EUROLYGA 2023

NBA sezono startas Dainiaus Adomaičio akimis: „Mače su „Cavaliers“ būsiu „Celtics“ ekipos sirgaliumi“

Po beveik keturių mėnesių pertraukos į didžiąją sceną grįžta stipriausia pasaulio krepšinio lyga NBA. 72-asis NBA sezonas startuos naktį iš spalio 17-os į spalio 18-tą dieną Lietuvos laiku. 10 dienų „Boston Celtics“ klube stažavęsis ir neseniai iš JAV sugrįžęs Lietuvos rinktinės treneris D. Adomaitis tikisi įdomaus sezono ir laukia, kuri ekipa mes iššūkį „Warriors“.

2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tel Avivas. Lietuva - Vokietija 89:72. Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tel Avivas. Lietuva - Vokietija 89:72. Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis
Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis
2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tel Avivas. Lietuva - Italija 78:73. Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tel Avivas. Lietuva - Italija 78:73. Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 4:43 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 4:45 PM

Būtent „Celtics“, kurioje žinių sėmėsi D. Adomaitis, bus viena iš dviejų komandų, atidarysiančių naująjį NBA sezoną. Spalio 17-tą dieną „Celtics“ išvykoje susikaus su lygos vicečempionu „Cleveland Cavaliers“ klubu.

Dvikova tarp „Cavaliers“ ir „Celtics“ – praėjusių metų Rytų konferencijos finalo pakartojimas. „Betsafe“ lažybų bendrovė prognozuoja, kad pirmasis naujojo NBA sezono mačas baigsis L. Jameso ir kompanijos pergale. „Cavaliers“ šansai laimėti vertinami 60 proc., Bostono – 40 proc.

Reguliariajame sezone šie du klubai per visą istoriją tarpusavyje yra susitikę 202 kartus. Skaičiai palankesni Bostono ekipai. „Celtics“ nuo 1970-ųjų metų Klivlando komandą įveikė 124 kartus. Tiesa, pastaraisiais metais „Cavaliers“ savo pranašumą prieš Bostono krepšininkus įrodydavo atkrintamosiose. Praėjusį sezoną L. Jamesas ir kompanija Bostono klubą nugalėjo Rytų konferencijos finale, o 2014-2015 metų sezone „Celtics“ krito jau pirmajame etape.

Pirmoji NBA sezono dvikova turi ne tik praėjusio sezono Rytų konferencijos finalo prieskonį. Abi komandos tarpsezonį apsikeitė žaidėjais, kurių epicentre atsidūrė K. Irvingas ir I. Thomasas. Klaustukas kabo ties L. Jameso pavardę – kol kas neaišku, ar čiurnos traumą patyręs ekipos lyderis žengs į aikštelę.

Bostone apsilankęs Lietuvos rinktinės treneris tiki, kad pergalę iškovos „Celtics“. „Iš šios komandos labai daug tikimasi, ypač po K. Irvingo atėjimo. Kai buvau Bostone, man patiko, kokią sistemą komanda įsivedinėjo. Būsiu „Celtics“ fanas ir tikiuosi prieš Klivlandą laimės“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Spalio 17-tą dieną NBA gerbėjų laukia ir dar viena intriguojanti dvikova – praėjusio sezono nugalėtojai Ouklando „Golden State Warriors“ susitiks su „Houston Rockets“. Nors pastarieji ir pasipildė vienu geriausiu lygos žaidėju Ch. Paulu, „Betsafe“ ekspertai abejoja „Rockets“ galimybėmis nukauti „Warriors“. NBA čempionų šansai laimėti šias rungtynes vertinami beveik 80 proc.

Pastaraisiais metais NBA dominuojančios „Warriors“ jėgą pajautė ir „Rockets“. Per paskutinius tris sezonus Ouklando krepšininkai reguliariajame sezone nugalėjo „Rockets“ ekipą net 10 kartų ir patyrė vos vieną pralaimėjimą. Hjustono krepšininkus „Warriors“ vidutiniškai nugalėjo 13-os taškų skirtumų.

D. Adomaitis taip pat mato „Warriors“ ekipą kaip favoritę laimėti ne tik šį mačą, bet ir visą čempionatą, tačiau viliasi, kad atsiras komandų, kurios mes iššūkį Ouklando krepšininkams.

Visgi, D. Adomaitis pripažįsta, kad „Warriors“ demonstruojamas žaidimas – geriausias lygoje: „Šiai dienai jie žaidžia geriausią krepšinį. Turi daug talento kiekvienoje pozicijoje, turi daugiausiai superžvaigždžių. Bet taip gali atrodyti tik prieš sezoną. Tikiuosi, kad bus komandų, kurios mes jiems iššūkį, o aš palaikysiu Bostoną“.

„Warriors“ laikomi nenuginčijamais NBA favoritais. Jų šansai antrą kartą iš eilės iškovoti trofėjų siekia beveik 64 proc. Rimčiausiais Ouklando krepšininkų varžovais laikomi „Cavaliers“ ir „Celtics“ klubai. Klivlando komandos galimybės laimėti NBA vertinamos 16,6 proc., o Bostono – 11 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu