EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: 10-ajame ture A. Milaknio, P. Jankūno ir A. Gudaičio blyksniai buvo ryškūs, bet trumpi

Eurolygos dešimtajame ture rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidė Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas ir Artūras Gudaitis. Tačiau šie krepšininkai pasižymėjo tik trumpose atkarpose, per kurias nesugebėjo nutempti savo komandų iki pergalių.

A.Milaknio ir P.Jankūno pastangų pergalei Tel Avive nepakako.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknio ir P.Jankūno pastangų pergalei Tel Avive nepakako.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 8:53 AM, atnaujinta Dec 2, 2017, 9:40 AM

Pergale šią savaitę džiaugėsi tik vienas lietuvis – Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius. 

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį vėl išlygino savo pergalių ir pralaimėjimų santykį. Lietuvos čempionai išvykoje nusileido Tel Avivo „Maccabi“ komandai 74:81 ir patyrė penktąją nesėkmę. 

 Kaip ir kelis praėjusius kartus, treneris Šarūnas Jasikevičius namie paliko abu jauniausius žalgiriečius Martyną Arlauską ir Gytį Masiulį, o į Izraelį keliavusio Martyno Sajaus per visas 40 minučių nepakėlė nuo atsarginių suolo. 

 Geriausiai puolė 19 taškų įmetęs ir karjeros rekordą pakartojęs A.Milaknis bei 11 taškų pelnęs P.Jankūnas. Tuo tarpu kitų trijų lietuvių indėlis buvo labai nežymus. Naudingiausiu devintojo turo krepšininku pripažintas Edgaras Ulanovas šįkart žaidė beveik 30 min. (ilgiausiai komandoje), tačiau pelnė tik 4 taškus, netaikliai atakavęs Paulius Valinskas įmetė 2 taškus (1/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio), o Antanas Kavaliauskas taškų visai nepelnė. 

 Po 10 turų rezultatyviausias ir naudingiausias „Žalgirio“ žaidėjas yra P.Jankūnas. jis pelno 12,6 taško, atkovoja 5 kamuolius ir išprovokuoja 4,2 pražangos. 
E.Ulanovo vidurkis – 9 taškai, A.Milaknio – 6,9 taško, A.Kavaliausko – 4,6 taško, P.Valinsko – 4,3 taško, G.Masiulio – 2,3 taško, M.Arlausko – 1,3 taško, M.Sajus taškų dar nepelnė. 

Milano „Olimpia“ ketvirtadienį po permainingos kovos išvykoje pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ klubui 68:73. Trumpai blykstelėjęs Artūras Gudaitis per 23 min. pelnė 11 taškų, o užtikrintai komandos puolimui vadovavęs, bet vėl netaikliai atakavęs Mantas Kalnietis per 21 min. pelnė 5 taškus (0/1 dvitaškio, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

 Metimų taiklumas pastaruoju metu yra didelė M.Kalniečio bėda. Gynėjas per pastarąsias 4 rungtynes pataikė tik 30 proc. dvitaškių ir tritaškių. Po 6 turų jo taiklumas buvo 51,9 proc. 

 M.Kalnietis pelno vidutiniškai 6,1 taško, A.Gudaičio vidurkiai – 11 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai. 
 Taiklumo trūksta ir Madrido „Real“ puolėjui Jonui Mačiuliui, kuris antrose iš eilės rungtynėse nepelnė taškų. J.Mačiulis penktadienį žaidė 17 min. ir į krepšį nepataikė nė karto (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio), bet atkovojo 5 kamuolius, o „Real“ namie pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ komandai 83:87. Beje, gana ilgai žaidė pirmoje mačo pusėje, bet nuo trečiojo kėlinio vidurio visą laiką sėdėjo ant suolo. 

 Nerezultatyvių rungtynių seriją nutraukė per praėjusias trejas rungtynes nė vieno iš 6 metimų nepataikęs Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius. Tiesa, jis ir penktadienį gavo labai nedaug progų – trumpai žaidė tik pirmoje mačo pusėje ir per 7,5 min. pelnė 3 taškus. „Panathinaikos“ namie nugalėjo Malagos „Unicaja“ klubą 82:71.
L.Lekavičiaus vidurkis yra 4,4 taško, J.Mačiulio – 3,6 taško.

Savaitės lietuviai


Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis pratrūko: antroje mačo pusėje apipylė tritaškiais „Maccabi“ krepšį ir pakartojo karjeros rekordą – per 17 min. pelnė 19 taškų (2/2 dvitaškių, 5/10 tritaškių). Tiesa, net keturi pirmieji snaiperio tolimi metimai skriejo šalia tikslo, bet trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo kėlinio pradžioje jis per porą minučių pataikė tris tritaškius ir įkvėpė mačui intrigą (prieš A.Milaknio šou „Žalgiris“ atsiliko 15 taškų skritumu). Deja, vos įsibėgėjęs A.Milaknis turėjo prisėsti ant suolo dėl nugaros skausmo (žaidėjui buvo atliekamas masažas), bet grįžęs į aikštę dar pagadino nervus varžovams ir vien per ketvirtąjį kėlinį pelnė 12 taškų. 


Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas pirmoje rungtynių pusėje žaidė trumpai ir taškų nepelnė, bet trečiojo kėlinio viduryje vos ne vienas gelbėjo „Žalgirį“ nuo visiško kracho. Šioje atkarpoje puolėjas per 5 min. pelnė 9 taškus, o paskui perdavė estafetę A.Milakniui. Iš viso 20,5 min. žaidęs P.Jankūnas pelnė 11 taškų (5/5 dvitaškių, 1/3 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.


Artūras Gudaitis („Olimpia“). „Olimpia“ baudos aikštelė, žaidžiant A.Gudaičiui, vėl buvo lyg praeinamas kiemas – joje šeimininkavo varžovai. Lietuvis gynybos spragas bandė kompensuoti puldamas ir per 23 min. pelnė 11 taškų (4/5 dvitaškių, 3/4 baudų) bei atkovojo 4 kamuolius. A.Gudaitis ypač aktyviai žaidė trečiajame kėlinyje, kuriame daugiausia jo pastangomis Milano komanda perėmė iniciatyvą (pats vidurio puolėjas tuo metu pelnė 8 taškus), bet paskui pristigo kvapo ir paskutiniajame ketvirtyje savo sąskaitos nebepapildė. 

Savaitės nusivylimas


Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Nuo suolo pakilęs A.Kavaliauskas pirmojo kėlinio pabaigoje iškart padėjo komandai keliomis tvirtomis užtvaromis, bet nepataikytas metimas greitoje atakoje ir kelios smulkios pozicinės klaidos ginantis išmušė vidurio puolėją iš vėžių. Jis žaidė 10 min. ir atkovojo 3 kamuolius, bet nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio). Tai buvo pirmosios šį sezoną rungtynės, kuriose A.Kavaliauskas nepelnė taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.