EUROLYGA 2023

Savo akimirkos Lietuvos rinktinėje išlaukęs Rokas Giedraitis: „Tikslas – aiškus“

Apniukusį pirmadienio rytą į Lietuvos rinktinės stovyklą Palangoje atvykęs Rokas Giedraitis buvo vienas tų krepšininkų, kurie gerai žinojo kelią į „Vanagupės“ viešbutį.

Lietuvos rinktinė susirinko Palangoje.<br> G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinė susirinko Palangoje.<br> G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinė susirinko Palangoje.<br> G.Šiupario nuotr.
Lietuvos rinktinė susirinko Palangoje.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 1:48 PM, atnaujinta Nov 20, 2017, 5:24 PM

25-erių 198 cm ūgio puolėjas į nacionalinę rinktinę kviečiamas jau ketvirtąjį kartą, tačiau žalių marškinėlių oficialiose rungtynėse apsivilkęs dar nebuvo.

Iki šiol jo pagalbos čempionatuose neprireikė nei buvusiam Lietuvos rinktinės treneriui Jonui Kazlauskui, nei dabartiniam Dainiui Adomaičiui

Vis tik šis kartas Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjui turėtų būti kitoks – dėl neįprastos 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos „langų“ sistemos R.Giedraitis savo šanso sulauks.

„Nuotaika darbinga, viskas gerai. Įdomu, kad susirinkome viduryje sezono, bet dabar, kiek turėsime laiko, ruošimės“, – atvykęs į Palangą kalbėjo R.Giedraitis.

Lietuvos rinktinei šio atrankos lango rungtynėse prieš Kosovo ir Lenkijos ekipas dėl nesuderinamo tvarkaraščio nepadės nei Eurolygos, nei NBA krepšininkai.

Pasak R.Giedraičio, tai bus puiki galimybė pasireikšti jaunesniems žaidėjams.

„Turime gerus žaidėjus ir nemanau, kad bus blogai. Kai žaidėjai iš NBA bei Eurolygos negali atvykti, tai jaunimui labai geras šansas atvažiuoti, pamatyti, sužaisti“, – kalbėjo puolėjas.

Šį sezoną solidžiai „Lietuvos ryto“ gretose rungtyniaujantis R.Giedraitis pridūrė, jog pats šiuo metu yra geros formos.

„Jaučiuosi puikiai, pasiruošęs“, – nusišypsojo jis.

Pirmąjį mačą su Kosovu išvykoje Lietuvos rinktinė žais šį penktadienį, o susitikimas su lenkais Klaipėdoje vyks sekmadienį.

„Tikslas aiškus – laimėti“, – paklaustas, ko tikisi artėjančiose rungtynėse, nedvejojo R.Giedraitis.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas

Adas Juškevičius (Panevėžio „Lietkabelis“), Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“), Šarūnas Vasiliauskas (Trabzono „Trabzonspor“), Renaldas Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“), Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Deividas Gailius (Burgoso „Miraflores“), Arnas Butkevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Arnoldas Kulboka (Kapo d'Orlando „Betaland“), Gediminas Orelikas (Venecijos „Umana Reyer“), Eimantas Bendžius (Kompostelos Santjago „Obradoiro“), Kšyštofas Lavrinovičius (Panevėžio „Lietkabelis“), Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“), Vaidas Čepukaitis (Panevėžio „Lietkabelis“), Laurynas Birutis („Šiauliai“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją