EUROLYGA 2023

Eurolyga nebaus žaidėjų, kurie nuspręs žaisti rinktinėse

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu mano, kad dabar Europos krepšinyje susklosčiusioje dviprasmiškoje situacijoje žaidėjai patys turį spręsti, ar atstovaus klubams, ar per vadinamuosius „langus“ padės rinktinėms pasaulio čempionato atrankoje.

Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 2:47 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 3:21 PM

„Mes nebausime žaidėjų, kurie nutars prisijungti prie nacionalinių komandų. Bet jei jie to nenorės daryti, kita pusė irgi neturi imtis sankcijų.

Negalima skirstyti krepšininkų į A klasės ir B klasės – tai būtų skandalas. Reikia gerbti žaidėjų apsisprendimą“, – kalbėjo J.Bertomeu.

Eurolygos prezidentas laikosi kietos pozicijos kare su FIBA, reikalaujančia priderinti visų turnyrų kalendorių prie naujosios atrankos sistemos.

„Tai – konceptualus konfliktas, nes mes suinteresuoti stipriomis nacionalinėmis komandomis ir nesuvokiu, kaip šalių federacijos gali būti patenkintos, rinktinėse turėdamos antrą ar net trečią sudėtis. Sirgaliai nori matyti rinktinėse visus stipriausius. Pavyzdžiui, Ispanijos – Marcą ir Pau Gasolius, Ricky Rubio“, – sakė J.Bertomeu.

FIBA vadovaujasi dvejopais standartais: reikalauja, kad planetos pirmenybių atrankoje dalyvautų Europos klubams atstovaujantys krepšininkai, bet nieko negali pasakyti NBA komandoms, kurios tikrai neleis savo krepšininkų į rinktinių „langus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.