, kad nesumažėjo ir „Lietkabelio“ galimybės įvykdyti numatytus planus. Į komandą puikiai įsiliejo naujokai Žanis Peineris ir Vaidas Čepukaitis, o senbuviai jau perprato naujojo trenerio Artūro Štalbergo filosofiją. Sirgaliai tą pamatė per Vilniuje vykusias LKL rungtynes, kuriose „Lietkabelis“ nepaliko nė mažiausios vilties „Lietuvos rytui“. 

„Lietuvos rytas“ 

Rugsėjį: 3-1.

LKL: 3-1. 

„Lietuvos ryto“ treneriui Rimui Kurtinaičiui prieš akis dar labai daug darbo. Kol vilniečiai laukė naujoko Louko Maurokefalidžio, turėjo smarkiai pavargti žaisdami su Utenos komanda ir nepateikė jokių argumentų per rungtynes su Panevėžio krepšininkais. Nors „Lietuvos rytas“ iškovojo tris pergales, kol kas sirgalius džiugina nebent drąsus jaunojo naujoko Martyno Echodo žaidimas. 

„Šiauliai“

Rugsėjį: 2-1.

LKL: 2-1. 

Praėjusį sezoną „Šiauliams“, kad iškovotų dvi pergales (skaičiuojant visus turnyrus), reikėjo 17 rungtynių ir beveik dviejų mėnesių. Šį rudenį į Šiaulius grįžęs treneris Antanas Sireika tokį patį pergalių kraitį sukrovė per trejas rungtynes ir greičiau nei per porą savaičių. Šiauliečių sąskaitoje jau yra pergalės prieš „Vytautą“ ir „Juventus“ – dvi komandas, kurių įveikti praėjusį sezoną nepavyko nė karto. Kartu šiauliečių bagaže yra stiprios viltys, kad 2018-ųjų pavasarį nereikės pradėti atostogų vos pasibaigus LKL reguliariajam sezonui. 

„Žalgiris“

Rugsėjį: 2-1.

LKL: 2-1. 

Pernai „Žalgiris“ pirmąjį pralaimėjimą patyrė jau per pirmąsias LKL čempionato rungtynes su „Lietkabeliu“. Šiais metais pirmoji nesėkmė čempionų tykojo irgi gana anksti – trečiojo turo mače su „Neptūnu“, į kurio krepšį kauniečiai įmetė vos 64 taškus. Įdomu, kad praėjusį sezoną „Žalgiris“ per dvejas LKL rungtynes įmetė tik po 63 taškus, bet tas dvejas rungtynes laimėjo (su „Vytautu“ ir „Pieno Žvaigždėmis“). 

„Nevėžis“

Rugsėjį: 1-2.

LKL: 0-1, FIBA Europos taurė: 1-1.

„Nevėžiui“ kol kas svarbiausios – tarptautinės kovos. O pirmąjį mažą tikslą kėdainiečiai pasiekė ir pateko į FIBA Europos taurės atrankos antrąjį etapą. Praėjusio sezono LKL autsaiderių dvikova su Bulgarijos vicečempionu Samokovo „Rilski sportist“ klubu susiklostė gana keistai, bet baigėsi laimingai Kėdainių komandai, kuri iš pradžių pralaimėjo namie, bet Bulgarijoje sutriuškino varžovus net 91:62.
Beje, „Nevėžio“ žaidėjas Jamesas Woodardas yra rezultatyviausias LKL krepšininkas (22 tšk.), bet jo komanda žaidė dar tik vienerias rungtynes. 

„Dzūkija“ 

Rugsėjį: 1-3.

LKL: 1-3.

Pirmųjų savaičių tvarkaraštis dzūkams buvo labai sudėtingas – prieš pat sezoną trenerį pakeitusi Alytaus komanda jau žaidė su visais trimis praėjusio LKL čempionato prizininkais. Kovojant su favoritais laimėti nepavyko, bet Alytaus sirgaliams ir naujajam „Dzūkijos“ strategui Nikolai Vasilevui optimizmo turėtų suteikti išvykoje pasiekta pergalė prieš „Vytautą“. 

„Juventus“ 

Rugsėjį: 1-3. 

LKL: 0-3, Čempionų lyga: 1-0.

Uteniškiai atsidūrė LKL lentelės uodegoje, bet du iš trijų pralaimėjimų patyrė žaisdami su praėjusio sezono prizininkais „Lietkabeliu“ ir „Lietuvos rytu“. Būtų buvę išties blogai, jei „Juventus“ nesėkmių seriją būtų pratęsęs Čempionų lygos atrankoje, tačiau Gedimino Petrausko auklėtiniai išvykoje žaisdami su Bulgarijos čempionu Sofijos „Akademik“ klubu sugebėjo panaikinti net 20 taškų trūkumą ir namo parsivežę 1 taško atsargą. 

„Vytautas“ 

Rugsėjį: 1-3. 

LKL: 0-2, Čempionų lyga: 1-1.

Pašaipos dėl įregistruoto verslininko, gėdingas pralaimėjimas Čempionų lygos atrankoje (nors laimėjo pirmąsias rungtynes namie, paskui prieniškiai savo aikštėje triuškinamai nusileido Nyderlandų čempionui Groningeno „Donar“), pralaimėjimai namie silpniausiai praėjusio LKL čempionato komandai „Šiauliams“ ir nuo šalies krepšinio lyderių taip pat smarkiai atsiliekančiai „Dzūkijai“ – blogesnę pradžią sunku įsivaizduoti. Virginijaus Šeškaus ir jo komandos laukia daug darbo, kurio neatlikus galima atsidurti tarp LKL autsaiderių. 

„Pieno Žvaigždės“

Rugsėjį: 0-2.

LKL: 0-2.

„Pieno Žvaigždės“ – vienintelė šį sezoną dar nelaimėjusi komanda. Tarptautiniuose turnyruose nežaidžiantys pasvaliečiai LKL pirmenybes pradėjo dviem pralaimėjimais, ir abejose rungtynėse praleido daugiau nei šimtą taškų. Vis dėlto daryti bet kokias išvadas dar anksti, nes „Pieno Žvaigždės“ žaidė išvykose su „Lietuvos rytu“ ir „Žalgiriu“, o vilniečiams nusileido anaiptol ne beviltiškai. Tiesa, „Žalgiriui“ buvo pralaimėta net 42 taškais (64:106). Tai – didžiausias skirtumas šio sezono LKL rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.