EUROLYGA 2023

Į Lietuvos krepšinio elitą nusitaikiusi komanda klumpa ant įgrisusio barjero

Laipsniškas kopimas į viršų, o vėliau dvejus metus iš eilės laistomas čempioniškas šampanas. Per daug nesididžiuodami, tačiau drąsiai apie savo klubo istoriją galėtų pasakoti Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšinio klubo atstovai.

 „Sūduva-Mantinga“ po praėjusio sezono nemenkai atsinaujino, tačiau naujajame sezone nestokoja ambicijų <br> Lrytas.lt koliažas
 „Sūduva-Mantinga“ po praėjusio sezono nemenkai atsinaujino, tačiau naujajame sezone nestokoja ambicijų <br> Lrytas.lt koliažas
„Sūduvos-Mantingos“” komanda du metus iš eilės kėlė NKL taurę į viršų<br> Klubo nuotr.
„Sūduvos-Mantingos“” komanda du metus iš eilės kėlė NKL taurę į viršų<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Tomas Zmitrevičius

2017-10-10 09:02, atnaujinta 2017-10-10 10:35

Spalio pradžioje Nacionalinė krepšinio lyga (NKL), kuri yra antroji pagal pajėgumą Lietuvoje, pradėjo naująjį sezoną ir žada daug intriguojančių kovų. Nugalėtojų titulas – dviguba dovana, kadangi tampama ne tik stipriausia komanda lygoje, tačiau tuo pačiu gaunamas šansas praverti elitinės šalyje – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) duris.

2016 ir 2017 metais belstis į LKL duris teisę turėjo NKL čempionais tapę marijampoliečiai. Tačiau abu kartus durys atvertos nebuvo. Priežastis ta pati – per maža ir LKL reikalavimų nebeatitinkanti arena. Žiūrovams turi būti skirta 1200 vietų. Marijampolės žaidimų mokyklos sporto salėje, kur „Sūduva-Mantinga“ žaidžia namų rungtynes, tėra 700 vietų.

Paskutinį kartą krepšinio klubą žaidžiantį aukščiausiame šalies lygmenyje Marijampolė turėjo prieš septynerius metus. Tačiau susidūrus su finansiniais sunkumais, 2010-aisiais LKL žemėlapyje Marijampolės nebeliko.

„Rezultatai kalba patys už save – norime patekti į LKL ir išbandyti savo jėgas ten. Miestiečiai nusipelnė matyti aukščiausio lygio krepšinį Marijampolėje“, – paklaustas, ar komanda jaučiasi išaugusi NKL marškinėlius,  lrytas.lt sakė „Sūduvos-Mantingos“ klubo vadovas Vytautas Skučas.

Apie trečiąjį iš eilės čempionų titulą Marijampolės komanda svajoja kukliai, o ir į LKL, anot V.Skučo, skubėti dar nereikėtų. Tačiau komandos vadovas džiaugėsi, kad darbai ties skaudžiausia vieta – arenos statyba jau pajudėjo, todėl ir motyvacijos dabar, nepaisant to, kaip besiklostytų rezultai, prarasti negalima.

– Prasidėjo naujasis NKL sezonas, ginsite nugalėtojų titulą. Kokie tikslai šiam sezonui?  lrytas.lt paklausė V.Skučo

– Komandai iškelti tikslai yra truputį žemesni nei praėjusį sezoną. Lyga grįžo prie finalo ketverto formato, o jame favoritų etikečių, galima sakyti, nebelieka. Todėl mūsų tikslas yra patekti į finalo ketvertą, o ten, kaip sakoma, „kamuolys apvalus“. 

–  Kad ir kaip sėkmingai bežaistumėte, realybė vis tik liūdnoka. Į LKL nepatekote tik dėl arenos trūkumo. Darbai ties šia problema bent kiek juda?

–  Šiuo metu formuojamas sklypas statyti arenai.  Per porą mėnesių bus skelbiamas konkursas statyboms. Ir jeigu viskas gerai, 2019-2020 m. sezone jau galėtume startuoti naujojoje arenoje. Kadangi 2018-2019 m. sezonui arenos dar nebus, tai šiais metais milžiniško tikslo žūtbūt laimėti kaip ir nėra.

– Iki stipriausios NKL komandos titulo kelias buvo laipsniškas. Ar galima sakyti, kad NKL marškinėliai jau dabar yra išaugti?

–  Rezultatai kalba patys už save – norime patekti į LKL ir išbandyti savo jėgas ten. Miestiečiai nusipelnė matyti aukščiausio lygio krepšinį Marijampolėje.

–  O kas gali tapti pagrindiniais konkurentais šiais metais kovoje dėl aukščiausių pozicijų?

–  Daugelis pagrindiniais konkurentais įvardija Šakių „Vytį“ ir Mažeikių „Erelius“. Aš į šį sąrašą įtraukčiau ir Klaipėdos komandą – pagrindiniai varikliukai ten liko, prisidėjo keletas jaunų žaidėjų. Kiekvienais metais tikiuosi gero žaidimo iš Kauno „Žalgirio-2“ ir Vilniaus „Perlo“ – jie visada antroje sezono pusėje įsivažiuoja ir tampa konkurencingais. O juodasis arkliukas bus telšiškiai – su žemaitišku užsispyrimu ir kibia gynyba gali toli nueiti. 

–  Koks miesto savivaldybės požiūris į gerus komandos pasiekimus? Ar ši nesiima iniciatyvos, kad į miestą grįžtų aukščiausio lygio krepšinis?

–  Miesto savivaldybė teigiamai vertina mūsų komandos pasiekimus – nori, kad „Sūduva-Mantinga“ žaistų aukščiausioje lygoje, tačiau vis išlenda nenumatytos kliūtys, neleidžiančios pradėti statyti arenos, kas ir yra didžiausia problema.

–  Turite žaidėjų su LKL patirtimi. Kaip pavyksta juos prikalbinti atvykti į Marijampolę? Ar pas pačius krepšininkus neįžvelgiate viltingo požiūrio, kad su jumis vėl taps čempionais bei kartu pravers LKL duris? 

–  Kiekvieno žaidėjo situacija yra skirtinga. Vieni atvyksta į mūsų komandą norėdami žaisti konkurencingoje ekipoje, kiti nori susigrąžinti žaidimo pojūtį, treti – laimėti NKL ir su ta pačia komanda žengti žingsnį į LKL. Prieš 2016-2017 m. sezoną tikėjome, kad bus pradėta statyti arena ir, kad laimėję žaisime LKL, tačiau realybe pasirodė kitokia. Net 6 žaidėjai pasirašė kontraktus su LKL komandomis, tik vienas grįžo – pavyko pasiskolinti iš „Šiaulių“ Tautvydą Kliučinyką vienam sezonui. 

– O nekiša kojos tai, kad dabar futbolui Marijampolėje dėmesys yra kur kas didesnis? 

–  Tikrai nemanau, kad futbolas Marijampolėje kiša koją krepšiniui. Patys krepšininkai palaiko futbolo klubą „Sūduvą“, džiaugiasi jos pasiekimais ir linki sėkmės kovojant dėl aukščiausių apdovanojimų.  Puikus pavyzdys yra Utena – mažesnis gyventojų skaičiumi miestas LKL turi „Juventus“ , o futbolo A Lygoje - „Utenį“. Susijungus miestui ir verslininkam, gali išsitekti visi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.