EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitės apžvalga: Lietuvos komandų žaidimas, geriausi pasirodymai ir nusivylimai

Europos taurės turnyre kovojantys Lietuvos krepšinio klubai apsikeitė vaidmenimis. Jei prieš savaitę pirmajame ture Panevėžio „Lietkabelis“ nugalėjo, o Vilniaus „Lietuvos rytas“ pralaimėjo, tai šią savaitę savo sąskaitą pergale papildė tik sostinės krepšininkai. 

 Europos taurėje Lietuvos komandos pasirodė skirtingai<br> Lrytas.lt montažas
 Europos taurėje Lietuvos komandos pasirodė skirtingai<br> Lrytas.lt montažas
Lietuvos rytas -Bilbao basket<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos rytas -Bilbao basket<br>R.Danisevičiaus nuotr.
LKL pusfinalis. "Lietkabelis" - "Lietuvos rytas" 90:73. Rokas Giedraitis<br>G.Šiupario nuotr.
LKL pusfinalis. "Lietkabelis" - "Lietuvos rytas" 90:73. Rokas Giedraitis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 19, 2017, 9:20 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 9:21 AM

„Lietuvos rytas“ trečiadienį išvykoje palaužė Belgrado „Partizan“ komandą 91:80. Tuo tarpu irgi svečiuose rungtyniavęs „Lietkabelis“ net 57:93 nusileido Miuncheno „Bayern“ klubui. 

Dvikova Belgrade bus labai įsimintina „Lietuvos ryto“ puolėjui Rokui Giedraičiui, kuris pasiekė kelis asmeninius rekordus ir buvo pripažintas naudingiausiu šios savaitės Europos taurės krepšininku. 

Vilniečiai. Dviejų amerikiečių vedama jauna Serbijos komanda „Lietuvos rytui“ buvo kietas riešutas. „Partizan“ jau pirmosiomis minutėmis nuskuodė į priekį 8:0 ir paskui labai ilgai pirmavo. Tiesa, skirtumas buvo nedidelis, o vilniečiams keliskart pavyko trumpam persverti rezultatą, bet dvikovos lūžis įvyko tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje. 

37-ąją min. Belgrado krepšininkai dar turėjo vieno taško persvarą 74:73, bet taikliai iš toli atakavę svečiai surengė spurtą 11:0 ir pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklę persvarą 84:74. Per lemiamą spurtą 6 taškus pelnė du tritaškius pataikęs Jimmy Baronas, 5 taškus – Loukas Maurokefalidis. 

Beje, „Lietuvos rytas“ ketvirtajame kėlinyje įmetė 5 tritaškius, o per visas rungtynes pataikė 12 iš 28 tritaškių (42,9 proc.). „Partizan“ tolimų metimų taiklumas buvo vos 13 proc. (3 iš 23). 

Naudingiausi. Vilniaus komandoje rezultatyviausiai žaidė Rokas Giedraitis. 25 metų puolėjas, kuris pirmajame ture nepelnė nė taško, Belgrade per 29,5 min. įmetė 28 taškus (6/7 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą. Šie skaičiai – jo karjeros rekordai Europos taurės turnyre (iki šios savaitės rekordai buvo 16 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 18 naudingumo balų). 

R.Giedraitis varžovams ypač daug bėdų pridarė pirmoje rungtynių pusėje. Jis vien per du pirmuosius kėlinius pelnė 20 taškų.

R.Giedraitis ir taip pat 31 balą surinkęs Emilijos Redžo „Grissin Bon“ vidurio puolėjas Jalenas Reynoldsas buvo pripažinti naudingiausiais Europos taurės antrojo turo krepšininkais. 24 metų J.Reynoldsas (23 taškai ir 14 atkovotų kamuolių) pasižymėjo per rungtynes, kuriose „Grissin Bon“ namie nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ klubą 74:71. 

Panevėžiečiai. „Lietkabelis“ savo sirgalius džiugino tik pusę pirmojo kėlinio, kai Žanis Peineris per pirmąsias 5 min. pelnė 11 taškų ir Panevėžio komanda pirmavo 11:7. 

7-ąją min. svečiai dar buvo priekyje 13:9, bet tada pateko į itin gilią duobę. Pirmojo kėlinio pabaigoje ir didžiąją antrojo kėlinio dalį žaidimas vyko, tiesiogine to žodžio prasme, į vieną krepšį. Miuncheno komanda per beveik 11 min. pelnė 28 taškus (!) be atsako, įgijo triuškinamą persvarą 37:13 ir dar iki didžiosios pertraukos nulėmė mačo baigtį. 

„Bayern“ nugalėjo 36 taškų skirtumu ir praleido tik 57 taškus. Tai – šio sezono Europos taurės rekordai. 

Kitą savaitę. Kitame ture abi Lietuvos komandos žais namie. „Lietuvos rytas“ antradienį (spalio 24 d.) kovos su vienvaldžiu C grupės lyderiu Krasnodaro „Lokomotiv“ klubu. „Lokomotiv“ šiame ture namie pranoko Berlyno ALBA komandą 75:59 (ALBA žaidėjas Marius Grigonis pelnė 7 taškus ir atkovojo 5 kamuolius) ir iškovojo antrąją pergalę.

„Lietkabelis“ trečiadienį (spalio 25 d.) varžysis su buvusia brolių Lavrinovičių komanda „Grissin Bon“, kuri trečiadienį pasiekė pirmąją pergalę. 

Lyderiai.  Abi Lietuvos komandos „Lietkabelis“ ir „Lietuvos rytas“ per du turus iškovojo po vieną pergalę, o po dvejas rungtynes laimėjo šešios ekipos. 

B grupėje, kurioje žaidžia „Lietkabelis“, lyderėmis tapo „Bayern“ ir Podgoricos „Budučnost“. 

C grupėje, kurioje rungtyniauja „Lietuvos rytas“, abejas rungtynes laimėjo tik „Lokomotiv“. 

A grupėje po dvi pergales iškovojo trys ekipos: Kazanės „Uniks“, Turino „Fiat“ ir Stambulo „Daruššafaka“. 

D grupėje per du pirmuosius turus visas šešerias rungtynes laimėjo šeimininkai. Kadangi visos komandos po kartą žaidė namie ir po kartą – svečiuose, turnyro lentelėje nėra nei lyderių, nei autsaiderių. Visos šešios komandos iškovojo po vieną pergalę. 

Per du turus pergalių neiškovojo Zagrebo „Cedevita“, „Levallois“, Andoros „MoraBanc“ (A grupė), Jeruzalės „Hapoel“, „Galatasaray“ (B grupė) ir „Partizan“ (C grupė). 

Savaitės lietuvis

Rokas Giedraitis („Lietuvos rytas“). Pirmajame ture nė karto į krepšį nepataikęs 25 metų puolėjas reabilitavosi Belgrade. Jis į aikštę įėjo tik 7-ąją min., bet iškart tapo varžovų siaubu ir iki pertraukos pelnė 20 taškų (4/5 dvitaškių, 4/5 tritaškių). Antroje mačo pusėje R.Giedraitis truputį apsiramino, bet ir toliau žaidė labai naudingai – per 29,5 min. įmetė 28 taškus (6/7 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą. Šie trys skaičiai – jo karjeros rekordai Europos taurės turnyre (iki šios savaitės jo rekordai buvo 16 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir 18 naudingumo balų). 

Savaitės nusivylimas

Visi kiti lietuviai. „Lietuvos ryte“ be R.Giedraičio žaidė dar keturi lietuviai, bet jie kartu pelnė tik 6 taškus (Martynas Echodas 4, Margiris Normantas 2, Mindaugas Lukauskis ir Artūras Jomantas po 0). Tarp „Lietkabelio“ lietuvių rezultatyviausiai žaidė po 8 taškus įmetę Donatas Tarolis ir Gintaras Leonavičius, tačiau jie pasižymėjo tik tada, kai komandos padėtis buvo beviltiška. 

Europos taurė. 2-asis turas. 

A grupė. Turino „Fiat“ – Andoros „MoraBanc“ 92:86, Kazanės „Uniks“ – „Levallois“ 76:68, Stambulo „Daruššafaka“ – Zagrebo „Cedevita“ 85:83. 

B grupė. Miuncheno „Bayern“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (Ž.Peineris 14, D.Tarolis ir G.Leonavičius po 8) 93:57, Jeruzalės „Hapoel“ – Podgoricos „Budučnost“ 81:86, Emilijos Redžo „Grissin Bon“ – Stambulo „Galatasaray“ 74:71. 

C grupė. Belgrado „Partizan“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ (R.Giedraitis 28, L.Maurokefalidis 26, J.Baronas 11, T.Petersonas 9, 11 atk.kam.) 80:91, Krasnodaro „Lokomotiv“ – Berlyno ALBA (M.Grigonis 7, 5 atk.kam.) 75:59, Bilbao „Retabet“ – Limožo CSP 91:98.

D grupė. Bursos „Tofaš“ – Las Palmaso „Herbalife“ 98:94, Liono-Vilerbano ASVEL – Ulmo „ratiopharm“ 108:77, Sankt Peterburgo „Zenit“ – Trento „Dolomiti Energia“ 81:70. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.