EUROLYGA 2023

Lino Kleizos žodžių pasekmės: smūgis įvaizdžiui – rimtesnis, nei piniginės baudos

Praėjus dienai po Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ akistatos, rungtynių rezultatą pamena ne visi – jį užgožė kur kas skandalingesni įvykiai. 

 L.Kleiza už savo elgesį sulaukė ir aštrios kritikos, ir baudų.<br> T.Bauro nuotr.
 L.Kleiza už savo elgesį sulaukė ir aštrios kritikos, ir baudų.<br> T.Bauro nuotr.
 Dėl L.Kleizos veiksmų ir pareiškimų sostinės klubui teks mokėti 1200 eurų baudą.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Dėl L.Kleizos veiksmų ir pareiškimų sostinės klubui teks mokėti 1200 eurų baudą.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Kurtinaitis, kaip ir L.Kleiza, kaltino teisėjus.<br> M.Ambrazo nuotr.
 R.Kurtinaitis, kaip ir L.Kleiza, kaltino teisėjus.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Sostinės klubas dėl laikrodžio gedimo atsipirko įspėjimu.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Sostinės klubas dėl laikrodžio gedimo atsipirko įspėjimu.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 K.Pilipauskas tvirtino, jog L.Kleizos ir R.Kurtinaičio žodžiai nepagrįsti.<br> V.Balkūno nuotr.
 K.Pilipauskas tvirtino, jog L.Kleizos ir R.Kurtinaičio žodžiai nepagrįsti.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-10-09 19:39

Pasipiktinusio Lino Kleizos „žygis“ į teisėjų rūbinę, audrą sukėlęs pareiškimas bei keisti Rimo Kurtinaičio žodžiai – sostinės klubui nemaloniai pasibaigusi dviejų dienų istorija. 

„Lietuvos rytui“ rungtynes pralaimėjus 67:70, klubo viceprezidentas ir bendrasavininkas L.Kleiza nudrožė tiesiai į teisėjų rūbinę ir ten išplūdo arbitrus. 

Kiek vėliau L.Kleiza sumanė nuomonę išreikšti ir socialiniame tinkle, teisėjus vadindamas „Žalgirio“ gerbėjais. 

„Rungtynės buvo nulemtos ne žaidėjų, o teisėjų, kurie buvo „Žalgirio“ fanai. Pasistengsiu, kad tai būtų paskutinis kartas ir pergalė visada būtų sąžininga“, – „Facebook“ rašė L.Kleiza. 

Nuo komandos viceprezidento neatsiliko ir treneris Rimas Kurtinaitis, po rungtynių spaudos konferencijoje apie teisėjų darbą prabilęs nė neklaustas. 

„Keista, kai viena komanda meta 29 baudas, o kita – tik 13. Eurolygoje žinome, kad teisėjai kartais palaiko vieną komandą, bet bando tai paslėpti bent rungtynių gale“, – po pralaimėjimo į teisėjų pusę pirštu badė R.Kurtinaitis. 

Kaip atsakas į „Lietuvos ryto“ atstovų žodžius, viešojoje erdvėje pasipylė Tomo Jasevičiaus teisėjų brigadą ginančios nuomonės. 

Krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša pastarąsias L.Kleizos ir R.Kurtinaičio kalbas vadino visiškai nepagrįstomis ir pateikė labiausiai į akis krintantį argumentą. 

„Čia juk yra paprasta aritmetika – „Žalgiris“ atliko daugiau metimų iš po krepšio, todėl ir buvo daugiau pražangų. „Lietuvos rytas“ metė daugiau tritaškių, tad išprovokavo jų mažiau.

Jeigu kitą sykį apsivers skaičiai, kas ką tada pasakys?  Čia yra reklaminis pasiteisinimas“, – portalui lrytas.lt kalbėjo S.Jovaiša. 

Tai, kad teisėjus kritikuoti absurdiška, 24sek.lt pripažino ir Lietuvos krepšinio federacijos Teisėjų asociacijos vadovas Kęstutis Pilipauskas. 

Tačiau net ir tuo atveju, jei teisėjų vadinimas „Žalgirio“ gerbėjais“ turėtų bent menkiausio pagrindo, nuomonę protingiau būtų reikšti kitokiais būdais.

Visų pirma, „Lietuvos rytas“ per valandą nuo rungtynių pabaigos galėjo apeliuoti rezultatą teikdamas oficialų raštą. To nepadaręs, vėliau klubas turėjo teisę santykius su teisėjais aiškintis kreipdamasis tiesiai į lygą.

Vietoj to pasipylę vieši skundai ir emocingas L.Kleizos įsiveržimas į teisėjų rūbinę „Lietuvos rytui“ atsirūgo skaudžiai. Tiesa, sekmadienio įvykiai kur kas smarkiau kirto klubo prestižui, o ne piniginei. 

Už žodinę kritiką sostinės ekipos atsovams galėjo būti skirta 300–1500 eurų dydžio bauda. Nors teisėjai buvo išplūsti ir „Lietuvos ryto“ viceprezidento, ir trenerio, už L.Kleizos žodžius skirta 600 eurų bauda, o R.Kurtinaitis atsipirko tik įspėjimu. 

Lygiai tokią pačią sumą klubas atseikės ir už L.Kleizos įsiveržimą į teisėjų rūbinę. LKL pranešime rašoma, jog L.Kleiza po rungtynių patekęs į teisėjų kambarį jiems agresyviai priekaištavo, įžeidinėjo bei grasino.

„Lyg vyšnia ant torto“ sostinės klubui vos netapo dar viena bauda dėl „Siemens“ arenoje rungtynių metu sugedusio 24 sekundžių laikrodžio.

Nekokybiškai veikusi arenos techninė įranga „Lietuvos rytui“ galėjo kainuoti nuo 150 iki 1200 eurų, bet LKL nusprendė skirti tik įspėjimą. 

Tad nors klubas ir sulauks bendros 1200 dydžio baudos, skundus teisėjais paneigusiųjų kirtis iki šio savaitgalio ramiai naują komandos įvaizdį kūrusiems „Lietuvos ryto“ atstovams – kur kas skaudesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.