EUROLYGA 2023

Dariaus Gudelio atsistatydinimo norintis Artūras Zuokas pirštu bedė į jo algą

Sumaištis Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube įnešė daug klaustukų, o painios istorijos galą įžvelgti vis dar sunku.

 A.Zuokas nori D.Gudelio atsistatydinimo<br> Lrytas.lt montažas
 A.Zuokas nori D.Gudelio atsistatydinimo<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 1:47 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 1:50 PM

Ketvirtadienį sostinės klubo prezidentas Antanas Guoga apkaltino generalinio direktoriaus pareigas einantį Darių Gudelį, dėl paramos sutarties su „MG Baltic“ koncernu, tačiau vėliau gavo griežtą atsaką. Likusieji klubo dalininkai stojo į D.Gudelio pusę.

Į korupcijos skandalą neseniai įklimpęs ir abejotiną reputaciją turintis koncernas „Lietuvos rytui“ atseikėjo 150 tūkst. eurų.

„Dalininkai yra vieningi ir mato, kad judama teisinga kryptimi. Vieno asmens sureikšminti nereikėtų“, – po tikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Tačiau tai nereiškia, kad visi taškai sudėlioti, o „Lietuvos ryto“ komandą krečiantys įvykiai nurims. Sostinės klubui sudėtingoje istorijoje prabilo ir buvęs miesto meras bei dabartinis tarybos narys Artūras Zuokas. Jis aiškiai parodė, kad yra vienas tų, kuris nori, kad D. Gudelis atsistatydintų.

A.Zuokas savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo tekstu su argumentais nusakančiais, kodėl D.Gudelis turėtų palikti klubo valdybą.

A.Zuoką piktina, kad D.Gudelis nesako tiesos krepšinio sirgaliams ir miesto tarybos politikams. Anot politiko, visuomenė klaidinama, bandant prisidengti sena sutartimi, kurią pasirašė buvę klubo vadovai dar 2017 m. gegužės 22 d.

Antroji sutartis su ,,nauja iniciatyva’’ atsirado po vicemero Lino Kvederavičiaus ir klubo prezidento Antano Guogos susitikimo su krepšinio veteranais 2017 m. rugpjūčio 25 d. 

A.Zuokui sunku suprasti, kaip buvo galima nesuvokti, jog rėmimo sutartis su ,,MG Baltic’’ iššauks didelę ne tik klubo prezidento Antano Guogos, bet ir visuomenės reakciją.  A.Guoga yra vienas iš pagrindinių liudininkų ,,MG Baltic’’ ir Liberalų sąjūdžio politinės korupcijos byloje. 

Dešimtmetį Vilniaus miestui vadovavęs politikas pabrėžė, kad D. Gudelio atlyginimas klube, yra 4000 eurų, o tai beveik dvigubai didesnis nei buvusio komandos vadovo. Anot A Zuoko, viešumoje sklando informacija, kad dalis D. Gudelio įmonių darbuotojų taip pat perkelti į klubą ir yra apmokami realiai iš miesto pinigų. Ir klubo viešaisiais ryšiais rūpinasi, suprantama ne už dyką, taip pat D. Gudelio įmonės. 

A.Zuokas apgailestavo, kad kad visi šie skandalai kenkia kylančiam Vilniaus krepšiniui ir pabrėžė, kad už 4000 eurų atlyginimą galima konkurso būdu parinkti atsakingą ir profesionalų klubo direktorių, kuris galvotų apie krepšinį, o ne apie tai, kaip ,,kapitalizuoti’’ krepšinio įtaką. 

Kaip teigė buvęs miesto meras, Vilniaus miesto tarybos nariai įregistruos sprendimo projektą, kuris įpareigos Vilniaus miesto savivaldybės atstovus klube balsuoti už D.Gudelio pasitraukimą.  Anot jo, mero ir vicemero užtarimo nebeužteks.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.