EUROLYGA 2023

Skandalas Estijoje: „Vytauto“ komanda aikštę paliko nesibaigus rungtynėms

Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynės Estijoje puikiai parodė, kokius sunkius laikus šiuo metu išgyvena Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda.

Prienų krepšininkai BBL mače Estijoje neapsikentę paliko aikštę<br>Lrytas.lt nuotr.
Prienų krepšininkai BBL mače Estijoje neapsikentę paliko aikštę<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2017, 9:23 PM, atnaujinta Nov 1, 2017, 7:35 AM

Rungtynėse prieš Raplos „Rapla“ komandą „Vytauto“ ekipą tiek papiktino teisėjų sprendimai, kad ši rungtynes baigė demonstratyviu protestu. 

Iki mačo pabaigos likus trims minutėms, komandos treneris Virginijus Šeškus užsidirbo antrąją techninę pražangą ir buvo priverstas palikti aikštę.

Tačiau, lyg to būtų negana, kartu su juo aikštę demonstratyviai paliko ir jo auklėtiniai. Mačo tęsti jie daugiau nebesutiko. Įvykus incidentui, rezultatas buvo lygus – 65:65.

Teisėjų brigada iš Estijos buvo priversta nutraukti rungtynes. Už tokius veiksmus „Vytautui“ įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:20.

Viskas prasidėjo tuomet, kai „Vytauto“ komandos puolėjas Egidijus Dimša užsidirbo pražangą puolime. Netrukus viskas pasisuko į dar blogesnę pusę, kadangi teisėjai žaidėjui nusprendė skirti nesportinę pražangą. Estai gavo šansą išlyginti rezultatą ir tą padarė, o kitoje atakoje teisėjų švilpukas ir vėl aidėjo jų naudai.

V.Šeškaus nervai visiškai nebelaikė, o tuomet ir prasidėjo rungtynių pratęsti nebeleidę įvykiai. Traukdamas iš aikštės jis paragino nebežaisti ir žaidėjus. Šiek tiek pastoviniavę šie sutiko su trenerio siūlymu ir visi kartu iškeliavo į rūbinę.

Pats V.Šeškus dar grįžo ir paspaudė rankas priešininkų komandos žaidėjams bei treneriams, o tuomet, trumpai stabtelėjęs prie rungtynių arbitrų ir pasakęs keletą žodelių, galutinai nužengė nuo parketo bei iškeliavo į rūbinę pas savo žaidėjus.

Po techninio pralaimėjimo, V.Šeškaus auklėtiniams BBL tai buvo pirmoji nesėkmė. Anksčiau prieniškiai šioje lygoje buvo laimėję du susitikimus – prieš Minsko „Cmoki“ ir Parnu „Port of Parnu“ ekipas. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Virginijaus Šeškaus vadovaujama komanda vis dar yra be pergalių. Per aštuonerius susitikimus patirta tiek pat nesėkmių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?