EUROLYGA 2023

„Nike“ būstinėje – sujudimas: aiškinasi, kodėl per nugarą plyšo LeBrono Jameso marškinėliai

Iškart po NBA sezono starto „Nike“ kompanijai teko raudonuoti. Iš „Adidas“ estafetę perėmusi sportinės aprangos ir avalynės kompanija pradėjo tiekti NBA klubams marškinėlius ir tikrai nesitikėjo vaizdo, kurį išvydo aikštėje.

 L.Jameso marškinėliai plyšo per nugarą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Jameso marškinėliai plyšo per nugarą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L.Jameso marškinėliai plyšo per nugarą.<br> AP nuotr.
 L.Jameso marškinėliai plyšo per nugarą.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2017, 2:32 PM

Kai „Boston Celtics“ gynėjas Jaylenas Brownas NBA starte sugriebė LeBroną Jamesą už marškinėlių, šie plyšo, atskirdami skaičius 2 ir 3. Krepšinio gerbėjai greitai ėmė internete dalintis nuotrauka, kurioje užfiksuoti per nugarą plyšę L.Jameso marškinėliai.

„Nike“ atstovai atsisakė komentuoti situaciją, bet ESPN paskelbė, kad kompanija jau nurodė suburti darbuotojų grupę, kurie aiškinasi, kodėl tai nutiko.

„Nike“ kompanijai šiemet pavyko įveikti „Adidas“ kompaniją ir pasirašyti sutartį su NBA. „Nike“ su pajėgiausia krepšinio lyga pasaulyje pasirašė aštuonerių metų sutartį, o šaltiniai teigė, kad jos vertė siekia milijardą JAV dolerių.

L.Jameso plyšę marškinėliai visų akį patraukė ir dėl to, kad tai nebuvo pirmasis kartas, kuomet naujųjų NBA rėmėjų produkcija plyšo. 

Spalio 1 dieną per pasiruošimo sezonui rungtynes plyšo „Los Angeles Lakers“ gynėjo Tylerio Ennis marškinėliai. Beliko kyboti numeris 0, nors krepšininkas žaidžia 10-uoju.

Tiesa, „Nike“ kompanija nėra viena atsakinga dėl marškinėlių kokybės. Kompanija kuria medžiagą ir klubams pateikia „tuščius“ marškinėlius, o dažniausiai pačios komandos turi surasti kažką, kas prie tų marškinėlių prisiūtų numerius ir vardus.

Šią vasarą „Nike“ paskelbė, kad NBA marškinėliai sugers prakaitą 30 procentų greičiau nei tie, kuriuos gamino „Adidas“. Panašaus tipo medžiagą „Nike“ naudojo ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Praėjusį sezoną kai kurios krepšinio mokyklos irgi turėjo tokius marškinėlius.

„Nike“ kompanijai praeityje yra tekę raudonuoti ir dėl sportinės avalynės. Manu Ginobiliui, Andrew Bogutui ar Tony Wrotenui 2014 metais per rungtynes yra visiškai plyšę „Nike“ bateliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.