EUROLYGA

Buvusi Rusijos krepšinio federacijos prezidentė pasiųsta už grotų

Buvusi Rusijos krepšinio federacijos (RFB) prezidentė Julija Anikejeva už dideles sumas siekiančių pinigų grobstymą sulaukė griežtos bausmės.

 J.Anikejeva už pinigų grobstymą sulaukė griežtos bausmės
 J.Anikejeva už pinigų grobstymą sulaukė griežtos bausmės
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 4:08 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 4:39 PM

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad teismas J.Anikejevą pripažino kalta ir skyrė jai įkalinimo bausmę.

Moteris buvo apkaltinta iš FRB pavogusi maždaug 44 milijonus rublių. Jai skirta ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausmė.

Nubausta buvo ir pinigus grobstyti padėjusi buhalterė Jelena Silina. Jai skirta trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė.

J.Anikejeva Rusijos krepšinio federacijos vadove buvo nuo 2013 iki 2015 metų. Būtent šiuo laikotarpiu ir buvo dideliais mąstais „plaunami“ pinigai – sudarinėjamos fiktyvios sutartys su privačiomis struktūromis, po kurių pinigai buvo pervedinėjami į įvairias banko sąskaitas, išgryninami ir perduodami pinigus grobstantiems asmenims.

2015-aisiais, po didžiausio skandalo renkant naują federacijos vadovą, iš moters vadovavimą Rusijos krepšiniui rugpjūtį perėmė garsiausias rusų krepšininkas Andrejus Kirilenka. Būtet jis po audito pareiškė, kad rusų krepšinis yra bankrotas – išvogta daugiau kaip 270 mln. rublių (3,52 mln. eurų).

Rusijoje nuo 2012-ųjų, kai dėl skandalų buvo priverstas pasitraukti korupcija įtartas Federacijos vadovas Sergejus Černovas, krepšinis neturėjo vadovo – tik laikinąją vadovę. Per rinkimus J.Akinejeva, palaikoma S.Černovo, laimėjo, tačiau šie rinkimai buvo užprotestuoti teisme. 

Dėl suirutės Rusijos krepšinyje FIBA 2015-aisiais buvo suspendavusi Rusijos krepšinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.