EUROLYGA 2023

Iš Utenos „Juventus“ Gediminas Petrauskas atsistatydino neįvykdęs valdybos užduoties

Dabar jau buvusio Utenos „Juventus“ trenerio Gedimino Petrausko sprendimas trauktis iš posto nebuvo netikėtas – uteniškiai komandos istorijoje dar neturėjo tokios prastos sezono pradžios. 

 G.Petrauskas paliko Utenos klubą.<br> G.Šiupario nuotr.
 G.Petrauskas paliko Utenos klubą.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2017, 6:17 PM

„Juventus“ Lietuvos krepšinio lygoje pralaimėjo visas septynerias žaistas rungtynes, o pagrindiniame FIBA Čempionų lygos etape patyrė dvi nesėkmes. 

Galutinį tašką 32-ejų G.Petrausko istorijai „Juventus“ ekipoje padėjo pastarasis pralaimėjimas Kėdainių „Nevėžiui“ šeštadienį. 

Tada treneris spaudos konferencijoje ir pranešė apie atsistatydinimą.

„Tai nebuvo neapgalvotas sprendimas, jau anksčiau vyko pamąstymai ir pokalbiai su valdyba“, – portalui lrytas.lt sakė G.Petrauskas. 

Tiesa, vos prieš kelias dienas klubo direktorius Žydrūnas Urbonas teigė, jog trenerio kėdė nekliba. 

„Žinoma, nei mano, nei kieno nors kito pozicija klube nėra šventa. Būtų kvaila, jeigu būtų kitaip. Bet dėl Gedimino paskyrimo kol kas tikrai nesigailiu. Dabar jokių keitimų nedarome ir nedarysime“, – ketvirtadienį kalbėjo Ž.Urbonas. 

Komandos direktorius pabrėžė, jog nesėkmingą „Juventus“ sezono pradžią iš dalies lėmė tai, kad LKL jiems jau teko žaisti prieš visas keturias pajėgiausias komandas. 

„Iš dalies sutinku su tuo, bet vėlgi – buvo rungtynių, kurias privalėjome laimėti. Ir prieš Alytaus „Dzūkiją“, ir prieš „Šiaulius“.  

Po pralaimėjimo „Karsiyaka“ komandai, grįžus į Lietuvą, klubo valdyba pasitarė ir išreiškė man palaikymą. Tačiau kartu buvo duota užduotis laimėti ateinančias trejas rungtynes. Aš to neįvykdžiau“, – pasakojo G.Petrauskas. 

Pasak trenerio, itin nesėkmingo komandos pasirodymo priežasčių buvo daug. 

„Viskas susidėjo. Ir tvarkaraštis, ir traumos, ir mikroklimatas komandoje. Visur buvo spragų. O galutinis dalykas buvo komandos psichologinė būsena pastaruoju metu. Ji buvo labai prasta.  

Jei komanda pralaimi, nors jaučia, kad yra stipresnė ir žaidžia neblogai, tai labai atsiliepia psichologiškai“, – dėstė jis. 

Pasitraukus G.Petrauskui, „Juventus“ vairą laikinai perėmė ne tik klubo prezidentu, bet ir trenerio asistentu dirbęs Ž.Urbonas. 

„Manau, Žydrūnas pasiruošęs šiam iššūkiui. Jis turėtų neblogai susitvarkyti su komanda. Potencialo ekipa tikrai turi, tik reikia, kad greičiau grįžtų traumuoti žaidėjai ir viskas bus gerai“, – vylėsi G.Petrauskas. 

Specialistas pridūrė, jog kol kas nori atsikvėpti ir ateities planų dar nežino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.