EUROLYGA 2023

Vilnių ir Kauną užgožę Prienai taps Amerikos kampeliu

Tarytum vieno piršto spragtelėjimu Lietuvoje išdygo nauja sostinė. Dėl byrančio Gedimino kalno galvą kraipantis Vilnius ar apie didžiulę Vyčio skulptūrą svajojantis Kaunas liko kažkur nuošalėje.

 Ballų šeimynėlė atvyks į Prienus.<br> lrytas.lt montažas.
 Ballų šeimynėlė atvyks į Prienus.<br> lrytas.lt montažas.
 Ballų šeimos galva LaVaras mėgsta skandalingus pasisakymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ballų šeimos galva LaVaras mėgsta skandalingus pasisakymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ballų šeimos galva LaVaras mėgsta skandalingus pasisakymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ballų šeimos galva LaVaras mėgsta skandalingus pasisakymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ballų šeimos galva LaVaras mėgsta skandalingus pasisakymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ballų šeimos galva LaVaras mėgsta skandalingus pasisakymus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaMelo Ballas dar neturi normalių krepšinio pagrindų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 LaMelo Ballas dar neturi normalių krepšinio pagrindų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 LaMelo Ballas dar neturi normalių krepšinio pagrindų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 LaMelo Ballas dar neturi normalių krepšinio pagrindų.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Prienai iš paukščio skrydžio.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Prienai iš paukščio skrydžio.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Vaicekauskas tikisi, kad Ballų šeimos atvykimas pritrauks investuotojus.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 A.Vaicekauskas tikisi, kad Ballų šeimos atvykimas pritrauks investuotojus.<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 V.Šeškaus anglų kalbos žinios kelia klausimų.<br> T.Bauro nuotr.
 V.Šeškaus anglų kalbos žinios kelia klausimų.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 12, 2017, 4:53 PM, atnaujinta Dec 12, 2017, 8:38 PM

Prienai žaibiškai užvaldė viską – socialinius tinklus ir JAV žiniasklaidos antraštes. Kuriam laikui miestas greta Nemuno kilpos tapo krepšinio pasaulio centru.

„Laukiame. Ras jie ir draugų, ir su kuo bendrauti, merginų“, – lrytas.lt pasakojo Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas.

Antradienį dar neatrodė, kad Prienų rajono meras iš tiesų supranta, koks svoris užguls miesto pečius, nes Ballų vyrukai – ne paprasti legionieriai iš JAV, kurie Lietuvos klubams yra gerai žinomi.

Pabudo kitokiuose Prienuose

Pabudęs antradienio rytą A.Vaicekauskas tapo vieno svarbiausių miestų meru. Prienų vardą linksniavo tokie JAV žiniasklaidos galiūnai kaip ESPN, „Bleacher Report“, „Yahoo Sports“ ar „New York Times“.

Prienus išgarsino ne Pociūnų oro uostas, strateginis plėtros planas. Tai padarė Prienų-Birštono „Vytauto“ klubas, pasirašęs sutartį su Amerikoje ypač populiaria Ballų šeima.

Nėra jokių abejonių, kad Amerikoje skandalus kelianti šeimos galva LaVaras Ballas savo realybės šou pratęs ir Lietuvoje.

 

„Smagu, kad Amerika domisi Prienais, – kalbėjo A.Vaicekauskas. – Kiekviena žinia, kad Prienus pasirenka JAV sportininkui, tik į gerą. Jie padės garsinti miestą ir skleisti žinią. Turime daug gražių dalykų, kuriais galime pasidžiaugti.“

Dar nesupranta, kas laukia

Jau dabar nėra jokių abejonių, kad sausio mėnesį LiAngelo ir LaMelo Ballų sulauksiantys Prienai turės atlaikyti gerokai išaugusį svečių skaičių. Vos tik paaiškėjus, kad „Vytautas“ sudarė sutartį su savotiška garsenybių šeima, kuri dažnai lyginama su JAV išpopuliarėjusia realybės šou Kardashian šeima, krepšinio aistruoliai ėmė galvoti apie kelionę į Prienus.

Nėra jokių abejonių, kad 1609 metais miesto teises gavusius Prienus trokš aplankyti ir JAV žurnalistai.

Vietiniai iki šiol tik akimis permesdavo vieną kitą naujieną apie įvairius JAV pramoginius realybės šou, tačiau dabar jie greitai pajus, ką reiškia svaiginantis agresyvios amerikietiškos produkcijos svoris. Kol kas nepanašu, kad tai supranta ir A.Vaicekauskas.

„Asmeniškai išskirtinio dėmesio nesulaukiu, bet skambučių buvo. O Prienai išsiskiria krepšiniu. Smagu, kad ta žinia dabar dar garsesnė. Aklimatizuosime amerikiečius ir viskas bus gerai“, – sakė A.Vaicekauskas.

Į realybės šou – ir skrydis virš Prienų lėktuvu

Jonas Valančiūnas amerikiečiams jau papasakojo, kad Ballai keliasi į labai gražią šalį, kur tvirtos krepšinio tradicijos.

Nėra jokių abejonių, kad Prienų vaizdai socialiniuose tinkluose pradės lipti į žiūrimiausių sąrašus. Ballų šeima turi milžinišką sekėjų būrį.

Vien 16-metis LaMelo „Instagram“ turi 3,1 milijono sekėjų. 19-metis LiAngelo „Instagram“ turi mažiau gerbėjų – 1,9 milijono. Ballų šeima taip pat turi asmeninį realybės šou feisbuke. Jį seka apie 1 milijoną „Facebook“ vartotojų.

 

Čia tikrai atsiras vietos ir Prienams.

„Turime, ką parodyti. Galbūt žiemos metas nėra tas, kai gali atskleisti gamtos grožį. Bet mielai galime pakelti Pociūnų aerodrome lėktuvėliu, aprodyti Nemuno kilpą. Ne kiekvienas lietuvis yra tai matęs ir nežino, koks tai grožis, – sakė A.Vaicekauskas. – „Harmony“ parkas sulaukia daug pagyrimų ir iš užsieniečių, taip pat turime Šilavoto davatkyną ar tą patį Stakliškių midų. Prienai turi ką parodyti. Manau, kad jie nesigailės.“

Jokios meilės, tik verslas

Bet miškų grožis ar vaizdas iš paukščio skrydžio meilės žiedais nepražys. Ballų ir „Vytauto“ sąjunga – grynų gryniausio verslo pavyzdys. Krepšiniu čia kvepia labai silpnai.

LiAngelo ir LaMelo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) gali žaisti labai mažai ar net iš viso joje nepasirodyti. Apie gynybą nelabai ką žinantys krepšininkai tikisi minučių Baltijos krepšinio lygoje (BBL), kurios žinomumas po „Vytauto“ sandorio su Ballų šeima padidėjo keletu šimtų kartų.

„Yra galimybė po mėnesio nutraukti sutartį. Taigi tai – labiau eksperimentas. Žaidėjai žinią priėmė linksmai: kodėl gi nepabandyti?“ – lkl.lt pasakojo „Vytauto“ direktorius Adomas Kubilius.

„Vytauto“ klubas jau turi idėjų parduoti reklamą galimiems investuotojams. Šiuo metu klubo siūlomo reklaminio paketo kaina – 50 tūkstančių eurų.

Situaciją puikiai supranta ir Ballų šeima. Ją amerikiečiai dar puikiai žino „Big Baller Brand“ vardu. Tai – šeimos prekės ženklas, sulaukiantis vis daugiau susidomėjimo.

 

„Viskas ne dėl pinigų. Jie turi aistrą žaisti krepšinį, o mūsų tikslas buvo jį pradėti žaisti profesionaliai. Jiems tai pavyko pasiekti“, – Ballų šeima aistruoliams pranešė socialiniame tinkle „Twitter“.

Pirmiau nori pamatyti gyvai

Ballų vaikinų atvykimas verslo fronte Prienams reiškia daug. Vien patys lietuviai norės pamatyti garsiosios šeimos atstovus ir jie tikrai nelauks, kol šie keliaus į kitus miestus. Tikrai bus ir atvykti norinčių amerikiečių. Svarbiausia, kad skandalus mėgstanti šeimynėlė Prienams nepakištų kojos.

Jeigu Prienai ir Ballai derės, miestas tikisi grąžos.

„Manau, kad pasinaudosime jų atvykimu. Jau dabar ta žinia naudinga ir klubui, ir Prienams garsinti. Tikimės, kad padės ne tik viešųjų ryšių prasme, bet ir sulauksime rėmėjų. Esame atviri investuotojams tiek Prienų, tiek klubo mastu. Mums nėra lengva išlaikyti klubą, iššūkių daug. Ši žinia turėtų padėti. Galbūt amerikiečiai norės investuoti“, – kalbėjo A.Vaicekauskas.

Bet rajono meras lėkti pradėti naujų pasiruošimo darbų neskubėjo.

„Nuo pat ryto kalbame apie tai. Norime, kad tas faktas pasitvirtintų – atvyktų tie svečiai, o tada bendrausime ir dėliosime savo strategiją. Jau kalbėjau su „Vytauto“ direktoriumi, vėliau aptarsime viską išsamiau. Su klubo atstovais susitinku dažnai. Nuolat turime rūpesčių ir bendraujame“, – sakė jis.

Šeimos galva – impulsyvus skandalistas

LaVaras Ballas su savo šeima rankose turės galios skeptrą. Skandalingoji šeimynėlė gali išpopuliarinti Prienų grožį taip pat žaibiškai, kaip ir viską paversti pelenais. Ir vargu ar čia įmanoma tartis dėl įvaizdžio formavimo.

 

Ballai ne kartą įrodė, kad nepaiso jokių autoritetų.

Vien ko vertas pavyzdys, kai vos tik Lonzo Ballui šiemet patekus į NBA jo tėvas LaVaras pareiškė, kad sūnus įveiktų Michaelą Jordaną ir yra geresnis už Stepheną Curry.

Šeimos galva dievina aštrius pareiškimus ir veiksmus. Jis spėjo susikivirčyti ir su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, kai šiam teko įsikišti, kai LiAngelo Kinijoje buvo suimtas už vagystes parduotuvėse.

Prieš keletą savaičių LaVaras nusprendė, kad LaMelo turėtų mesti mokyklą. Tėvui neįtiko trenerio metodika.

Prienų laukia karštas vakarėlis.

Susirūpino dėl anglų kalbos

Įdomi situacija susidarys ir dėl anglų kalbos. Niekam nėra paslaptis, kad „Vytauto“ treneris Virginijus Šeškus iki šiol negalėjo susikalbėti su angliakalbiais krepšininkais.

Apie tai rašė ir ESPN žurnalistas Jeffas Goodmanas, kuris V.Šeškų vadino „lietuviškuoju Ballu“. J.Goodmanas pridūrė, kad V.Šeškaus kalbos barjeras gali išeiti į naudą – juk jam tektų mažiau diskutuoti su į treniruočių procesą kištis mėgstančiu LaVaru.

 

JAV žiniasklaida skelbė, kad Ballų šeimos Prienuose laukia kultūrinis šokas. Amerikiečiai aprašė mažą „Vytauto“ areną ir nuogąstavo, kad Ballai atsidurs miestelyje, kur niekas nekalba angliškai.

„Taip tikrai nebus. Ir lietuviai, ir ypač jaunesnės kartos prieniškiai gerai kalba angliškai. Nebus tokios problemos, – ramino Prienų rajono meras A.Vaicekauskas. – Galų gale pakviesime amerikiečius į mūsų gražų miestą. Jie tik patvirtins, kad Lietuvoje aplinka – puiki, žmonės – svetingi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.