EUROLYGA 2023

Buvęs NBA komisaras nori, kad žaidėjams būtų leista vartoti marihuaną

NBA galioja griežtos taisyklės, dėl narkotikų ir kitų draudžiamų preparatų vartojimo, o už taisyklių pažedimą gresia sankcijos. Tačiau į šias taisykles kiekvienas griežtai nežiūri, o kai kurių manymu, jas būtų galima ir keisti.

 D.Sternas nebėra nusiteikęs prieš Marihuanos vartojimą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Sternas nebėra nusiteikęs prieš Marihuanos vartojimą<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2017, 1:58 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 2:29 PM

Buvęs lygos komisaras Davidas Sternas mano, kad į visa tai reiktų žiūrėti kiek atlaidžiau. 75 metų amerikiečio manymu, marihuana turi medicininių savybių ir turėtų būti išbraukta iš draudžiamų medžiagų sąrašo. 

„Dabar esu įsitikinęs, kad marihuana turėtų būti pašalinta iš draudžiamų medžiagų sąrašo. Jau anksčiau žinojome, kiek mūsų žaidėjai ją vartoja, kol nesugriežtinome taisyklių. Treniravimas, žaidėjų kūno priežiūra, mityba ir visa kita. Tai turėtų būti svarstoma. Ar įsivaizduojate, jeigu sukurtume situaciją, kad kiekienas atletas galėtų sužaisti papildomus metus savo karjeroje?“, – teigė jis. 

Tai, kad vieną dieną marihuana taps tinkama NBA naudojant šią medicininiams tikslams tiki ir „Golden State Warriors“ treneris Steve'as Kerras, kuris pats kadaise vartojo šią, kad atsikratytų nugaros skausmų.

„Žaidėjų sveikata turi būti svarbiausias dalykas“, – pabrėžė jis. 

Tačiau D.Sterno įpėdinis Adamas Silveris greitu metu sprendimų imtis nežada.

 „Šiuo metu mūsų pozicija išlieka nepasikeitusi. NBA žaidėjai negali naudoti marihuanos rekreaciniais tikslais“, –  požiūrį išdėstė NBA atstovas spaudai Mike‘as Bassas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.