EUROLYGA 2023

Bauginantį Osvaldo Mačernio signalą prisiminęs treneris: „Žmogui su galva negerai“

Šeštadienį Osvaldas Mačernis įsirašė į juodžiausius Lietuvos krepšinio istorijos puslapius – patyręs puolėjas rungtynių metu kumščiu tvojo komandos draugui.

 O.Mačernis po incidento buvo nedelsiant pašalintas iš Telšių ekipos.<br> L.Baranausko nuotr.
 O.Mačernis po incidento buvo nedelsiant pašalintas iš Telšių ekipos.<br> L.Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 10:02 AM, atnaujinta Oct 31, 2017, 10:14 AM

Nemalonus įvykis užfiksuotas Nacionalinės krepšinio lygos rungtynėse tarp 35-erių O.Mačernio atstovaujamo „Telšių“ klubo bei Šakių „Vyčio“ ekipos. 

Antrajame susitikimo kėlinyje „Telšių“ gynėjas Tomas Domarkas nesėkmingai bandė atlikti perdavimą po krepšiu esančiam kolegai ir varžovai kamuolį perėmė. 

Būtent tada savo pretenzijas nutarė pareiškti O.Mačernis, kuris paskelbus minutės pertraukėlę dar būnant aikštėje stumtelėjo, o vėliau ir trenkė T.Domarkui į veidą. 

Teisėjai įniršusiam krepšininkui iškart skyrė diskvalifikacinę pražangą, o „Telšių“ klubo prezidentas dar nesibaigus rungtynėms liepė jam susirinkti daiktus. 

Elgesys pribloškė 

Šiuo metu „Telšių“ klubą treniruojantis, praeityje garsus krepšininkas Augenijus Vaškys neslėpė, kad šis incidentas jį stipriai nustebino. 

„O.Mačernio elgesys negali būti toleruojamas. Turbūt žmogui su galva negerai...net nežinau. Man nesuvokiama, kaip komandos draugui galima trenkti, ir dar visų akivaizdoje. Jokie pasiaiškinimai čia tiesiog negalimi“, – portalui lrytas.lt sakė A.Vaškys. 

Specialistas pabrėžė, kad visoje situacijoje ypač stebina tai, jog O.Mačernis toli gražu nėra jaunas ir nepatyręs žaidėjas. 

Puolėjas karjeros metu Lietuvos krepšinio lygoje praleido septynis sezonus, o pastaruosius tris atstovavo Alytaus „Dzūkijos“ klubui. 

„Kai žmogus nesugeba valdyti pykčio priepuolių, tai tikrai kažkas galvoje negerai. Aš negaliu suvokti – juk jam 35 metai.  

Visko gali būti, kai tau 20 metų ir esi alaus bare, bet tikrai ne rungtynėse. Baisiausia tai, kad jeigu taip atsitinka vieną kartą, vėliau gali atsitikti ir šeimoje, ir dar kur nors“, – komentavo A.Vaškys. 

Trenerio teigimu, nuo O.Mačernio nukentėjęs T.Domarkas patyrė lengvą smegenų sutrenkimą. 

Ne pirmas kartas 

O.Mačernis į „Telšių“ ekipą persikėlė šią vasarą. 2016–2017 m. sezone jis LKL vidutiniškai žaisdavo po 18 minučų, pelnydavo po 5,3 taško bei atkovodavo 2,8 kamuolio. 

„Osvaldą pažįstu asmeniškai, vasarą dar pats jį rekomendavau komandai. Bet dabar jo net nebeatpažįstu“, – pasakojo A.Vaškys. 

Treneris atskleidė, kad su nerimą keliančiu auklėtinio elgesiu šį sezoną yra susidūręs ir anksčiau. 

„Iš pradžių viskas atrodė ramu,  jokių nesusipratimų nebuvo. Bet kiek vėliau nutiko vienas įvykis per draugiškas rungtynes su „Šilute“.

 Osvaldui kitas žaidėjas netyčia praskėlė galvą, tai jis iškart ant jo puolė, vos ne putos iš burnos veržėsi. Tada jau man pasirodė įtartina“, – prisiminė A.Vaškys. 

Tuo tarpu su O.Mačerniu „Dzūkijoje“ du sezonus rungtyniavęs, o vėliau komandos vadovo pareigas užėmęs G.Gustas tvirtino, kad buvusioje ekipoje  O.Mačernis jokių problemų nekėlė. 

„Su Osvaldu ir aikštėje, ir už jos ribų viskas buvo tvarkoje. Neturėjome jokių problemų. Jis niekada nebuvo toks agresyvus ir taip, kaip šį savaitgalį, nesielgdavo. Šie įvykiai man buvo didelė staigmena. Nežinau, kodėl taip įvyko“, – kalbėjo G.Gustas. 

Tiesa, 2015-aisiais O.Mačernis buvo neoficialiai minimas tarp įsitraukusiųjų į tada garsiai nuskambėjusį „Dzūkijos“ lažybų skandalą. 

Laukia griežčiausia bausmė 

„Telšių“ komanda sekmadienį išplatino pranešimą, kad O.Mačernis šalinamas iš komandos ir klubas su žaidėju nutraukia visus ryšius. 

NKL pirmadienį priėmė sprendimą krepšininką diskvalifikuoti iki sezono pabaigos ir skirti 435 eurų baudą. 

„Dėl šio įvykio norėjome bausti maksimaliai, todėl surinkta Drausmės komisija.  Nors pagal lygos nuostatus diskvalifikacija galima tik ketverioms rungtynėms, vadovybės nuomone, už O.Mačernio nusižengimą ši bausmė tikrai būtų per menka“, – aiškino G.Šileris. 

Direktoriaus teigimu, griežta NKL reakcija privaloma norint išvengti skaudžių pasekmių lygos prestižui. 

„O.Mačernis sudavė smūgi ne tik savo komandos draugui, bet ir pačiai lygai. Man, kaip naujam direktoriui, išlaikyti ir kelti lygos įvaizdį yra didelis iššūkis, todėl tokių dalykų nei aš, nei rėmėjai tikrai netoleruojame“, – pabrėžė G.Šileris. 

A.Vaškys šiuo klausimu buvo dar kategoriškesnis – O.Mačerniui batelius turėtų kabinti ant vinies. 

„Man atrodo, šiuo atveju tinka tik pačios griežčiausios sankcijos. Jo karjera turėtų būti baigta. Be to, nemanau, kad kuri nors komanda dar norės jį kviestis“,– dėstė A.Vaškys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?