EUROLYGA 2023

Čempionų lygoje „Neptūnas“ sulaukė varžovų iš kaimyninės Latvijos pajūrio

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams keliauti į užsienį šį sezoną dar nereikia. Praėjusią savaitę pirmajame Čempionų lygos ture klaipėdiečiai savo aikštėje nugalėjo Prancūzijos čempioną Šalono „Elan Sportif“ klubą 75:73, o šį trečiadienį vėl žais namie. Į Klaipėdą atvyksta artimi kaimynai – Latvijos vicečempionas „Ventspils“ klubas.

FIBA čempionų lyga. Klaipėdos "Neptūnas" - Šalono "Elan" 75:73. Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
FIBA čempionų lyga. Klaipėdos "Neptūnas" - Šalono "Elan" 75:73. Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 10:22 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 10:23 AM

„Neptūnas“ ir „Ventspils“ praėjusį dešimtmetį ne kartą susitiko Baltijos lygoje, o praėjusį sezoną jau žaidė ir Čempionų lygoje. Prieš kelis mėnesius abejos europinio turnyro rungtynės baigėsi šeimininkų pergale: iš pradžių „Ventspils“ laimėjo Latvijoje 66:61, o paskui „Neptūnas“ atsirevanšavo Klaipėdoje 84:68.

Praėjusį sezoną. Čempionų lygos šešioliktfinalyje pralaimėjo Venecijos „Umana“. Latvijos lygos finale pralaimėjo Rygos VEF 0:4.

Optimalus penketas. Ingus Jakovičius (24, 186), Emmanuelis Ubilla (JAV, 31, 188, Zalaegersego „Zalakeramia“), Aigaras Škėlė (25, 192), Blake‘as Hamiltonas (JAV, 23, 201, Bafalo universitetas), Ronaldas Zakis (30, 209). Treneris Robertas Štelmaheris (Slupsko „Czarni“).

Šį sezoną. Čempionų lygos pirmajame ture namie nugalėjo Lagunos „Iberostar“ 73:72 (R.Zakis 14, M.Gulbis 13, J.Jucikas 12). Latvijos lygoje laimėjo visas 5 rungtynes. Praėjusį šeštadienį namie nugalėjo „Jėkabpils“ 76:50 (I.Jakovičius 14, R.Zakis 12, ... J.Jucikas 8). Lyderiai: I.Jakovičius (14,8 tšk., A.Škėlė (13,8 tšk., 5,4 atk.kam.), B.Hamiltonas (11,6 tšk., 6,8 atk.kam.), ... J.Jucikas (9 tšk.).

Komanda. „Ventspils“ pastaruoju metu pralaimi kovą dėl stipriausio Latvijos klubo vardo ir lieka dažniausiai auksą laiminčio Rygos VEF šešėlyje. Vis dėlto Ventspilio klubo vadovų tokia padėtis netenkina ir jie nesiliauja ieškoti būdų, kaip aplenkti sostinės komandą.

Šiais metais ši nelengva užduotis iškelta po dviejų sezonų pertraukos į Ventspilį grįžusiam treneriui Robertui Štelmaheriui, kuris jau vadovavo Ventspilio krepšininkams, kai jie 2014 metais pastarąjį kartą tapo šalies čempionais, o 2016 metais sensacingai iškovojo aukso medalius su Valmieros ekipa.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas ir kelių LKL komandų treneris į kelionę išžygiavo su trimis mažai žinomais amerikiečiais, lietuviu Juliumi Juciku bei keliais vyresnės ir vidurinės kartos latvių krepšininkais (beje, „Ventspils“ kapitonas yra buvęs „Šiaulių“ puolėjas Maris Gulbis). Sudėtis – Europos mastais kukli, tačiau R.Štelmaheriui ir jo vyrams kol kas viskas einasi kaip per sviestą: „Ventspils“ neturėjo jokių problemų nė viename Latvijos lygos mače, o europinį sezoną atidarė įveikdamas pirmojo Čempionų lygos sezono nugalėtoją „Iberostar“ klubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.