EUROLYGA 2023

3000 eurų draugams „sumesti“ siūlęs Virginijus Šeškus: „Mes ir taip neturime pinigų"

Kaip Virginijus Šeškus liūdnokai juokauja, Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipai trūksta tik vieno žingsnio iki „jubiliejaus“. Jo treniruojama ekipa Lietuvos krepšinio lygoje šį sezoną pralaimėjo visas devynerias žaistas rungtynes ir nedaug trūksta, kad nemalonų skaičių suapvalintų. 

V.Šeškaus treniruojama Prienų ekipa LKL pralaimėjo visas devynias žaistas rungtynes.<br> M.Kulbio nuotr.
V.Šeškaus treniruojama Prienų ekipa LKL pralaimėjo visas devynias žaistas rungtynes.<br> M.Kulbio nuotr.
V.Šeškaus treniruojama Prienų ekipa LKL pralaimėjo visas devynias žaistas rungtynes.<br> G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškaus treniruojama Prienų ekipa LKL pralaimėjo visas devynias žaistas rungtynes.<br> G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškaus treniruojama Prienų ekipa LKL pralaimėjo visas devynias žaistas rungtynes.<br> G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškaus treniruojama Prienų ekipa LKL pralaimėjo visas devynias žaistas rungtynes.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 6, 2017, 9:39 PM

Pastarąją nesėkmę „Vytautas“ patyrė šeštadienį, kai pakankamai gausiai sirgalių užpildytoje Prienų arenoje nusileido Utenos „Juventus“. 

„Atvykome į Virgio šalį. Jis, šmikis, su savo tokia gynyba... Ir dar tas beprotiškas tritaškių lietus... Neturėjome priemonių jo stabdyti, nes „Vytautas“ ta maža sudėtimi pradeda užknisti visą LKL“, – po šių rungtynių juokavo „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. 

Nors V.Šeškus po mačo taip pat sugebėjo išspausti šypseną ir tikino, jog  jo komanda šį sezoną nėra ypač silpna, pripažino – po tiek pralaimėjimų svyra rankos. 

„Šiais metais net nelabai norisi su kuo bendrauti po rungtynių, nuotaikos nėra. Aš ir grįžęs namo su šeimos nariais mažiau pasikalbu“, – atsiduso treneris. 

Dabar „Vytauto“ vadovai prastą situaciją mėgins taisyti žaidėjų rinkoje besidairydami taip trūkstamos jėgos po krepšiu bei varžovų gynybą galinčio ardyti staigesnio krepšininko. 

Tiesa, klubo pasirinkimą gerokai varžo nedidelis biudžetas ir nuo seno besivelkančios skolos. Optimizmo nepridėjo ir praėjusią savaitę iš Baltijos krepšinio lygos (BBL) gauta 3000 eurų bauda. 

Jos Prienų klubas sulaukė dėl incidento rungtynėse su Raplos „AVIS Utilitas“ komanda, kai dėl teisėjų sprendimo įpykęs V.Šeškus po dviejų techninių pražangų paliko aikštę ir nesibaigus mačui išsivedė visą komandą. 

„Po to sulaukiau labai daug palaikymo skambučių iš pažįstamų. Gal kai kurie truputį apsimestiniai buvo, bet daugelis sakė: „Virgi, gerai padarei, gal dabar bus koks sujudimas“. Aš jiems siūliau man „sumesti“ tuos 3000 eurų, gi dėl visų pasiaukojau“, – juokėsi V.Šeškus. 

– Akivaizdu, kad „Vytautui“ reikia permainų. Ką planuojate? – paklausėme V.Šeškaus.

– Mums labiausiai reikia jėgos po krepšiu, nes absoliučiai visiems pralaimime kovą dėl atšokusių kamuolių. Pirmasis ir penktasis numeriai visose komandose yra pagrindiniai. Kiti gali tiesiog stovėti ir gavę kamuolį įmesti. O mums trūkta ir vidurio puolėjo, ir žmogaus trečioje ar antroje pozicijoje, kuris veržtųsi link krepšio. Todėl tikrai labai sunku. 

– Dabar stengsitės kuo greičiau papildyti sudėtį? 

– Jau ieškome pastiprinimo, bet realiai net nėra ką pasikviesti. Reikės galvoti.

– Kiek anksčiau žadėjote krepšininkams dėl prasto žaidimo už praėjusį mėnesį išmokėti mažesnes algas. Kokį sprendimą priėmėte?   

– Dėl spalio valdyba dar nuspręs, kaip darysime. Gal pačiam treneriui reikėtų sumažint atlyginimą, kurio ir taip negaunu (juokiasi). O jeigu rimčiau, tai kiekvienas yra komandos dalis ir už rezultatą jie turi atsakyti.     

– Klubo biudžetas šįmet vienas mažiausių visoje lygoje. Tai irgi viena priežasčių, kodėl kol kas nepakilote iš lentelės dugno?  

– Manau, „Šiaulių“ ir Alytaus „Dzūkijos“ biudžetas turėtų būti panašus į mūsų. Mes savo pinigus labai taupome trenerių, vadybos sąskaita. O dar reikia likviduoti ir skolas.

Su kai kuriais žaidėjais dėl to pavyksta susitarti, su kai kuriais atsiranda sunkumai – agentai pradeda spausti, kreiptis į teismus. Tai didžiausia nesąmonė, nes mes visada atsiskaitome. Kai visi pradeda prašyti tų pinigų, būna sunku.  

– Daug atgarsio sukėlė klube oficialiai registruotas verslininkas Tomas Tumynas. Jo istorija Prienuose jau baigėsi? 

– Jis treniruojasi su mumis, retkarčiais atvažiuoja. Jam reikia įgauti formą (šypsosi). 

– Praėjusius porą sezonų „Vytauto“ gretose rungtyniavęs Tomas Michnevičius komandoje buvo panašiais – finansiniais sumetimais? 

– Apie Tomą galiu pasakyti tiek, kad jis mums tikrai padėjo. Tiesą sakant, antrąjį sezoną, kai mums sudėtyje visiškai pritrūko žmonių, jis labai patobulėjo. Aišku, jis gal to LKL lygio ir netraukia, bet tokių žmonių galima rasti daug. Juk negalime nustatyti, koks tiksliai tas lygis. 

Tomui iš pradžių buvo sunkiau, jis iš dešimties įmesdavo kokios du tritaškius, o vėliau pasitreniravo, tai komanda jo jau nebelazdavodavo (juokiasi). 

– Klubui mėginant tvarkytis su skolomis, tikriausiai nenudžiugino BBL skirta bauda? 

– Kai mes ir taip neturime pinigų, lyga turėtų į tai atsižvelgti. Manau, 3000 eurų yra per daug. Aišku, negalima komandos taip išsivesti, kaip padariau. Kas čia būtų, jei visi taip pradėtu išsivedinėti žaidėjus? Bet tiesiog paskutinis rungtynių epizodas mane visiškai supykdė.  

– Tačiau žaidėjai lyg ir išėjo patys? 

– Kaip ir patys, bet aš juos truputėlį paagitavau (juokiasi).  

– Jau nusprendėte, ar toliau dalyvausite BBL?

– Net nežinau... Jei dar vyksime žaisti į Estiją, aš pats ten nebevažiuosiu. Leisiu treneriui Mindaugui Arlauskui. Jeigu trys estai teisėjaus rungtynėms, man ten nėra ką daryti.

Žaisti BBL ir šiaip nelabai apsimoka, nes laimime 30 ar 40 taškų skirtumu, didelė tikimybė žaidėjams gauti traumas. O jei dar pralaimi... Baltijos lyga, kiek žinau, net neturi generalinio rėmėjo, o tai nėra normalu. 

– Lygai prestižo greičiausiai nepridėjo ir praėjusio sezono kuriozas, kai po rungtynių klubo vadovai negalėjo rasti savo rūbų. 

– Tikrai taip... žaidėme Taline pusfinalio rungtynes, o persirenginėjome kartu su vaikais, atėjusiais į plaukimo treniruotes. Po rungtynių dar ir užrakino tuos mūsų rūbus. Aišku, niekas iš BBL didelio lygio nereikalauja, bet turi būti elementari pagarba. 

Kad ir po šių rungtynių, išsivedęs komandą, sulaukiau labai daug palaikymo skambučių iš pažįstamų. Gal kai kurie truputį apsimestiniai buvo, bet daugelis sakė: „Virgi, gerai padarei, gal dabar bus koks sujudimas“.

Aš jiems siūliau man „sumesti“ tuos 3000 eurų, gi dėl visų pasiaukojau (juokiasi). Juokas juokais, bet taip jau išėjo. Reikia viską gyvenime išbandyti. 

– Daugelis pernelyg nenustebo, kad tokiu poelgiu pasižymėjote būtent jūs. 

– Visi žino, kad aš šiek tiek karštakošis. Bet greitai užsivedu, greitai ir nusiraminu. Šįkart Estijoje irgi per minutę nusiraminau, paspaudžiau rankas varžovų treneriams, žaidėjams, padėkojau. 

Tik jau dabar apie tą išėjimą juokauja visi, kas tik gali. Šiandien (prieš „Vytauto“ ir „Juventus“ rungtynes, – Red.) kokie dešimt žmonių, ir LKL prezidentas, prašė, kad tik neišsivesčiau komandos (juokiasi). Bet nieko tokio, praeis savaitė ir visi užsimirš. 

– Po incidento Estijoje buvo nemažas sujudimas žiniasklaidoje. Skaitote, ką apie jus rašo? 

– Nelabai, gal prieš penkerius ar šešerius metus skaitydavau, žiūrėdavau komentarus. Kai dirbau Vilniaus „Lietuvos ryte“, apie mane tikrai daug rašydavo, todėl užsigrūdinau.  

Nors dabar dar būna, kad vaikai parodo ką nors apie mane, kad ir tą filmuką apie dyzelį (juokiasi). Bet apskritai, suprantu, kad visiems gi geras nebūsi. Gyvenime esu kitoks negu mane visi mato. Kas mane pažįsta, labai palaiko. 

– Po tokios prastos sezono pradžios dauguma trenerių jau būtų palikę postą. Jums tokių minčių kilo? 

– Tikrai galvojau apie tai. Svarsčiau paieškoti ko nors vietoj savęs, gal ką naujo įneštų. Buvo minčių, kad gal išsisėmiau, gal šįkart nepataikiau su komanda, gal mano taktika netinka. Man vienam gana sunku ir tvarkytis su klubo finansais, padėti valdybai, treniruoti. 

Atrodo stengiesi, o kai dar nesiseka, jau po dviejų mėnesių jaučiasi nuovargis. Seniau po sunkesnių rungtynių net neužmigdavau, o dabar būnu labai pavargęs. Net nežinau, ką daryti... Lauksime pirmosios pergalės, tada turėtų pavykti užsikabinti ir viskas bus geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.