EUROLYGA 2023

Į pralaimėjimų liūną įkritusioje Utenos „Juventus“ – ramybė ir pasitikėjimas treneriu

Jei praėjusį sezoną į Lietuvos krepšinio lygos rungtynes Utenoje vykusios ekipos dar autobuse turėjo morališkai ruoštis dvikovai iki paskutinių minučių, šį rudenį jos jaučiasi šiek tiek ramiau. 

 Utenos ekipa LKL sezono pradžioje patyrė šešias nesėkmes.<br> G.Šiupario nuotr.
 Utenos ekipa LKL sezono pradžioje patyrė šešias nesėkmes.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ž.Urbonas.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ž.Urbonas.<br> G.Šiupario nuotr.
 Vasarą prie Utenos ekipos vairo stojo G.Petrauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 Vasarą prie Utenos ekipos vairo stojo G.Petrauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 Utenos ekipa LKL sezono pradžioje patyrė šešias nesėkmes.<br> G.Šiupario nuotr.
 Utenos ekipa LKL sezono pradžioje patyrė šešias nesėkmes.<br> G.Šiupario nuotr.
 Vasarą prie Utenos ekipos vairo stojo G.Petrauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 Vasarą prie Utenos ekipos vairo stojo G.Petrauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 C.Lindbomo žaidimas ekipos vadovų nedžiugina.<br> G.Šiupario nuotr.
 C.Lindbomo žaidimas ekipos vadovų nedžiugina.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 21, 2017, 12:25 PM

Vasarą komandos vairą perėmusio Gedimino Petrausko treniruojama „Juventus“ ekipa kol kas stringa visuose frontuose. 

Uteniškiai Lietuvos krepšinio lygoje per šešerias rungtynes neiškovojo nė vienos pergalės, o FIBA Čempionų lygos grupių etapo kovas taip pat pradėjo dviem nesėkmėmis. 

Nepaisant to, Utenos klubo vadovybė panikos nekelia ir kantriai laukia geresnių rezultatų. 

Mato aiškias problemas 

Anot „Juventus“ prezidento Žydrūno Urbono, pastarosios komandos nesėkmės priklausė ir nuo daugelio jiems nepavaldžių aplinkybių. Viena jų – stiprūs varžovai. 

„Praėjusių metų FIBA Čempionų lygos, kuri buvo „praskiesta“ FIBA Europos iššūkio taurės ekipomis, negalima lyginti su šiųmete. 

Šį sezoną net nėra galimybės galvoti, kad galbūt namuose varžovus galime lengviau įveikti. Patekome į itin stiprią grupę. Vien ką reiškia garsūs vardai ir ilgą istoriją turintys klubai“, – dėstė Ž.Urbonas. 

A grupėje kartu su „Juventus“ rungtyniauja „Monaco“, Izmiro „Pinar Karsiyaka“ , Mursijos UCAM, Krasnojarsko „Janisej“, Oldenburgo „EWE Baskets“, Sasario „Dinamo“ bei Holono „Hapoel“. 

Tuo tarpu LKL čempionate uteniškiams jau teko susidurti su visomis pajėgiausiomis ekipomis – Kauno „Žalgiriu“, Vilniaus „Lietuvos rytu“, Klaipėdos „Neptūnu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“. 

„Manau, kad ir tvarkaraštis prisidėjo prie mūsų nelengvos situacijos. Sezoną pradėjome žaisdami su keturiomis stipriausiomis LKL komandomis.  Be to, dvejas FIBA Čempionų lygos rungtynes žaidėme išvykoje. Mums reikia namų rungtynių, kurios kaip tik dabar ir prasidės“, – aiškino Ž.Urbonas. 

Eina teisinga linkme 

Po sėkmingo praėjusio sezono Utenos ekipą paliko ne tik į „Šiaulius“ persikėlęs treneris Antanas Sireika. Kartu su juo „Juventus“ paleido ir beveik visus savo lyderius. 

„Nėra paprasta suburti naują kolektyvą, sudėtis visiška atsinaujinusi. Mūsų likimas toks, kad kasmet užauginame savo vertę ir žaidėjai už daug didesnius pinigus išvyksta į kitas komandas. Bet taip yra visur ir dėl to tikrai neverkiame“, – sakė Ž.Urbonas. 

Pastaruoju „Juventus“ pirkiniu kiek netikėtai tapo Ukrainos rinktinės puolėjas Maksymas Kornyenko. Jis turėtų užglaistyti stringančio suomio Carlo Lindbomo vietą. 

„Sezonas ilgas ir panikos tikrai nekeliame. Tačiau darome reikiamus sprendimus, todėl prie mūsų ir prisijungė M.Kornyenko.  

Galime drąsiai sakyti, jį pasikvietėme, nes vilčių kol kas nepateisina C.Lindbomas. Mes kaip ir žinome, dėl ko Carlui sunkiai sekasi įsivažiuoti, bet nesinori apie tai viešai kalbėti“, – užsiminė Ž.Urbonas. 

Visgi klubo prezidentas pridūrė, jog kitų legionierių – Anthony Irelando, LaRono Dendy ir Jermaine'o Flowerso žaidimas po truputį gerėja. 

„Mūsų legionieriams yra iššūkis rungtyniauti tokiame lygyje. Kelios pastarosios rodo, kad jie supranta, ką jie turi daryti ir ko iš jų norime. Aišku, Jonte Flowersas šiek tiek stringa, tačiau jis atsigauna po traumos.  

Turime aiškias problemas, kurias išsprendę galėsime rodyti savo potencialą. Tik pirmiausia reikia susitvarkyti kiemo viduje“, – teigė Ž.Urbonas. 

Paklaustas, ar nesiruošia, kaip Virginijus Šeškus Prienų-Birštono „Vytauto“ komandoje, dėl pralaimėjimų žaidėjams mažinti algų, klubo prezidentas nusijuokė. 

„Na, geriau po pralaimėjimų daryti išvadas ir iš jų mokytis. Mes palaikome komandą. Matome, kad nėra lengva, bet jie ne maži vaikai. Mūsų žaidimas pastaruoju metu rodo, kad dirbame teisinga linkme“, – pabrėžė Ž.Urbonas. 

Pasitiki treneriu

Ž.Urbonas patikino, jog nė kiek nesigaili sprendimo treneriu paskirti 32-ejų G.Petrauską ir bent kol kas jo klausimo nesvarstys. 

„Dėl Gedimino kol kas tikrai nesigailiu. Dabar jokių keitimų nedarome ir nedarysime. O dėl vasaros sprendimų – laikas parodys, kas buvo teisus. 

Nei mano, nei kieno nors kito pozicija klube nėra šventa. Būtų kvaila, jeigu būtų kitaip. Jei LKL bus bus ne šeši, o dešimt pralaimėjimų, visko gali įvykti.  

Niekas nesako, kad mes, kaip klubas, tokiu atveju sėdėtume ir tylėtume. Turime savo ambicijas ir norus, bet kol kas laukiame artėjančių rungtynių“, – komentavo klubo prezidentas. 

Be pareigų „Juventus“ vadovybėje, Ž.Urbonas taip pat užima ir G.Petrausko asistento pareigas bei neatmeta galimybės kada nors ateityje pats treniruoti ekipą. 

„Jaučiu, kad tikrai galėčiau šį darbą atlikti, bet gyvenime mėgstu natūralumą –  nenoriu lipti per galvas ir ką nors įrodinėti.   

Jau esu susidūręs su daugeliu trenerių, tarp jų – ir Dainius Adomaitis, Antanas Sireika, Ramūnas Butautas, Jonas Kazlauskas. Todėl pats treniruoti galėčiau, tik dar ne laikas“, – komentavo Ž.Urbonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.