EUROLYGA 2023

Kėdainių „Nevėžiui“ – rimti iššūkiai europinėse kovose

Vienintelis dėl FIBA Europos taurės kovojantis Lietuvos krepšinio klubas Kėdainių „Nevėžis“ trečiadienį startuos šio turnyro antrajame etape. Kėdainiečiai prieš porą savaičių laimėjo pirmojo etapo grupės varžybas ir pirmosiose antrojo etapo rungtynėse namie susigrums su Vengrijos čempione Sėkešfehėrvaro „Alba“. Kiti du „Nevėžio“ varžovai J grupėje bus Vengrijos lygos lyderis Kermendo „Egis“ ir Stambulo „Demir Inšaat“, kuriam atstovauja lietuvis Evaldas Kairys. 

 Kėdainių klubas pradeda kovas kitame Iššūkio taurės etape<br> FIBA nuotr.
 Kėdainių klubas pradeda kovas kitame Iššūkio taurės etape<br> FIBA nuotr.
 Kėdainių klubas pradeda kovas kitame Iššūkio taurės etape<br> FIBA nuotr.
 Kėdainių klubas pradeda kovas kitame Iššūkio taurės etape<br> FIBA nuotr.
 Kėdainių klubas pradeda kovas kitame Iššūkio taurės etape<br> FIBA nuotr.
 Kėdainių klubas pradeda kovas kitame Iššūkio taurės etape<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 20, 2017, 11:58 AM, atnaujinta Dec 20, 2017, 12:00 PM

„Nevėžis“ pirmojo etapo B grupėje laimėjo ketverias iš šešerių rungtynių ir užėmė pirmąją vietą. Kėdainių komanda gana prastai pradėjo varžybas ir pirmajame rate iškovojo tik vieną pergalę, bet paskui įsibėgėjo ir dar prieš paskutinįjį turą, po pergalės išvykoje prieš Saratovo „Avtodor“ klubą, užsitikrino kelialapį į antrąjį etapą, o paskutinėje dvikovoje dėl pirmosios vietos taip pat išvykoje nugalėjo ir Danijos krepšinio lyderį Orhuso „Bakken Bears“. 

Kėdainių komandos varžovai antrajame etape nebus stipresni. „Demir Inšaat“ šiuo metu smarkiai atsilieka nuo Turkijos lygos lyderių, o Vengrijos klubų krepšinio lygis apskritai nėra aukštas. 

Pirmajame etape iš J grupės ketverto geriausiai žaidė „Demir Inšaat“, laimėjęs penkerias rungtynes ir užėmęs pirmąją vietą G grupėje.

Abi Vengrijos ekipos grupėse užėmė antrąsias vietas. Beje, keturias pergales iškovojęs Vengrijos lygos lyderis „Egis“ už borto paliko Briuselio „Basic Fit“ klubą, kuriame žaidžia Augustas Pečiukevičius. 

Vengrijos čempionės vardą ginanti, bet šį sezoną prasčiau žaidžianti „Alba“ pirmajame etape laimėjo tik tris kartus.

Sėkešfehėrvaro komanda apskritai labai prastai startavo tiek tarptautinėse, tiek nacionalinėse varžybose, bet atgimė traumą išsigydžius kapitonui Peteriui Lorantui. Nuo lapkričio pradžios „Alba“, skaičiuojant abu turnyrus, laimėjo 9 iš 10 rungtynių. 

FIBA Europos taurės antrajame etape žaidžia 16 komandų. Jos suskirstytos į keturias grupes. Po dvi geriausias visų grupių komandas pateks į atkrintamąsias varžybas. 

Atkrintamosiose varžybose prie FIBA Europos taurės komandų prisidės aštuonios Čempionų lygos ekipos, kurios stipresniojo turnyro grupėse užims penktąsias ir šeštąsias vietas. 

FIBA Europos taurės antrajame etape kovos ne tik „Nevėžis“ bei E.Kairys, bet ir dar dvi legionierių iš Lietuvos turinčios komandos. 

Rumunijos čempionė Klužo „Banca Transilvania“, kurioje žaidžia Vaidas Kariniauskas ir Adomas Drungilas, pateko į L grupę ir joje susitiks su Nikosijos „Keravnos“, Groningeno „Donar“ bei Monso „Belfius“. Klužo ekipa antradienį jau žaidė pirmąsias antrojo etapo rungtynes ir namie pralaimėjo Groningeno klubui 73:77 (A.Drungilas 4, V.Kariniauskas 0).

„Istanbul“, kuriai dėl traumos negali padėti Deividas Dulkys, I grupėje žais su „Portel“, „Nižnij Novgorod“ ir Joensaus „Kataja“. 

„Nevėžio“ varžovai

Sėkešfehėrvaro „Alba“ 

Optimalus penketas. Kasey Hillas (JAV, 24, 185), Trevisas Simpsonas (JAV, 26, 193), Alandise‘as Harrisas (JAV, 27, 198), Peteris Lorantas (32, 206), Akosas Kelleris (28, 208). Treneris Branislavas Džuničius (Serbija). 

Europos turnyrai. Čempionų lygos atrankos antrajame etape nugalėjo Talino „Kalev-Cramo“, trečiajame etape pralaimėjo

Izmyro „Karšiyaka“.

FIBA Europos taurės pirmojo etapo F grupėje užėmė antrąją vietą (3 ir 3). Lyderiai: P.Lorantas (15 tšk., 6 atk.kam.), K.Hillas (12,5 tšk., 5,2 rez.perd.), T.Simpsonas (10,6 tšk.) ir A.Harrisas (9,7 tšk.). 

Turkijos lyga. Laimėjo 7 iš 11 rungtynių ir užima ketvirtąją vietą. Per 5 turus iškovojo tik 1 pergalę, bet paskui laimėjo 6 iš eilės rungtynes.

Lyderiai: T.Simpsonas (15,3 tšk.), P.Lorantas (14,7 tšk., 8,4 atk.kam.), A.Harrisas (10,2 tšk.) ir K.Hillas (10,1 tšk.).
Istorija. Sėkešfehėrvaro klubas šiais metais penktąjį kartą tapo Vengrijos čempionu ir ketvirtąjį kartą iškovojo šalies taurę. 

Kermendo „Egis“ 

Optimalus penketas. Marquisas Wrightas (JAV, 22, 180), Andre Hollinsas (JAV, 25, 188), Ericas Fanningas (JAV, 25, 196), Csaba Ferenczas (32, 194), Stevenas Davisas-Smithas (JAV, 24, 203). Treneris Gašperis Potočnikas (Slovėnija). 

FIBA Europos taurė. Atrankos etapuose nugalėjo „Boras“ ir Bukarešto „Steaua“. Pirmojo etapo D grupėje užėmė antrąją vietą (4 ir 2). Lyderiai: E.Fanningas (14,1 tšk., 5,3 atk.kam.), M.Wrightas (13,9 tšk., 5,1 rez.perd.), A.Hollinsas (12,6 tšk.) ir C.Ferenczas (11,3 tšk.). 

Vengrijos lyga. Laimėjo 9 iš 10 rungtynių ir užima pirmąją vietą. Vienintelį pralaimėjimą patyrė spalio viduryje per rungtynes išvykoje su „Kaposvar“ 78:86, o paskui iškovojo 7 pergales iš eilės. Lyderiai: E.Fanningas (15,6 tšk.), M.Wrightas (14,3 tšk.), A.Hollinsas (13 tšk.) ir S.Davisas-Smithas (11,5 tšk., 7,6 atk.kam.).

Alpių-Adrijos taurė. Laimėjo 3 iš 4 rungtynių ir užima antrąją vietą B grupėje (šiame turnyre kovoja 16 komandų iš 6 Vidurio Europos šalių). 

Istorija. Kermendo klubas tris kartus buvo Vengrijos čempionas (1987, 1996 ir 2003 m.), bet nuo 2008 m. nė karto nepateko į nacionalinės lygos finalą. Tiesa, 2016 m. „Egis“ septintąjį kartą iškovojo Vengrijos taurę. 

Stambulo „Demir Inšaat“

Optimalus penketas. Ervingas Walkeris (JAV, 27, 173), Bracey Wrightas (JAV, 33, 191), Vojdanas Stojanovskis (Makedonija, 30, 194), Diamonas Simpsonas (JAV, 30, 201), Vladas Moldoveanu (Rumunija, 29, 206). Treneris Ozhanas Civginas.

FIBA Europos taurė. Atrankos etapuose nugalėjo „Dnipro“ ir „Tartu Ulikool“. Pirmojo etapo G grupėje užėmė pirmąją vietą (5 ir 1). Lyderiai: B.Wrightas (19,4 tšk., 4,7 rez.perd.), E.Walkeris (14,9 tšk., 5,4 rez.perd.), D.Simpsonas (12 tšk., 6,4 atk.kam.) ir E.Kairys (10,3 tšk.). 

Turkijos lyga. Laimėjo 4 iš 11 rungtynių ir dalijasi 11-ąją vietą tarp 16 komandų. Lyderiai: E.Walkeris (17,1 tšk., 4,4 rez.perd.), B.Wrightas (14,5 tšk.), V.Stojanovskis (8,6 tšk.), E.Kairys (8,4 tšk.) ir D.Simpsonas (7,4 tšk., 6,2 atk.kam.).

Istorija. Bujukčekmedžės rajono klubas įkurtas tik 2011 m., Turkijos pirmojoje lygoje debiutavo 2015 m. ir dar niekada nepateko į atkrintamąsias varžybas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.