EUROLYGA 2023

S. Jovaiša apie mačą su Kosovu: „Bėda ta, kad turėjome labai silpną varžovą“

„Įspūdžiai? Pamatėme visą puokštę artimiausių rinktinės kandidatų. Tik tai bėda, kad šįkart turėjome labai silpną varžovą. Pademonstruoti visas mūsų galimybes  nelabai buvo ir progos", - taip krepšinio žinovas Sergejus Jovaiša įvertino pirmąją Lietuvos rinktinės dvikovą 2019 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre.

 S.Jovaiša ir Lietuvos krepšinio rinktinė.<br> T.Bauro/Fiba.com nuotr.
 S.Jovaiša ir Lietuvos krepšinio rinktinė.<br> T.Bauro/Fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dainius Žygelis

2017-11-25 12:51, atnaujinta 2017-11-25 13:41

 Europos zonos C grupėje penktadienį vakare lietuviai Prištinoje sutriuškino Kosovo komandą 99:61 (20:21, 15:14, 25:12, 39:14).

Nors mūsiškiai buvo laikomi aiškiais dvikovos favoritais, jie pusę mačo su Europos krepšinio naujokais žaidė taškas į tašką.

Po spurto trečiame ketvirtyje Lietuvos krepšininkams pavyko pabėgti, o paskutiniame kėlinyje lietuviai jau tiesiog mindė nuvargusius  aikštės šeimininkus.

 

Europos ir pasaulio čempionas, olimpinių žaidynių prizininkas S.Jovaiša lrytas.lt sakė: „Pradžioje, kol praėjo tas mūsiškių nesusiklausimo periodas, o varžovai dar turėjo daugiau jėgų, rungtynės vyko apylygiai. Paskui, kai mes po pertraukos  nusimetėme tą tokią psichologinę lyderio, kuris negali lengvai sutvarkyti varžovo, naštą, reikalai pakrypo į gerą pusę.

Matėme dėsningą rungtynių eigą antroje dalyje ir visiškai suprantamą tokia triuškinančią pabaigą“.

S.Jovaiša po dviejų nelabai sėkmingų Lietuvos rinktinės kėlinių nejautė jokio nerimo: „Absoliučiai jokios įtampos, nes mačiau kokie silpni yra varžovai. Jie tiesiog iš paskutiniųjų, pasinaudodami dar ir mūsų nesusiklausymu, rinko taškus, bet labai sunkiai. Buvo matyti, kad didelė mūsų  krepšininkų rotacija nuvargino Kosovo pagrindinius žaidėjus. Šitas planas visiškai pasiteisino ir jie pabaigoje jau neturėjo galimybių pelnyti lengvų taškų. Mūsiškiams tereikėjo puolime realizuoti tai, ką nesunkiai susikurdavo", – lrytas.lt teigė S.Jovaiša.

Krepšinio ekspertas galėjo išskirti kelis Lietuvos rinktinės krepšininkus, kurie jam įsiminė Prištinos arenoje.

„Po tokių rungtynių toli siekiančių išvadų gal ir nedera daryti. Man patiko užtikrintas Kšyštofo Lavrinovičiaus įėjimas, Eimantas Bendžius patiko - nematomas, bet labai efektyvus jo žaidimas. Gediminas Orelikas sukaupė visą vidinį pyktį: „Kodėl mes čia taip ilgai „tampomės“, driokstelėjo ir reikalai pajudėjo į pliusą. Adas Juškevičius pasirpodė savo stiliumi. Kai jo diena, tai pastangos puolime būna tikrai rezultatyvios. Kažko pasakyti blogo, kai varžovas iš tikrųjų nelygiavertis, dar neskubėkime“, – kalbėjo S.Jovaiša.

Daugiausiai nemalonumų Lietuvos rinktinei kėlė pusę rungtynių sunkiai sustabdomas Dardanas Berisha, kuris pelnė 19 taškų.

„D.Berisha išleido paskutinį kvapą jau gal trečio kėlinio viduryje ir toliau nebebuvo ten ko labai su juo tvarkytis. Jis, vargšas, taip pavargo, kad net baudų negalėjo pataikyti. Viskas labai suprantama: šių dienų intensyviame krepšinyje vienas lyderis be keitimo negali demonstruoti gerų rezultatų per visas rungtynes ir tas buvo įrodyta“, – vertino S.Jovaiša.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė atrankos turnyro antras rungtynes žais su Lenkija, kuri pirmame ture namuose pranoko Vengriją 70:60.

„Tas pirmas slogutis, man atrodo, išsklaidytas, nuotaika geresnė. Be to, žaisime namuose prie savų žiūrovų. Aš manau, kad esame dvikovos favoritai. Apie kitokią baigtį net nėra ko ir galvoti“, – optimizmo prieš dvikovą Klaipėdoje nestokojo S.Jovaiša. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.