EUROLYGA 2023

„Kibirkšties“ žaidėja Gabija Meškonytė: turime greitą puolimą išnaudoti protingai

Vilniaus „Kibirkšties“ puolėja Gabija Meškonytė pirmose šio sezono Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) rungtynėse tiesiog skraidė lyg ant sparnų ir pelnė 25 taškus. Tiesa, dėl ligos ji praleido kitas dvejas LMKL rungtynes, o sugrįžusi po dviejų savaičių iškart vėl tapo rezultatyviausia komandos žaidėja, pelnė 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir padėjo vilnietėms nugalėti „Aistes-LSU“.

 Gabija Meškonytė
 Gabija Meškonytė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 4:05 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 5:01 PM

„Dabar jau viskas gerai“, – šypsosi devyniolikmetė krepšininkė. – Džiaugiuosi, kad praleidusi du susitikimus jau vėl galėjau rungtyniauti paskutiniame mače“.

Per dvejas LMKL rungtynes G.Meškonytė vidutiniškai pelno 21 tašką ir atkovoja po 4 kamuolius. Ji rezultatyviausia ir antra pagal naudingumą „Kibirkšties“ žaidėja. Per trejas šio sezono Rytų Europos krepšinio lygos (EEWBL) rungtynes ji rinko po 9 taškus ir 2 atkovotus kamuolius.

„Negalėčiau pasakyti, kad dabar esu formoje, kurioje norėčiau būti, nes savaitę nesportavau. Tai šiek tiek išmušė iš vėžių, bet tikiuosi, jog greit atgausiu buvusią sportinę formą“, – sakė G.Meškonytė.

Šiuo metu sėkmingą žaidimą demonstruoja ne tik G.Meškonytė, tačiau ir visa „Kibirkšties“ komanda. Sostinės krepšininkės pasiekė keturias pergales iš tiek pat galimų ir turnyro lentelėje dalinasi 1-2 vietas su „Sūduvos“ komanda.

„Manau, kad komanda su kiekviena diena eina į priekį, tad ateityje turėtume žaisti dar geriau“, – sakė puolėja. – Kaip ir ankstesniais sezonais, manau, kad stiprioji mūsų žaidimo pusė yra greitas puolimas. Kai sugebame jį sėkmingai išnaudoti, mums žaisti yra daug lengviau. Smagu, kad kol kas nė karto nepralaimėjome, bet tam, kad parodytume visą savo potencialą, turime dar daug dirbti. Savo pačios žaidimą vertinu neblogai, bet dar yra daug taisytinų dalykų. Jeigu pavyktų juos patobulinti, galėčiau žaisti geriau“.

G.Meškonytė pabrėžė stipriąsias Vilniaus klubo puses ir teigė, kad gerai startui padėjo ir sėkmingas pasiruošimas sezonui.

„Kadangi esame jauna komanda, manau, kad geriausiai mums sekasi žaisti greitai“, – sakė G.Meškonytė. – Tiesiog, svarbu išmokti tą greitą puolimą protingai išnaudoti. Taip pat turime stiprias priekinės linijos žaidėjas, kurios sugeba gerai žaisti vienas prieš vieną. Esame pasiruošusios neblogai, nes prieš sezoną tikrai sunkiai dirbome treniruotėse. Galbūt dar trūksta susižaidimo ir geresnio derinių išpildymo, bet tikiuosi, kad ateityje ir tai patobulinsime“.

Jau penktadienį „Kibirkšties“ komanda tęs pasirodymą Lietuvos čempionate ir Vilniuje, Mykolo Romerio universiteto sporto salėje, 19 val. priims Ukmergės „Vilkmergės“ komandą. Ukmergiškės šio sezono LMKL kovose iškovojo vieną pergalę per trejas rungtynes ir žengia šeštoje vietoje.

„Ukmergės ekipa yra stipriai pasikeitusi nuo praėjusio sezono. Manau, jos gerokai pasistiprino, įsigijo žaidėjų, kurios buvo vienos iš lyderių antroje Lietuvos lygoje“, – kalbėjo G.Meškonytė. – Jos turėtų padėti „Vilkmergės“ komandai rungtyniauti solidžiau. Mums svarbu visas 40 minučių išlikti susikoncentravusioms, gerai gintis ir išnaudoti savo stipriąsias puses“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.