EUROLYGA 2023

„Hoptrans-Sirenų” treneris M.Šernius: „Tikslai išlieka tie patys – pasidabinti LMKL medaliais”

Lietuvos vicečempionės Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ jau šeštadienį pradeda savo kelią dėl medalių Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL). Šį sezoną ekipa pasitiko visiškai atsinaujinusi – pasikeitė tiek klubo vyriausiasis treneris, tiek ir komandos branduolys. Nepaisant to, komandos tikslai nepasikeitė – trečią sezoną iš eilės „Hoptrans-Sirenos“ mėgins pasipuošti LMKL medaliais.

 Mantas Šernius tikslų komandai nesumažino<br> EEWBL nuotr.
 Mantas Šernius tikslų komandai nesumažino<br> EEWBL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 11:23 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 11:29 AM

Prieš LMKL sezono startą mintimis pasidalino vyriausiasis Kauno rajono komandos treneris Mantas Šernius, kuris atskleidė ne tik klubui keliamus tikslus, bet ir kokią komandos viziją matė rinkdamasis žaidėjas.

– Kokius tikslus „Hoptrans-Sirenų“ klubas kelia šį sezoną?

– Pastaruosius kelis sezonus komanda rodė išties puikius rezultatus, todėl žinau, kad ir toliau jie turi būti neprastesni. Pagrindinis tikslas – išlikti geriausiųjų trejetuke ir pasidabinti medaliais, o kokios spalvos jie bus – priklausys nuo to, kaip sunkiai mes dirbsime treniruotėse ir kaip bendros žaidėjų bei trenerių pastangos bus įgyvendintos aikštelėje. 

– Startavote Rytų Europos moterų krepšinio lygoje (EEWBL), sužaidėte tris mačus. Kokį įspūdį palieka komandos susižaidimas?

– Mums, dar esant pasiruošimo etape, rungtynės su šios lygos komandomis buvo geras startas prieš LMKL. Šiais metais EEWBL startavo tikrai pakankamai anksti, todėl neturėjome pakankamai laiko pilnai šiam startui pasiruošti, todėl galima sakyti, kad ten žaidėme pasiruošę pusiau. Tačiau žaidėjų pastangos kompensavo, žaidėme su aukšto lygio klubais, kurie bandė prasimušti ir į Eurolygą, todėl, manau, kad nors iš trijų susitikimų laimėjome vieną, mano akimis, sužaidėme tikrai neblogai visose rungtynėse. Pamatėme, ko žaidėjos yra vertos, nes tik žaidžiant prieš tokias varžoves pamatai, kokias žaidėjas ir komandą tu turi.

– Rungtyniauti vis dar negali Ieva Šimkutė. Kokia yra jos būklė?

– Laukiame Ievos sugrįžimo po raiščių operacijos, manau, kad liko dar koks mėnuo ar pusantro iki jos pasirodymo aikštelėje. Viskas priklausys nuo to, kaip ji jausis pradėjus jau šiek tiek sportuoti. Prieš kelias savaites gavome daktarų tyrimų išvadas, viskas vyksta sklandžiai, tad laukiame jos sugrįžimo.

– „Hoptrans-Sirenų“ stiprybė visada būdavo kovingumas. Kokia bus jūsų komandos stiprioji pusė?

– Buvęs komandos treneris visada rinkdavo į komandą tokias žaidėjas, kurios garsėja kovingumu, kaip pavyzdžiui Kornelija Balčiūnaitė, Akvilė Baronėnaitė, kurios ne vieną sezoną praleido komandoje. Taip pat ir Santa Okockytė, kuri „Hoptrans-Sirenoms“ padėjo iškovoti LMKL aukso medalius. Šiemet mano tikslas buvo surinkti žaidėjas, kurios nori siekti aukštesnių rezultatų, nori ateityje save išbandyti ir užsienyje, todėl rinkau perspektyvias Lietuvos žaidėjas. Žinoma, kažkiek rizikos galbūt yra, bet noras yra tas, kad šios žaidėjos pasiektų ir moterų rinktinės dvyliktuką ateityje. O ar komanda demonstruos tokį patį kovingumą – pamatysime ateityje. 

– Jūsų nuomone, kaip šį sezoną atrodo pati LMKL? Lyga sustiprėjo?

– Prieš keletą metų jau dirbau LMKL ir lyginant, kokios žaidėjos buvo tada, ir kokios yra dabar, tai lyga atrodo labai atjaunėjusi. Žaidžia labai daug krepšininkių, kurios atstovauja dvidešimtmečių, aštuoniolikmečių rinktinei, kai kurios net šešiolikmečių. Manau, kad toms žaidėjoms tai yra labai gera galimybė siekti aukštesnių tikslų. 

Pirmąsias LMKL sezono rungtynes „Hoptrans-Sirenos“ išvykoje žais jau šeštadienį, spalio 14 dieną, prieš Kauno „Aistes-LSU“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.