EUROLYGA 2023

Šaro įsiūtis Tel Avive: „Maccabi“ trenerius aprėkė dėl šnipinėjimo

Kiekvienas Šarūno Jasikevičiaus atvykimas į Izraelį yra ypatingas įvykis. Izraeliečiai nepamiršta Lietuvos krepšinio legendos nuopelnų Tel Avivo „Maccabi“ klubui, todėl iki šiol įdėmiai seka kiekvieną Šaro žingsnį ir nepraleidžia progos prisiminti kartu su juo prieš keliolika metų patirtas šlovės akimirkas.

 Š.Jasikevičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Š.Jasikevičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2017, 11:58 AM, atnaujinta Dec 1, 2017, 12:29 PM

Netapo išimtimi ir ketvirtadienį vykusios Eurolygos rungtynės, kuriose „Maccabi“ nugalėjo Š.Jasikevičiaus treniruojamą Kauno „Žalgirį“ 81:74.

Vis dėlto Izraelio žiniasklaidje šįkart taktiką, krepšininkų veiksmus, trenerių sprendimus į antrą planą nustūmė „šnipinėjimo skandalas“.

„Per pertrauką Š.Jasikevičius sukėlė šurmulį viešai apkaltindamas N.Spahiją ir jo padėjėją Talį Bursteiną šnipinėjimu peržiūrint apsaugos įrašus, padarytus per „Žalgirio“ treniruotę.

Komandoms per pertrauką einant į rūbinę Šaras aprėkė N.Spahiją ir savo buvusį draugą T.Bursteiną, kaltindamas, kad jie trečiadienį vakare ir ketvirtadienį ryte įrašinėjo „Žalgirio“ treniruotes. „Šaras buvo pašėlęs, jis visiškai prarado savitvardą“, – sakė incidento liudininkai“, – rašė interneto svetainė one.co.il.

Portalas one.co.il neslėpė, kad Š.Jasikevičiaus priekaištai nebuvo laužti iš piršto: „Reikia pripažinti, kad bijodamos šnipinėjimo daugelis komandų atsisako rengti treniruotes varžovų arenose ir rytais tik pamėto į krepšį. Pavyzdžiui, taip elgėsi neseniai Tel Avive viešėję Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“.

Izraelio žiniasklaida ir prieš rungtynes, ir po jų Š.Jasikevičiaus asmenybei skyrė vos ne daugiau dėmesio negu visiems kitiems mačo dalyviams kartu sudėjus.

„Labai nedaug Europos krepšinio superžvaigždžių tapo gerais treneriais, – rašė interneto svetainė nrg.co.il. – Galima prisiminti daugybę praeities krepšinio legendų, tačiau šiais laikais jų nepamatysime šalia atsarginių suolo. Nebent Panagiotis Giannakis vėl bando sugrįžti Salonikų „Aris“ klube ir Aleksandaras Džordževičius sėkmingai dirba Miuncheno „Bayern“, bet ryškiausia išimtis, patvirtinanti taisyklę, yra Š.Jasikevičius“.

„Šaras-treneris labai primena Šarą-žaidėją. Energingas, kūrybingas, charizmatiškas, pasižymintis lyderio savybėmis, „sužvėrėjęs“, bet kartu puikiai skaitantis situaciją aikštėje“, – „Žalgirio“ trenerį apibūdino nrg.co.il.

Tačiau ketvirtadienį šių savybių neužteko. „Be sentimentų“, – taip antraštėje „Maccabi“ pergalę prieš svečius iš Kauno pavadino tas pats nrg.co.il.

„Stebuklo nebuvo“, – straipsnį apie rungtynes pavadino dienraščio „Maariv“ interneto svetainė, prisiminusi 2004-aisiais „Yad Eliyahu“ arenoje vykusį epinį mūšį, kuriame „Maccabi“ jau buvo susitaikęs su pralaimėjimu, bet staiga drastiškai pakeitė įvykių eigą ir išplėšė stebuklingą pergalę.

„Trečiajame kėlinyje atrodė, kad rungtynės tarp Šaro ir „Maccabi“ jau baigtos, – rašė į dabartį grįžęs „Maariv“. – Bet ketvirtajame ketvirtyje „Žalgiris“, kuris anąkart paleido šimtaprocentę pergalę, pats pakilo kurti stebuklą ir sumažino atsilikimą nuo 16 iki 3 taškų. Tačiau „Maccabi“ rado savo pergalės kalvį, kuriuo tapo šių dienų Šaras – Norrisas Cole‘as“.

N.Cole‘o indėlį gyrė visi, bet interneto svetainėje one.co.il skiltį turintis buvęs „Maccabi“ ir Izraelio rinktinės treneris Zvika Sherfas labiausiai pabrėžė garsiausio Izraelio klubo gynybą: „Rungtynės išties buvo ypatingos. Labiausiai dėl abiejų komandų gynybos, ypač „Maccabi“.

Nevenas Spahija pasinaudojo tik aštuoniais krepšininkais, o pirmajame kėlinyje „geltonieji“ atrodė neryžtingi, ir žaidimo ritmą diktavo „Žalgiris“. Nepadėjo net padidintas dėmesys Kevinui Pangosui. Kita vertus, aktyvi „Maccabi“ gynyba išvargino K.Pangosą ir tai vėliau buvo ko gero pagrindinė pergalės priežastis“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.