EUROLYGA 2023

Europos taurė: „Lietkabelis“ bandys įveikti „Bayern“, vilniečiai sieks nepralaimėti serbų žvaigždutėms

Praėjusią savaitę per pirmąsias krepšinio Europos taurės turnyro rungtynes namų sienos padėjo tik vienai Lietuvos komandai. Panevėžio „Lietkabelis“ nelauktai įtikinamai nugalėjo Izraelio čempioną ir vieną pagrindinių šio sezono Europos taurės favoritų Jeruzalės „Hapoel“ klubą 86:72. Tuo tarpu Vilniaus „Lietuvos rytas“ nelauktai beviltiškai nusileido Ispanijos lygos vidutiniokei Bilbao „Retabet“ komandai 83:93.

Sostinės ekipa Europos taurėje santykius aiškinsis si Serbijos klubu<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sostinės ekipa Europos taurėje santykius aiškinsis si Serbijos klubu<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-18 10:46

Šią savaitę abi Lietuvos ekipos žais išvykose, o „Lietkabelis“ vėl kovos su gerokai stipresniu varžovu negu „Lietuvos rytas“. Panevėžiečiai Bavarijoje bandys sugadinti nuotaiką kitam šio sezono favoritui Miuncheno „Bayern“ klubui, o vilniečiai Serbijos sostinėje varžysis su pastaraisiais metais smarkiai nusilpusia Belgrado „Partizan“ komanda.

Miuncheno „Bayern“

Praėjusį sezoną. Vokietijos lygos reguliariajame sezone užėmė 3-iąją vietą, pusfinalyje pralaimėjo Bambergo „Brose“. Europos taurės ketvirtfinalyje pralaimėjo Malagos „Unicaja“.

Optimalus penketas. Stevanas Jovičius (Serbija, 27, 198, Belgrado „Crvena Zvezda“), Nihadas Džedovičius (Bosnija ir Hercegovina, 27, 199), Vladimiras Lučičius (Serbija, 28, 204), Milanas Mačvanas (Serbija, 28, 205, Milano „Olimpia“), Devinas Bookeris (JAV, 26, 205). Treneris Aleksandaras Džordževičius (Serbija).

Šį sezoną. Europos taurės pirmajame ture svečiuose nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ 86:69 (V.Lučičius 16, B.Hobbsas 14, M.Mačvanas 12). Vokietijos lygoje laimėjo 4 iš 5 rungtynių ir dalijasi 3-iąją vietą. Praėjusį savaitgalį namie pralaimėjo Viurcburgo „s.Oliver“ 76:84 ir namie nugalėjo Oldenburgo EWE 95:74. Lyderiai: D.Bookeris (14,2 tšk.), V.Lučičius (13 tšk.), N.Džedovičius (11 tšk.) ir M.Mačvanas (9,3 tšk.).

„Lietkabelis“ prieš „Bayern“. Praėjusį sezoną šios komandos jau žaidė Europos taurės turnyre. „Top 16“ etape abejas rungtynes laimėjo „Bayern“ (Miunchene 85:69 ir Panevėžyje 78:72).

Komanda. Kasmet raumenis stiprinančiam „Bayern“ praėjusį sezoną vėl nepavyko atimti Vokietijos čempiono vardo iš Bambergo „Brose“ klubo. Tačiau nesėkmė neprivertė „Bayern“ vadovybės griebtis drastiškų permainų – Miunchene liko ir treneris A.Džordževičius, ir dauguma pagrindinių žaidėjų, o prie senbuvių buvo pridėti trys pajėgūs naujokai S.Jovičius, M.Mačvanas bei Kinijos lygoje spindėjęs Jaredas Cunninghamas.

Šį sezoną „Bayern“ turi du kone lygiaverčius penketus, kuriuos sudarantys krepšininkai – dar ne veteranai, bet jau patyrę žaidėjai, o daugelis jų ne po vieną sezoną krimto Eurolygos duoną, tačiau dar nėra patenkinę pergalių alkio. Trenerio A.Džordževičiaus rankose – puiki medžiaga, iš kurios galima nulipdyti daug pergalių, o „Bayern“ klubą galima vadinti vienu pagrindinių Europos taurės favoritų.

Vis dėlto „Bayern“ turi silpnų vietų. Tą parodė praėjusį penktadienį žaistos Vokietijos lygos rungtynės su Viurcburgo „s.Oliver“ ekipa. Dirko Bauermanno treniruojami Viurcburgo krepšininkai, tarp kurių yra Vytenis Lipkevičius ir Osvaldas Olisevičius, Miunchene skėlė antausį favoritams.

Belgrado „Partizan“

Praėjusį sezoną. Adrijos lygos reguliariajame sezone užėmė 3-iąją vietą, pusfinalyje pralaimėjo Zagrebo „Cedevita“. Serbijos lygos pusfinalyje pralaimėjo Belgrado FMP. Čempionų lygos šešioliktfinalyje pralaimėjo Salonikų PAOK.

Optimalus penketas. Patrickas Milleris (JAV, 25, 185, „Sioux Falls Skyforce“), Nigelas Williamsas-Gossas (JAV, 23, 191, Gonzagos universitetas), Vanja Marinkovičius (20, 195), Novica Veličkovičius (31, 205), Džoko Šaličius (22, 210, Nikšičiaus „Sutjeska“). Treneris Miroslavas Nikoličius (Belgrado „Dynamic“).

Šį sezoną. Europos taurės pirmajame ture svečiuose pralaimėjo Berlyno ALBA 85:111 (N.Williamsas-Gossas 22, P.Milleris ir V.Marinkovičius po 15). Adrijos lygoje laimėjo 2 iš 4 rungtynių ir dalijasi 3-iąją vietą. Šeštadienį išvykoje nugalėjo „Zadar“ 104:97 (V.Marinkovičius 33, Dž.Šaličius 21). Lyderiai: P.Milleris (17,8 tšk.), V.Marinkovičius (16,8 tšk.), Dž.Šaličius (11,8 tšk.) ir N.Williamsas-Gossas (10,5 tšk., 7,3 rez.perd.).

„Lietuvos rytas“ prieš „Partizan“. Šios komandos žaidė 6 rungtynes, per kurias „Lietuvos rytas“ iškovojo 4 pergales. 2009-2012 m. Eurolygoje komandos pasidalijo po 2 pergales, o 2014 m. rudenį Europos taurėje dukart laimėjo „Lietuvos rytas“ (Vilniuje 92:65 ir Belgrade 85:76).

Komanda. Iš „Partizan“ didybės liko tik prisiminimai. Tiesa, buvęs serbų kariškių klubas nacionalinėse ir regioninėse varžybose vis dar bando kibti į gerklę favoritei Belgrado „Crvena Zvezda“, bet praėjusį sezoną „Partizan“, kurį tuo metu treniravo Aleksandaras Džikičius, tiek Serbijos lygoje, tiek Adrijos lygoje iš kovos dėl titulų pasitraukė dar prieš finalą ir net neturėjo progos mesti iššūkį amžiniems varžovams.

Šį sezoną lengviau nebus, nes „Partizan“ sudėtis liko labai kukli, o didžiausia naujo trenerio M.Nikoličiaus viltis – nauji amerikiečiai: šių metų NBA naujokų biržoje pakviestas N.Williamsas-Gossas ir Europoje kojas truputį jau apšilęs P.Milleris. Varžovus galbūt gąsdins N.Veličkovičiaus pavardė, bet šis traumų nukamuotas puolėjas kažkuriame karjeros etape iš supertalento tapo pilku vidutinioku.

N.Veličkovičius – ne vienintelis patyręs „Partizan“ žaidėjas, bet dauguma jo komandos draugų yra jauni 20-23 metų krepšininkai, dar tik pradedantys profesionalo karjerą. Dauguma kylančių „Partizan“ žvaigždučių (V.Marinkovičius, Dž.Šaličius, Mihajlo Andričius, Marko Čakarevičius) yra laimėję po kelis medalius atstovaudami Serbijos vaikinų rinktinėms, o 20-metis M.Čakarevičius jau spėjo pasižymėti ir vyrų krepšinyje. Jis praėjusį sezoną puikiai žaidė Serbijos lygos išsišokėlėje Belgrado „Dynamic“ komandoje ir buvo pripažintas naudingiausiu Serbijos lygos krepšininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.