EUROLYGA 2023

A. Kavaliauskas žino, kaip būtų galima priešintis CSKA milijonieriams

Praėjusį sekmadienį (spalio 29 d.) Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė penkerių rungtynių per devynias dienas maratoną LKL čempionate ir Eurolygoje. Šią savaitę treniruočių režimu pradėję žalgiriečiai ruošiasi aukščiausio kalibro varžovui – penktadienį (lapkričio 3 d.) Maskvoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai kovos su vietos CSKA.

 A.Kavaliauskas ir Š.Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Kavaliauskas ir Š.Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt ir lrytas.lt

Nov 1, 2017, 2:53 PM, atnaujinta Nov 1, 2017, 6:49 PM

Komandai tęsiant pasiruošimą dvikovai Kaune, prieš būsimą kelionę į Rusiją su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

„Rungtynėse su (Panevėžio) „Lietkabeliu“ galbūt kažkiek tas nuovargis ir pasirodė – ketvirtame kėlinyje šiek tiek pritrūko jėgų. Galbūt ir atsipalaidavome, nes turėjome didžiulę persvarą. Tiesa, buvome viskam pasiruošę. Turime gerą fizinį pasirengimą, treneriai geri. Treneriai krūvius nuolat reguliuoja“, – apie praėjusių rungtynių seriją kalbėjo vidurio puolėjas.

Antrą sezoną „Žalgiryje“ rungtyniaujantis A.Kavaliauskas praėjusios savaitės dvikovose su Madrido klubu „Real“ ir „Lietkabeliu“ buvo vienas svarbiausių kauniečių krepšininkų. Eurolygoje į Ispanijos klubo krepšį aukštaūgis įmetė 16 taškų, susitikime su panevėžiečiais – 19.

Krepšininkas šiose dvikovose pademonstravo ir šį sezoną dar neregėtą metimų dažnumą. Į „Real“ krepšį žalgirietis metė dešimt kartų, į „Lietkabelio“ – septynis. Tiesa, paties A.Kavaliausko teigimu, dažnesni metimai į varžovų krepšį – tiesiog žaidėjo vykdomas trenerių numatytas rungtynių planas.

„Negali sau išsikelti tikslo, kad šiandien turiu išmesti dešimt metimų, nes gali įvykti ir visokių nesąmonių. Viskas priklauso nuo situacijos – būna, kad išmeti dešimt metimų, būna – septynis, o būna – du ar trys. Čia nėra kažkokio nurodymo dėl nuolatinio metimų skaičiaus. Tai – dalis krepšinio, rungtynių plano“, – teigė A.Kavaliauskas.

Praėjusį sezoną Maskvoje Kauno „Žalgirio“ ekipa ilgai priešinosi Rusijos klubui, o trečiame kėlinyje žali ir balti dar ir pirmavo devynių taškų skirtumu. Tiesa, tąsyk žalgiriečiai nusileido varžovams – 86:95. Dvikova su Maskvos klubui penktadienį nieko lengvesnio nei praėjusio sezono rungtynėse nežada – CSKA eilinį kartą Eurolygoje taikosi tik į nugalėtojų titulą.

Nepaisant to, A.Kavaliauskas tiki savo komandos nusiteikimu.

„Koncentracija, nusiteikimas, išėjimas ir agresyvumas. Tai turi būti visose rungtynėse, nesvarbu, prieš ką žaidi. Kaip treneris pasakytų – „building a good habit“. Turime eiti kovoti ir atlikti savo darbus“, – tvirtino A.Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.