EUROLYGA 2023

Eurolygos starte Šarūnas Jasikevičius tikisi įveikti Belgrado klubo naujovę

Kauno „Žalgiris“ spėjo pasidžiaugti sekmadienio pergale prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“, o tada dar beveik visą savaitę ruošėsi itin svarbiam startui. Penktadienį Lietuvos čempionai pradeda Eurolygos sezoną. 

 Š.Jasikevičius nori, kad komanda atakas užbaigtų geriau nei iki šiol.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius nori, kad komanda atakas užbaigtų geriau nei iki šiol.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 1:15 PM

Kaip savo krepšininkų žaidimą sustyguoti pavyko Šarūnui Jasikevičiui tikrins Belgrado „Crvena zvezda“ komanda. 

Į Kauną atvykęs serbų klubas pateiks tikrai rimtą iššūkį „Žalgiriui“, kuris nuo sezono pradžios Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo 5 pergales, bet patyrė ir pralaimėjimą – 64:73 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“. 

„Panaši į mūsų, – apie varžovų pasiruošimo situaciją kalbėjo Š.Jasikevičius. – Komanda dar šiek tiek banguoja, bet matosi, kad jie gerai pasiruošę fiziškai. „Crvena zvezda“ ginasi agresyviai ir dažnai keičia žaidėjus. Jie naudoja 11-12 krepšininkų. Kaip ir anksčiau, jie sužaidžia 3-4 minutes, o tada keičiasi ir palaiko aukštą ritmą.“

Su Eurolygos sezonu „Žalgiris“ pradeda ir kampaniją, skirtą paneigti specialistų prognozes. Europoje populiarus „Eurohoops“ portalas ir šiemet savo reitinge nurašė Š.Jasikevičiaus komandą. „Žalgiris“ buvo įrašytas į 15-ąją vietą. 

„Žalgiris“ buvo nurašytas ir pernai, bet netgi turėjo viltį patekti tarp aštuonių geriausių klubų ir sezoną baigė 10-oje vietoje.

Dabar viskas prasideda iš naujo.

„Pradžia kaip visada – sunki ir jaudinanti. Svarbu susitvarkyti su emocijomis ir susitelkti šimtu procentų į rungtynes“, – sakė Š.Jasikevičius. 

Praėjusio sezono birželio 1 dieną „Žalgiris“ namuose 61:77 pralaimėjo „Crvena zvezda“ krepšininkams, bet išvykoje pranoko juos 88:79.

„Varžovas – gerai žinomas. Nors jie pakeitė daug žaidėjų, stilius išliko toks pats. Jie agresyviai ginasi ir tai netgi stipriau daro aukštaūgiai ant perimetro. Ši komanda gerai pasiruošusi fiziškai. Visada per rungtynes su „Crvena zvezda“ vienas svarbiausių dalykų – atlaikyti kontaktinį žaidimą ir eiti su kamuoliu į tas vietas, kur norime. Reikia stengtis geriau užbaigti atakas nei iki šiol“, – sakė Š.Jasikevičius.

Žalgiriečiams reikės susidurti su didesniu spaudimu prie varžovų krepšio, tad Šaras tikisi tinkamo atsako.

„Aukštaūgiai agresyvesni gynyboje toliau nuo krepšio. Anksčiau jų aukštaūgiai neišlįsdavo už užtvaros, o šiais metais tai daro agresyviai. Ties tritaškiu jie turi du labai talentingus žaidėjus – Jamesas Feldeinee su Tayloru Rochestie. Jie turi aibę gerai besiginančių krepšininkų. Labai svarbu, kad gynėjai įvestų komandą į žaidimą. Reikia, kad jų spaudimas ir agresyvi gynyba neišmuštų iš vėžių“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ treneris norėtų aikštėje turėti papildomą jėgą – Dee Bostą, bet panašu, kad krepšininkas nežais. D.Bostas traumą patyrė sekmadienį per rungtynes su „Lietuvos rytu“ ir nuo tada nesitreniravo su komanda.

„Žiūrėsime, ar pagerės. Daug optimizmo neturiu. Jis nori žaisti, bet tai gal nėra kiek realistiška“, – kalbėjo sakė „Žalgirio“ vairininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.