EUROLYGA 2023

Smūgio į veidą kaina: Osvaldas Mačernis nušalintas, prarado klubą ir mokės 435 eurus

Osvaldas Mačernis jau moka kainą už žiaurių elgesį per rungtynes. Telšių krepšinio klubas jau spėjo atsisakyti 35 metų veterano paslaugų – krepšininkas po smūgio 26 metų tos pačios ekipos žaidėjui Tomui Domarkui buvo išmestas iš komandos. 

 O.Mačernis per rungtynes smogė savo komandos draugui.<br> Facebook.com nuotr.
 O.Mačernis per rungtynes smogė savo komandos draugui.<br> Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 3:21 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 3:38 PM

Nacionalinė krepšinio lyga (NKL) pirmadienį paskelbė ir savas sankcijas O.Mačerniui. 

35 metų krepšininkas turės sumokėti menką 435 eurų baudą, tačiau jis nušalintas iki sezono pabaigos. 

Krepšininkas dar sprendimą gali apskųsti per 7 dienas. 

„Pagal „Mezon“ NKL nuostatų 52.5 punktą, didžiausia nuobauda už „sąmoningus brutalius veiksmus, keliančius grėsmę kito žaidėjo, rungtynių dalyvio fizinei sveikatai“ yra diskvalifikacija iki ketverių rungtynių ir piniginė bauda iki 435 eurų. Visgi lyga gavo oficialų „Telšių“ klubo prašymą šį incidentą nagrinėti ne pagal nuostatus, o, atsižvelgiant į aplinkybes, atskira tvarka, - rašoma NKL pranešime spaudai. - Specialiai sušaukta "Mezon NKL Drausmės komisija balsų dauguma nusprendė diskvalifikacijos trukmę prailginti iki sezono pabaigos."

„Šeštadienio rungtynėse buvo suduotas smūgis ne tik T.Domarkui, bet ir lygai bei jos prestižui, todėl buvo sureaguota greitai ir taikomos griežčiausios priemonės, – komentavo „Mezon“ NKL vykdantysis direktorius Gytis Šileris. – Tai – pirmas toks įvykis lygos istorijoje ir norime pabrėžti, kad toks elgesys NKL aikštelėse nebus toleruojamas.“ "Mezon" NKL Drausmės komisija taip pat nutarė siųsti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomajam komitetui prašymą nagrinėti šį incidentą LKF Drausmės komisijoje ir siūlys O.Mačernį diskvalifikuoti kitose LKF narių lygose.

Savaitgalį per rungtynes O.Mačernis smogė T.Domarkui į veidą Šis nukrito. Teisėjas O.Mačerniui skyrė diskvalifikacinę pražangą, jis nedelsiant buvo išvytas iš salės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.